5 tipuri de bărbați moderni și lucrurile care îi definesc

Academia Barbatilor

Dacă ești destul de norocos să îți împărți zilele cu bunicul tău, probabil vei auzi la un moment dat vechea vorbă „când bărbații obișnuiau să fie bărbați…”

Într-o societate complicată precum cea din ziua de astăzi, lucrurile par să se fi schimbat în bine (sau în rău, depinde cum privești situația), iar bărbații nu vor mai fi niciodată doar bărbați.

Vom produce niște stereotipuri noi? Cu siguranță. Nu există nici o îndoială. Vestea bună este că, atâta timp cât te simți confortabil în corpul tău, nu există nici un mod „greșit” de a fi bărbat. Pentru că a fi gentleman înseamnă mai mult decât a fuma trabucuri de clasă și a avea cel mai nou model de smartphone.

Totul ține de atitudinea ta, nu de grosimea portofelului. Ce tipuri de bărbați moderni există astăzi? Și unde te-ai încadra?

1 Băiatul metrosexual

tipuri de bărbați

Foto: 123rf.com

Secolul al XX-lea a dat naștere băiatului metrosexual. Cum arată el? Gândește-te la Cristiano Ronaldo. El este opusul stilului macho. Dar îi pasă de fiecare fir de păr de pe corpul lui. Merge în fiecare zi la sală, însă nu se uită niciodată la mușchi, pentru că știe ce are. Apreciază aspectul estetic, subțire. Ttriunghi cu capul în jos.

Ce e pe raftul lui din baie?

Demachiant, hidratant, cremă de bărbierit, aftershave, șampon, deodorant, balsam de buze, spray-uri și aproape orice alt produs la care te poți gândi.

Ce e pe raftul bibliotecii?

Un morman cu colecția revistei Men’s Health și un difuzor cu Bluetooth, conectat la cel mai recent iPhone.

Ce-i în garajul lui?

Orice autoturism care arată classy și se încadrează în bugetul lui. Probabil habar n-are câți cai putere are mașina personală, dar măcar oferă un deliciu privirilor, atunci când iese cu ea pe șosele.

2 Tipul metrosexual

tipuri de bărbați

Foto: 123rf.com

Pe măsură ce ajung la vârstă de 30 de ani, cei mai mulți dintre băieții metrosexuali se vor transforma în bărbați metrosexuali. Ei simt că circumstanțele se schimbă, așa că se adaptează la ele.

Nu e nimic în neregulă cu faptul că e mai în vârstă cu 10 ani decât toată lumea de la masă, dar ar fi aiurea dacă, în același timp, ar fi singurul care poartă un tricou cu un vultur. Prin urmare, cei mai inteligenți băieți metrosexuali  se convertesc în bărbați metrosexuali. Devin tăcuți și înțeleg cum stau lucrurile.

Cum arată?

Inteligent și îngrijit. Gândește-te la Ryan Gosling.

Merge la sală în mod regulat, dar trasul de fiare nu mai e specialitatea lui. Dacă își poate permite, va merge de două ori pe săptămână să joace tenis, purtând o geantă nouă și ultimul tip de rachetă Wilson. Are un stil geek-chic, iar ochelarii fără dioptrii nu sunt o surpriză.

Ce e pe raftul lui din baie?

Aproximativ aceleași lucruri care se află pe raftul unui băiat metrosexual, dar de data această alese cu o atenție mai mare, fără a ține cont de brand, ci mai degrabă de valoarea produsului, raportat la banii investiți în el.

Ce e pe raftul bibliotecii?

Care bibliotecă? Bărbatul metrosexual  nu își mai cumpără Men’s Health, iar dacă îl întrebi despre asta, probabil că o să-ți spună că nu îi vine să creadă că a putut să investească într-o revista care are același conținut în fiecare lună.

Este un tip practic, cu picioarele pe pământ (sau cel puțin va face tot posibilul să pară așa) și caută majoritatea informațiilor online.

Ce-i în garajul lui?

Pune preț pe siguranță. Mașina parcată în garaj e echipată cu cele mai bune gadgeturi (cât timp se încadrează în bugetul lui). Deține ultimul tip de Renault Clio vișiniu, pentru că aceasta are multe din caracteristicile clasei A la un preț mult mai redus (deși acesta nu este singurul motiv). Celălalt motiv este pentru că a devenit prea inteligent și matur ca să mai arunce banii pe branduri.

3 Lumbersexualul

tipuri de bărbați

Foto: fashionattendant.com

Cămașa în carouri și look-ul degajat (de fapt, planificat cu atenție) îl dau de gol. Are o tunsoare de 100 de dolari, dar i se pare cool să o acopere cu o căciulă. Nu pentru că nu dorește să-l vezi, ci pentru că are un impact mult mai mare atunci când o dă jos.

Femeile gândesc despre el: „Tipul ăsta e atât de cool, încât are stil și nu-i pasă dacă observă cineva.” Să nu crezi că el nu vrea ca oamenii să observe, doar că abordează o oarecare subtilitate.

Ce e pe raftul lui din baie?

Produsele de bază. Dar din gama lux. Cele mai multe au de-a face cu barba lui, care pare întreținută fără efort.

Ce e pe raftul bibliotecii?

Două cărți – The meanings of Macho, de Matthew C. Guttmann și How to stay alive in the woods, de Bradford Angier.

Ce are în garaj?

Un Mustang clasic, negru (cu vopsea personalizată). Dacă pui întrebări, nu vei afla prea multe. Eventual doar cât l-a costat tuningul. Dar dacă insiști cu întrebări strict despre acest lucru, nu se va opri din vorbit.

4 Bărbatul obișnuit

Foto: 123rf.com

Acest tip de bărbat ar putea fi un gentleman. Sau nu. Nu vei putea să-ți dai seama niciodată doar dacă-i privești aspectul.

O cămașă polo băgată într-o pereche de blugi prea mari nu vor spune niciodată: „Acest tip a fost Mister Boboc în 1995″. Mai bine zis, trebuie să îi cunoști povestea că să-l înțelegi cu adevărat.

Ce e pe raftul lui din baie?

Orice i-a cumpărat soția la ultima perioadă de reduceri. Lui nu prea-i pasă.

Ce e pe raftul bibliotecii?

O grămadă de cărți despre mecanică, puse într-o ordine aleatorie.

Ce are în garaj?

Un camion de tip pick-up sau un Jeep. Orice îl ajută să se deplaseze ușor și să-l facă să pară important.

5 Tatăl îngrijit

tipuri de bărbați

Foto: 123rf.com

Dacă viața ar fi un film, acesta ar fi tipul după care toate mamele se uită după ce îi lasă pe Victor și pe Ruxi la școală. Dacă viața ar fi o reclamă – el ar fi tipul care bea Schweppes.

De cele mai multe ori, îl vezi într-o bluză cu mâneci trei sferturi, care i se potrivește perfect. Pe el nu l-a doborât viața, pentru că a avut de-a face cu haosul care ține de o…  familie.  A rămas în formă folosind ganterele pe care le depozitează în garaj sau pe balcon.

Este cu picioarele pe pământ, e calm și probabil are o mică firmă care vinde chestii la care nu te-ai gândi niciodată, precum echipamente pentru restaurante.

Ce e pe raftul bibliotecii?

Nu e foarte sigur, dar probabil că 90% dintre cărțile lui sunt strâns legate de locul de muncă.

Ce are în garaj?

Un van și un Prius.

Se simte confortabil în propria lui piele, așa că nu are nevoie să dovedească nimic. Acest lucru contribuie la șarmul lui incontestabil.

Citește și o lecție vestimentară pentru bărbați. Cum să adopți stilul casual