5 cămăși de vară pe care trebuie să le ai

Academia Barbatilor

A venit vara și, deschizând șifonierul, ne întrebăm cu ce ar trebui să ne îmbrăcăm, dincolo de clasicele tricouri – cea mai simplă alegere, chiar dacă nu întotdeauna și cea mai potrivită. Nu te repezi, așadar, la tricouri ci oprește-te la acel obiect care te face din start mai stilat și mai interesant: cămașa. Care sunt cele 5 tipuri de cămăși de vară pe care le propunem, indiferent de numărul gradelor din termometru? Să le luăm pe rând.

Cămașa albă, simplă

camasa alba barbati

Sursa foto: Pinterest

Probabil că ai deja o cămașă albă. E un fapt banal: dacă un bărbat are un singur obiect de îmbrăcăminte formal în garderobă, atunci sunt mari șanse ca acela să fie o cămașă albă. Sunt versatile si clasice, se pot purta pe parcursul întregului an dar sunt foarte bune de abordat în special vara: albul nu atrage așa tare căldura soarelui și, în plus, se asortează foarte bine cu un costum de vară și cu pantalonii colorați.

Albastrul deschis, griul deschis, kaki-ul – toate se asortează perfect cu o cămașă albă. Adaugă o cravată viu colorată, o curea și niște mocasini și ai o ținută competitivă.

Cămașa în culori pastel, uni

camasa de vara barbati

Sursa foto: Pinterest

Bleu este, probabil, a doua cea mai comună culoare de cămașă pe care o poți găsi în garderoba unui bărbat. Există o probabilitate mare să ai și tu o cămașă bleu. E ceva mai casual decât cea albă dar perfect acceptabilă în situațiile întâlnirilor formale. Bleu este, de fapt, o culoare cu un impact foarte plăcut, fiindcă semnifică prietenie și încredere, fiind, de asemenea, foarte asortabilă cu hainele de vară.

Roz este o culoare mai puțin obișnuită pentru majoritatea bărbaților. Rozul pastelat arată bine în raport cu majoritatea tonurilor și tipurilor de piele. Încălzește o ținută și te scoate din mulțimea care poartă albastru, negru și gri.

Cămășile roz – la fel și alte cămăși pastelate și uni – se pot purta la blugi, la costume mai puțin „scorțoase”, armonizându-se foarte bine cu ținutele business-casual. Experimentează această culoare și nu te teme să ieși din zona ta de confort vestimentar.

Cămașa cu model subtil

camasa model subtilPentru evenimente de genul nunților, modelele clasice, precum dungulițele subțiri și cele spicate, îți mențin ținuta într-o zonă a eleganței, împrumutând totodată un pic din feelingul estival prin „spargerea” culorii uni.

Opțiunile mai casual, precum dungile, carourile, ecosezul – sunt tot atâtea variante de cămăși de vară pentru evenimente în aer liber sau chiar pentru cele de business. Păstrează însă o gamă de culori pale, pentru a rămâne „în sezon”, nu apela la cravată și ține doi nasturi deschiși.

Cămășile cu modele ceva mai coplicate arată bine atunci când sunt „cuplate” cu jeanși sau cu o pereche draguță de pantaloni khaki.

Cămașa cu model îndrăzneț

Sursa foto: Pinterest

Modelele mai îndrăznețe sunt mai casual decât cele de mai sus. Acestea duc cămașa din zona de business într-una mult mai lejeră și mai expresivă. De aceea, aceste cămăși nu sunt potrivite pentru întâlnirile formale de la birou dar reprezintă, totuși, o opțiune pentru acele birouri mai relaxate. De asemenea, poți purta aceste cămăși în serile de vară, la petreceri și grătare.

Modelele florale, cele cu diverse forme sau alte imprimeuri, sunt considerate modele îndrăznețe. Culorile vii, dungile mai late și carourile mai mari fac ca aceste cămăși să fie din ce în ce mai casual. Pentru vară e bine, totuși, să rămâi la aceleași culori pastelate – lasă verdele închis pentru Crăciun.

Alte tipuri de cămăși casual de vară

camasa alba

Sursa foto: Pinterest

Mânecile scurte. Cămășile fără guler. Cămășile cu nasture pe guler. Cămășile cu epoleți. Cămășile cu nasturi contrastanți. Cămășile cu buzunar la piept. Și alte modele de cămăși – toate te pot face să arăți casual dar, totuși, elegant, dacă știi cum să le alegi și să le asortezi.

Nu uita, totodată, că poți transforma o cămașă de costum într-una mai casual, asortând-o în partea de jos cu pantalonii și pantofii încadrați în această zonă. O pereche de jeanși smart, închiși la culoare, fără rupturi sau franjuri, și o pereche de sneakers care nu trebuie să fie super-scumpi ci doar curați și să arate bine, vor completa o ținută de vară pretabilă pentru multe ocazii.

De asemenea, pantalonii scurți, la fel de smart, merg foarte bine cu o cămașă cu mâneci lungi. Poartă cămășile cu mâneci scurte doar la acest tip de pantaloni, fiindcă în caz contrar vei avea o ținută dezechilibrată.

shorts

Foto: fashq.com

(Foto feature: mdvstyle.com)