5 tipuri de jachete de tranziție pentru bărbați

academia barbatilor

Ne bucurăm că avem, în sfârșit, primăvară…și nu doar calendaristic.  Însă la trecerea de la un anotimp la altul, vremea este atât de capricioasă încât avem nevoie de haine potrivite ca să-i facem față. Există câteva tipuri de jachete de tranziție pentru bărbați pe care le poți purta pe tot parcursul anului, în ținute stratificate. Ideea lor este că te vor proteja de temperaturile oscilante, indiferent de sezon și, în plus, nu se vor demoda în tendințe. Cu alte cuvinte, piese în care merită și trebuie să investești.

Iată care sunt cele 5 tipuri de jachete de tranziție pentru bărbați pe care trebuie să le ai în garderobă!

Jacheta Varsity

Situată undeva la granița între smart casual și sportswear elevat, jacheta varsity este o opțiune versatilă pentru adepții stilului preppy. Cu un aer tineresc ce amintește de stilul college american, acest model de jachetă arată ideal alături de o pereche de chinos sau pantaloni cu pense, cu lungimea deasupra gleznei și sneakers. Alege un model cu o croială simplă, curată, care nu va avea rival de-a lungul anilor. De asemenea, mizează pe materiale de calitate precum piele întoarsă, piele texturată și lână, care dau un aer sofisticat jachetei. Modelele în culori sobre precum negru, navy sau gri arată mai prețios decât cele colorate, indiferent de preț.

jachete de tranziție bărbați

Sursa foto: Zara

Jacheta Bomber

Asemenea jachetei vasity și oarecum în același stil, jacheta bomber a fost apreciată de-a lungul anilor pentru versatilitate, confort și aspect. Fie că o integrezi firesc în ținute de streetwear, fie că o folosești pentru a da un aer relaxat unei ținute cu cămașă Oxford, pantaloni de stofă și mocasini, jacheta bomber își va asuma rolul cu stil. Desigur, aceleași modele pe negru și bleumarin sunt recomandate însă în materiale precum piele întoarsă sau noile texturi revoluționare pentru a păstra update-ul modern.

jachete de tranziție bărbați

Sursa foto: Mango

Jacheta Biker

Una dintre piesele cu adevărat memorabile și neperisabile în vâltoarea tendințelor, jacheta biker are toate atributele all season. Aspectul său de inspirație rock, croiala asimetrică, lungimea până la talie, accesoriile și desigur, pielea din care este făcut modelul original, toate contribuie la popularitatea sa indestructibilă și la abordarea în nenumărate ținute și stiluri. Variantele contemporane au primit un upgrade estetic cu epoleți, fermoare în contrast sau texturi de piele cu aspect mat.

jachete tranziție bărbați

Sursa foto: Topman

Jacheta Trucker

Atât de confortabilă încât a devenit piesă de bază în garderoba masculină de peste 150 de ani, jacheta trucker poate fi aruncată peste nenumărate straturi de haine când temperaturile sunt scăzute dar poate fi purtată și doar peste un tricou când nu știi exact dacă e vremea de jachetă sau nu. Atunci când o cumperi, ai în vedere materiale precum lână, piele întoarsă, catifea raiată sau clasicul denim, pentru a fi sigur că ai o jachetă pentru tot anul. Poart-o cu jeans și hiking boots într-o ținută de stradă în sezonul rece, sau cu chinos și Chelsea boots, primăvara.

jachete tranziție bărbați

Sursa foto: Massimo Dutti

Vesta matlasată

Iată o piesă care a traversat stiluri și tendințe și a ajuns de la moda de stradă sport la un element de bază în garderoba de tranziție, chiar și alături de costumul de haine. Exact cum am spus! Vesta matlasată injectează o doză de sportivitate unei ținute office. Deci nu te feri să o iei peste sacou, în sezonul de tranziție. Însă, ai grijă la material! Evită texturile lucioase și culorile țipătoare.

jachete tranziție bărbați

Sursa foto: Brunello Cucinelli

Sursa foto main foto: Brunello Cucinelli