5 Tipuri de pantaloni bărbătești indispensabili în garderoba momentului

academia barbatilor

Este evident că jeanșii sunt cea mai populară piesă vestimentară. Dar să uităm un pic de ei! Există alte tipuri de pantaloni bărbătești, mult mai moderni și suficient de versatili, care nu ar trebui să lipsească din arsenalul vestimentar al bărbatului modern. Deși suntem orientați în a ne updata constant garderoba cu sacouri, cămăși și pantofi, și mai puțin cu pantaloni, totuși, aceștia sunt o piesă cheie în construcția unei ținute. Așa că, iată câteva modele de trecut pe lista de cumpărături pentru acest sezon.

Raiații revin în modă

Anii ’70 constituie o perioadă de influență notabilă în tendințele din moda masculină actuală, astfel că pantalonii din catifea raiată și-au regăsit locul pe rafturile magazinelor. Următorul pas este să-i aduci în garderoba proprie. Având la bază țesătura din bumbac sau lână, materialul raiat este unul dintre cele mai rezistente și mai călduroase variante pentru sezonul rece. Nu ezita să-ți achiziționezi o pereche de raiați doar pentru că ai nelămuriri în ceea ce privește integrarea lor în ținute. Dacă ești un tip casual, ai găsit exact ceea ce căutai. Imaginează-ți o pereche de raiați negri sau bleumarin, cu hanorac și sneakers. Însă raiații nu sunt excluși nici din ținutele ceva mai formale. De exemplu, un costum din catifea raiată, cu o helancă și o pereche de pantofi monk-strap pot fi alegerea vestimentară de petrecere perfectă, în acest sezon.

tipuri de pantaloni bărbătești, raiați

Sursa foto: Pinterest

Pantalonii de lână, cel mai longeviv tip de pantaloni bărbătești

Deși jeanșii dețin supremația în popularitate, pantalonii de lână au fost aici înaintea lor, iar în ceea ce privește eticheta, aceștia din urmă își pot demonstra calitățile. Îi poți combina cu alte piese formale sau îi poți folosi pentru a da acea notă smart unei ținute casual. În ceea ce privește încălțămintea care să-i susțină la propriu (și nu numai), de la stilul tradițional cu brogues, Derby sau double-monk-strap până la abordările moderne cu sneakers sau trainers, orice variantă este corectă.

tipuri de pantaloni bărbătești, pantaloni din lână

Sursa foto: Pinterest

Chinos din bumbac, o alegere durabilă (în timp și tendințe)

Pantalonii chino originali sunt confecționați din bumbac pur cu o consistență mai groasă, o țesătură striată numită twill care, pe lângă aspectul versatil, are și o durabilitate crescută la purtare. Un stil de pantaloni casual în esență, chinos pot fi purtați cu pantofi sport, T-shirt și pulover sau geacă din denim, într-un look urban efortless. Popularitatea crescută i-a dus, însă, în timp, și către zona smart-casual, așa că îi poți adapta, la fel de bine, în ținute cu cămașă, sacou și pantofi Derby.

tipuri de pantaloni bărbătești, pantaloni chino

Sursa foto: Pinterest

Pantalonii cu pense…un pas înapoi la stilul bunicului

Mai țineți minte pantalonii cu cracul mai larg și pense în talie, care se purta pe vremea bunicilor? După atâtea sezoane de slim fit, e greu să îți imaginezi cum ai arăta într-o pereche de pantaloni cu aer retro. Totuși, așa cum spuneam mai devreme, moda din trecut revine, prin elemente de stil, detalii de corială, țesături. Se pare că în tendințele noului sezon, confortul primează. De aici și artificiile de stil de odinioară. Optează, cu încredere, pentru o pereche de pantaloni cu pense. Ai grijă, totuși, la echilibrul dintre lărgimea cracului și lungimea lui. Pantalonii trebuie să îți dea libertate de mișcare dar nu trebuie să fie după modelul clovnilor. De asemenea, nu trebuie să îți acopere pantofii. Ideal este să optezi pentru modele cu croială conică și care se termină la baza gleznei. În materie de stil, asortează-i cu sacouri cu croială relaxată și tricou alb și combină cu Derby boots sau brogues.

tipuri de pantaloni bărbătești, pantaloni cu pense

Sursa foto: Pinterest

Pantalonii de trening, din teren direct pe stradă

Tot din aceeași nevoie de confort, tendințele au adus pantalonii de trening în moda de stradă și i-au propus în diferite combinații stilistice, de la modul original all sporty look la alăturări cu piese smart. Poți alege, de exemplu, o pereche de pantaloni de sport din nailon, cu vipușcă, croială slim și lungimea până la gleznă, cu tricou și sacou sau poți merge ținuta completă de trening, pentru un look în stilul anilor ’90. În materie de încălțăminte, astăzi este la fel de corect să îi porți cu brogues, ca și atunci când îi porți cu trainers. Poți adăuga o jachetă bomber și ești gata de ieșit în oraș.

tipuri de pantaloni bărbătești, pantaloni de trening

Sursa foto: Pinterest