5 tipuri de safari african pentru cei care vor să vadă pe viu viața sălbatică

Academia Barbatilor

Una dintre cele mai mari dorințe ale călătorului nestăvilit este să meargă într-un safari. Numai în Africa poți vedea atât de multe sălbatice în mediul lor natural, în decoruri maiestuoase în care viața își desfășoară cursul liniștit, marcată de evenimente spectaculoase, cum ar fi marile migrații. Vrei să mergi într-un safari? Descoperă cele 5 tipuri de safari, alege-l pe cel mai potrivit, apoi cumpără-ți un bilet de avion!

1 Pentru începători: Kwandwe Ecca Lodge (Africa de Sud)

kwandweCei care merg pentru întâia oară într-un safari au o mare îngrijorare: să nu cumva să se potcovească cu o boală exotică. Malaria este cea vizată iar ca să scape de acest stres, novicii ar trebui să se îndrepte către Africa de Sud. Pentru că, din acest punct de vedere, aici e ceva mai sigur ca în alte regiuni din estul Africii. Iar locurile de cazare sunt multe și foarte bune.

La Kwandwe Ecca Lodge s-ar putea să te coste cam mult noaptea de cazare însă știi sigur că ai parte de tot ce poate fi mai bun. E un resort privat, specializat pe „Big Five” (cele cinci animale mari africane – leu, leopard, rinocer, elefant, bivol african – fiind plasat în apropierea Garden Route și a Parcului Național Marakele, la poalele superbelor dealuri Waterberg.

2 Pentru familiști – Chongwe River House (Zambia)

Chongwe River HouseChongwe River House e un loc pur și simplu magic. Complexul e construit pe malurile râului Chongwe din Zambia iar bungalowurile sunt făcute din cherestea și stuf. Din cadrul complexului ai parte de priveliști fantastice către Parcul Național Zambezi iar personalul locației e specializat în îngrijirea copiilor, cei mici fiind întotdeauna în prim plan. Ai la dispoziție un ghid, două gazde, o echipă de menajere și un bucătar.

Datorită poziției pe malurile râului, ai posibilitatea să te plimbi cu canoea sau să faci o tură pe jos, pe marginea lui. În safari sunt admiși copiii cu vârsta minimă de 12 ani însă personalul complexului Chongwe va fi mai mult decât încântat să asigure piticilor un program interesant, cât timp părinții sunt plecați în savană.

3 Pentru bugete limitate: Okonjima Plains Camp (Namibia)

okonjimaMajoritatea safariurilor, din Africa sau de pe alt continent, costă destul de mult. Cu toate astea, dacă stai și scotocești internetul, vei găsi și prețuri ceva mai joase, în condiții foarte bune. Okonjima Plains Camp, din Namibia, e unul dintre acestea. Nu e un resort de lux dar e unul în care vei găsi ceea ce cauți în mod cert: relaxare.

Căsuțele sunt construite într-o atmosferă aparte, foarte liniștită, având multe amenajări care te vor face să te simți ca acasă. Iar dacă simți nevoia și de lucruri în plus, poți rezerva una dintre cele 10 camere „cu vedere”, care includ șezlonguri, birouri și au propriile verande, prețul pentru una dintre acestea nedepășind 180 euro / noapte. Cât despre oportunitățile de a vedea animale, acestea sunt duble, fiindcă zona în care e plasat resortul este în Central Highlands, una plină de leoparzi, lei și gheparzi.

4 Pentru conjuncția lux-natură: The Highlands (Tanzania)

The Highlands TanzaniaThe Highlands e un resort de lux, aflat în zona de conservare Ngorongo, din Tanzania. Poți petrece câteva nopți într-unul dintre cele opt apartamente în formă de dom, răspândite pe un deal plin de vegetație. Amenajările interioare sunt extrem de autentice și, în același timp, luxoase. Din paturile uriașe poți auzi în permanență sunetele naturii. În caz că e frig, un șemineu pe lemne păstrează temperatura optimă. Fereastra extinsă se deschide până în tavan, dându-ți posibilitatea să privești stelele, noaptea. Dimineața poți trage cu ochiul la animalele care deja s-au trezit și și-au început activitățile.

Zona de Conservare Ngorongo este „casa” a sute de specii de animale, inclusiv cele mari, care asigură spectacolul oricărui safari.: rinoceri negri, elefanți, șacali aurii, leoparzi, lei etc. O activitate foarte populară aici este și observarea păsărilor. Iar dacă ești genul sportiv, poți face o drumeție pe craterul Empakaai, acolo unde se află un lac magnific în care se adună o mulțime de păsări flamingo.

5 Pentru pasionații de fotografie:  Maasai Mara National Reserve (Kenya)

Maasai Mara National Reserve 2Masaai Mara National Reserve, din Kenya, nu e atât de aglomerat precum locurile similare de safari din Tanzania, fiind totodată un paradis pentru fotografi, care vor găsi infinite ocazii pentru a declanșa butonul aparatului foto. Marile feline sunt în prim-plan dar dacă vrei ceva cu adevărat extraordinar, fă o plimbare cu balonul cu aer cald, de unde vei avea panorame extraordinare asupra zonei.

Cel mai spectaculos fenomen pe care-l poți observa în Maasai Mara National Reserve este migrația antilopelor gnu, care se petrece în lunile iulie-august, și care oferă adevărate lecții de viață și de supraviețuire.