5 tipuri de vodcă pentru cele mai rafinate gusturi

Academia Barbatilor

Vodca e o băutură pe care nu mulți o apreciază la adevărata ei valoare. Considerată de multe ori o licoare „pentru bețivi”, vodca e mai degrabă marginalizată în lumea bună a socializării la marginea unui pahar. Însă dincolo de poveștile horror de tip „Vaslui”, care de multe ori au ca punct de pornire câteva pahare de vodcă (proastă), această băutură păstrează zona ei de rafinament, care nu poate fi tăgăduită.

Citește și: 7 lucruri surprinzătoare la care să folosești vodca

Mai jos am selectat 5 branduri pentru cei care vor să descopere înțelesurile secrete ale unei vodci de calitate:

Carbonadi Vodka

vodcă rafinatăO vodcă ieftină, care se potrivește doar în combinații și cocktailuri, e o pierdere de vreme și de spirit. Dar o vodcă premium, precum Carbonadi Vodka, ajută la repunerea lucrurilor pe făgașul normal. Mai ales când are în spate o istorie de distilare de peste o jumătate de secol și o tradiție ce izvorăște dintr-o familie respectabilă.

La Carbonadi se folosește cea mai cristalină apă, laolaltă cu grâu organic, crescut la poalele Alpilor. Distilată de cinci ori, prin cărbune activ, pentru a scăpa de cea mai mică impuritate, vodca e apoi refiltrată prin diamante negre microporoase, pentru un plus de purificare. Și, spre deoasebire de alte vodci, se servește mai degrabă simplă sau cu gheață, deși din ea poate rezulta și un martini fantastic.

Citește și: Ponturi pentru a prepara cocktailul perfect

BET Vodka

vodcă rafinatăMinnesota e cel mai mare producător de zahăr de sfeclă din Statele Unite. Iar zahărul de sfeclă este principalul ingredient din vodca BET. Produsă de doi prieteni din Minnesota, fiecare dintre ei având propria lui fermă, BET beneficiază de miezul sfeclelor de zahăr, care sunt distilate până la esență, apoi „transpuse” cu meșteșug în forma acestei vodci premium. BET se poate folosi în cocktailuri sau se poate bea simplă.

Grey Goose VX

vodcă rafinatăSe cunoaște faptul că Grey Goose e unul dintre cei mai importanți producători de vodcă ai lumii. Și iată că acest brand continuă să fie un adevărat pionier în această zonă, Grey Goose VX fiind cel mai bun exemplu. Pentru că această vodcă e „înnobilată” cu un strop de coniac, care-i conferă o aromă aparte și un profil deosebit, ce nu interferează cu experiența degustării unei vodci.

Aceasta nu e o vodcă menită să-ți asigure ore-n șir de băute, ci e o băutură de super-calitate, unică și echilibrată, care vine într-o sticlă de un design fabulos.

Our/Vodka

vodcă rafinatăDacă nu ești un băutor regulat de vodcă, e posibil să nu distingi din prima gustul unei băuturi de top, vizavi de gustul uneia banale. Our/Vodka este acest gen de licoare, care te poate păcăli. Produsă de experți berlinezi, într-o micro-distilerie din capitala Germaniei și vândută exclusiv în baruri locale, Our/Vodka a avut un atât de mare succes, încât s-a extins rapid în Europa, America și Australia, acesta fiind motivul pentru care pe etichetele ei se regăsesc diverse orașe.

Black Cow Vodka

vodcă rafinatăVodca e făcută în mod tradițional din cartofi sau din mere, așa că e greu să găsești pe cineva pe piață care să ofere și alte variante. Și totuși, Black Cow e diferită de orice altă vodcă ai băut până acum, și asta pentru că e produsă din laptele dat de vacile care mănâncă iarbă de calitate.

Este prima și singura vodcă din lume care folosește lapte pur, ba chiar e făcută în totalitate din acesta, laptele dat de vacile ce duc o viață de lux fiind cremos, fin și cu personalitate, caracteristici transmise automat vodcii Black Cow. Care se bea foarte rece sau în amestec cu un dirty martini.

Citește și: Vodca, o băutură pentru gentlemani? Cum se prepară și cum se degustă vodca