5 trucuri de îngrijire corporală pentru bărbații cu pilozitate excesivă

Academia Barbatilor

Bărbații care suferă de pilozitate excesivă nu sunt neapărat foarte „fericiți” atunci când ajung în diverse situații, în special pe perioada verii. Dacă în anii 70 părul era foarte la modă, fie că vorbeam de coafurile afro, fie de trupurile suficient de „împădurite” încât să pară ieșite din peșteri urbane, pe parcursul timpului lucrurile s-au schimbat. Și așa cum femeile au început să scape de pilozitate, bărbații și-au cerut și ei dreptul la un corp mai… defrișat. Cum „negociem” însă cu această problemă care pare o sperietoare pentru unii? Iată 5 trucuri de îngrijire corporală pentru bărbații cu o pilozitate excesivă:

1 Nu te epila niciodată complet

Regula numărul 1 e foarte importantă și ar trebui să ții cont de ea, cazul contrar fiind cel în care o faci pentru motive ce țin de fetișuri bizare. Pe scurt, ar trebui să eviți să-ți razi  complet orice parte a corpului, în afară de față și cap.

Principalul motiv este de ordin practic: când părul crește la loc, irită pielea. Iar asta poate cauza mâncărimi serioase, fire de păr crescute sub piele, mici infecții, poate chiar eczeme. Al doilea motiv, e simplu: e destul de absurd să apari cu un corp epilat complet, câtă vreme nu ești culturist sau sportiv de performanță. Iar al treilea – faptul că arăți ca un băiețel pre-puber e posibil să-ți îndepărteze partenera. Da, inclusiv de la sex.

2 Fii sigur că ai tot ce-ți trebuie

Nu e deloc ok să te masacrezi cu instrumente gen foarfeca din bucătărie. Un bărbat adevărat are întotdeauna uneltele de care are nevoie. Prin urmare, dacă ai o pilozitate accentuată ar trebui să te gândești că primul obiect care nu trebuie să-ți lipsească este o foarfecă de frizer.

Cu aceasta ar trebui să te descurci în așa fel încât să păstrezi o lungime cumsecade a firului de păr. De asemenea, cu foarfeca de frizer poți da o formă consistentă ori de câte ori ai nevoie. Să mai spunem că ar trebui să ai și o oglindă suficient de… lungă?

3 Ceara nu e rea dar… nu o folosi peste tot

Să folosești ceară pentru a scăpa de păr e o treabă cam… feminină și suficient de dureroasă. Dar odată ce organismul se obișnuiește cu această metodă, firele de păr vor opune din ce în ce mai puțină rezistență. Cu alte cuvinte, pe parcursul timpului, durerea pricinuită de smulgerea părului cu ceara va scădea.

Poți folosi ceara pentru a-ți epila spatele și umerii – în caz că ai păr abundent în aceste locuri. Dar epilatul cu ceară peste tot nu e necesar și nici recomandat. E suficient să-ți tunzi părul de pe piept. În plus, e de dorit să eviți zonele foarte sensibile care-ți vor pricinui dureri mult mai intense în coparație cu altele. Nu e nevoie să-ți spunem care sunt acestea, așa-i?

4 Evită cremele depilatoare

Există multe produse care pretind că te vor epila fără dureri în doar câteva secunde. Și care chiar o fac. Numai că utilizarea lor nu e deloc cea mai bună soluție. Cele mai multe lasă în urmă eczeme de durată, ca să nu vorbim și de mirosul persistent de peroxid.

Mai mult – nu ai niciun fel de control în privința lungimii părului, prin urmare dacă folosești o astfel de cremă ai o singură variantă: să scapi de întreaga pilozitate. Lucru care vine la pachet cu mâncărimile și roșeața despre care vorbeam mai sus.

Dacă totuși simți nevoia să folosești o cremă depilatoare pe unele porțiuni restrânse, precum spatele și umerii, o poți face. Dar o idee bună este ca mai întâi să testezi crema pe o suprafață mai mică, pentru a vedea cum reacționează pielea la contactul cu aceasta.

5 Fă-ți o rutină

Îngrijirea personală legată de pilozitatea de pe corp nu e o aventură pe care s-o încerci o singură dată. Nici părul din nas nu-l smulgi doar o dată, pentru că el continuă să crească. Așadar ai nevoie de o rutină în acest sens.

Verifică-ți cu atenție corpul, identifică părțile cu pilozitate excesivă și nu ezita să o tunzi: piept, abdomen, spate, urechi, pelvis. Mai mult, încearcă să dai o formă tunsorii, pentru a nu apărea ca un caraghios ciopârțit, făcându-te de râs în momente delicate. Cheia rutinei este să fii consistent și disciplinat și să nu lași părul să te năpădească într-un mod neplăcut.

Citește și: Reguli de îngrijire masculină – ce facem cu părul de pe corp