5 trucuri prin care să scapi de respirația urât mirositoare

Academia Barbatilor

Fie că e vorba de partenera de viață, de o eventuală viitoare prietenă, de colegii sau de șeful tău, respirația urât mirositoare acționează ca un inamic puternic care-ți distruge atât imaginea cât și șansele de a impresiona în vreun fel, chiar dacă, poate, în tine se află o adevărată mină de aur.

Halitoză se numește acest fenomen neplăcut iar originile ei se află în cavitatea bucală, cauzele halenei fiind date de bacteriile care se formează în șanțul gingival, între dinți sau pe limbă. O igienă dentară precară va declanșa un miros care uneori e atât de neplăcut încât poate muta munții din loc. Ce e de făcut?

Păstrează o rutină de igienă dentară impecabilă

spalat pe dintiMulți folosim apa de gură drept o soluție rapidă pentru diminețile sau serile în care ne e lene să ne spălăm pe dinți. Dar apa de gură nu face ceea ce face periuța. Ea doar maschează problemele, nu le și rezolvă. E ca și cum te-ai da cu parfum peste transpirație, în loc să faci un duș. Poate că îți vei simți gura proaspăt mentolată vreme de câteva ore dar apa de gură nu poate înlătura bacteriile de care numai periuța de dinți și ața dentară au „grijă”.

Ia-ți o periuță de dinți de calitate

Prin hipermarketuri vezi o mulțime de tipuri de periuțe de dinți iar tendința este să cumperi una care nu costă chiar atât de mult, considerând că oricum face același lucru. Dar lucrurile nu stau așa. În plus, un cap mai mic și mai compact va ajunge mai bine în spatele dinților, ideea fiind să poți să cureți mai bine placa și gingia nu doar în locurile evidente ci mai ales acolo unde periuța ajunge mai greu.

Cumpără paste de dinți cu fluor

Pentru a preveni cariile și a ucide bacteriile, caută paste de dinți cu fluor, care ajută la prevenirea bolilor gingivale și a formării cariilor, întărind smalțul dinților. E important să cumperi paste de dinți aprobate și recomandate de Asociația Dentiștilor din România, fiindcă acestea sunt evaluate și analizate, având garanția că producătorul este în ordine.

Consumă verzituri

Conform specialiștilor, busuiocul proaspăt face minuni în privința respirației urât mirositoare. Polifenolii din busuioc pot înlătura acest efect, distrugând bacteriile. De asemenea, în acest sens acționează și ierburile din ceaiuri. Se recomandă clorofila aflată în componența legumelor verzi, în sucuri și pudre. Aceasta are de asemenea un efect important asupra distrugerii bacteriilor, reducând în mod natural mirosurile neplăcute din gură sau neutralizându-le înainte de a se produce.

Curăță-ți limba

limbaStudiile au relevat faptul că între 40 și 70% dintre moleculele mirositoare provin de pe limbă. Dacă-ți cureți limba în timp ce te speli pe dinți vei remarca un efect foarte bun în privința respirației ulterioare. Periuțele de dinți nu pot face acest lucru în mod eficient dar există curățătoare de limbă speciale, pe care le poți cumpăra din magazine.