6 parfumuri proaspete cu care să te bucuri de primăvară

Academia Barbatilor

E primăvară, zilele vor deveni din ce în ce mai călduroase, floricelele vor crește pe câmpii și, vorba cântecului, hai să mirosim frumos când le adunăm, copii! Ți-am pregătit o listă cu 6 parfumuri fresh, cu care să te bucuri de această primăvară frumoasă.

Missoni Parfum Pour Homme

parfumuri primăvarăCasa de modă Missoni, din Italia, e cunoscută în special pentru modelele colorate de tricotaje. Brandul a plonjat și în lumea parfumurilor, încă din anul 1980, dar a trebuit să treacă o vreme până ce Missoni și-a lansat primul parfum bărbătesc.

Missoni Parfum Pour Homme vine într-o sticlă cu tente fumurii, cu un capac gravat cu motive în zig-zag. Parfumul e lemnos și aromat, plin de contraste delicioase – prospețime de inspirație mediteraneeană, completată de arome lemnoase, calde. Notele de top și de mijloc aduc citrice, flori și un strop de mirodenii – un amestec de lămâie verde, ghimbir, pomelo roz, lavandă și petale de iasomie. Cele joase trimit către căldura cardiganului Missoni: lemn de santal, mosc și stejar.

Parfumul are o proiecție puternică, așa că fii pregătit pentru complimente ocazionale și impresii generoase. Este parfumul perfect atât pentru o zi ploioasă la birou cât și pentru o vacanță pe plajă, chiar dacă aceasta nu se desfășoară într-un resort de pe malurile Mediteranei.

Mr. Burberry Indigo

parfumuri primăvarăAu trecut doar câțiva ani de când Burberry a lansat Mr. Burberry, un parfum pentru gentlemenii anilor 2010. Continuarea Indigo este creația maestrului parfumier Francis Kurkdijan și se poziționează ca parfum fresh și casual. Unul plin de arome, care combină note de top ierboase și condimentate – ulei de lămâie, rozmarin, coacăze negre. Iconicul trenci albastru Blueberry este cel care a inspirat forma sticlei.

Emblem Absolu Montblanc

parfumuri primăvarăAbsolu marchează cea de-a treia ediție a liniei de parfumuri Emblem. Rotunjimea îndesată a sticlei cu șase laturi zimțate încoronează logo-ul Montblanc, care acum e împodobit cu aur metalic. Parfumul e o interacțiune de contraste între aromele calde, cele lemnoase și cele reci, generate de mirodenii. Se deschide cu note de mandarin, pară și cardamon și se încheie cu cele de patchouli și vetiver. Notele de mijloc încorporează miere, piper roz și lavandă.

Calvin Klein Eternity Air

parfumuri primăvarăCel mai nou update al clasicului CK are o construcție plină de contraste. Fidel numelui, acest parfum sofisticat se redefinește cu arome proaspete și cu un corp senzual. Notele de deschidere combină uleiul de mandarin cu cel de ienupăr, apoi continuă cu o interesantă și variată gamă ce include uleiul de lavandă, mărul verde și mușchiul marin.

Bvlgari Man Wood Essence

parfumuri primăvarăModelul și actorul canadial Nick Bateman este cel ales să promoveze Wood Essence, cea mai recentă creație Bvlgari în materie de parfumuri. Un „suc” verde, care încearcă să echilibreze stilul de viață urban cu chemarea naturii. Lemnul – elementul de bază al parfumului – este cel care aduce o puternică notă finală, în vreme ce condimentele domină întregul concept. Notele de citrice se combină cu cele ale frunzelor de coriandru, conducând către o personalitate cu adevărat „verde”.

Aqua Kenzo Pour Homme

parfumuri primăvarăNoua interpretare Kenzo a unui parfum de tip „acvatic” țintește bărbații din această „zonă”, probabil de inspirație… Aqua Man. Sticla de cobalt albastru definește din start această idee, doi parfumieri renumiți unindu-și eforturile pentru a realiza acest concept: Ane Ayo și Philippe Romano.

E ca și cum ai plonja într-o apă contrastantă. Fructele de pădure se întrepătrund cu frunzele de nuc, iar lemnul de santal cu cedrul. Aqua Kenzo pune, însă, pe tapet și alte note gourmet: sesam și alune, alături de bermamotă și măr. Mixul unic al aromelor face ca acest parfum să fie aproape imposibil de încadrat într-o anumită categorie. E unul dintre acele parfumuri rare care sunt ușor de purtat și, totuși, se disting instant. Este, de asemenea, extrem de versatil – exact parfumul de care ai nevoie într-o călătorie de afaceri sau, după gust, la o petrecere pe un iaht.

Citește și despre cele mai bune parfumuri masculine, din anii 50 încoace