7 accesorii fashion pe care orice bărbat trebuie să le aibă

Academia Barbatilor

De regulă, bărbații nu sunt fani ai magazinelor de accesorii într-un mall, având în cap ideea că acestea sunt mai degrabă lucruri pe care le apreciază (și le cumpără) femeile. Dar orice bărbat care-și dorește să arate smart trebuie să poarte accesoriile potrivite. Bărbații îmbrăcați impecabil poartă costume perfecte, pantofi lustruiți, cravate asortate și accesorii fantastice. La ce ne referim când spunem ”accesorii”? Iată 7 piese ce nu ar trebui să lipsească din garderoba unui bărbat care știe să se îmbrace bine și care să se poate auto-declara bine… accesorizat:

Cureaua

Cureaua este un accesoriu obligatoriu pentru orice bărbat. Nu doar pentru a nu ajunge cu pantalonii în vine ci pentru a echilibra întregul look. Imaginează-te mergând pe stradă într-o ținută ce include o pereche sublimă de pantaloni albi, de in, asortați unui tricou cu guler și cu o curea elegantă, de culoare maro. Simplu. Clasic. Da!

Pălăria

Trebuie să fii foarte atent atunci când alegi o pălărie. De regulă, fă-o în așa fel încât să meargă atât la ținutele elegante cât și la cele casual. De cele mai multe ori, pălăriile se potrivesc cu ținutele formale iar asocierea unui asemenea model cu o ținută lejeră ar putea părea caraghioasă. Pentru un look casual, ia-ți o pălărie fedora, îndoită pe lungime în partea de sus și strâmtă în față și pe părțile laterale. La ținutele elegante merg mai degrabă pălăriile bowler (melon), top (joben) sau boaters.

Portofelul

Un portofel de calitate e un accesoriu care va avea o lungă durată de viață. Pe piață există o gamă variată pentru aceste purtătoare de bani și carduri – ai la dispoziție o mulțime de culori, printuri diverse, piele și alte materiale. Alege unul elegant, care să se poată asorta la aproape orice dar poți alege și unul mai ieșit din tipare, pe care să-l porți la ținutele casual.

Butonii

Butonii se poartă atunci când te îmbraci foarte elegant și vrei să impresionezi prin ținută. O cămașă de firmă, călcată perfect, asociată cu o pereche de butoni clasici și un costum (sau un sacou) pe măsură, face dintr-un bărbat o piesă care stârnește invidii sau, dimpotrivă, pasiuni.

Bijuteriile

Inele, brățări, lanțuri, poate și cercei. Toate arată bine pe un bărbat dacă acesta știe să le păstreze într-o limită a simplității și a bunului gust. Accesoriile de piele sunt în vogă, așa că poți purta brățări de piele. Lanțurile strălucitoare arată bine într-un anume context. Dacă vrei să-ți accentuezi ținuta cu obiecte din metal apelează întotdeauna la bijuteriile de clasă – nu e sfatul nostru ci al experților.

Ceasul

Ceasul e unicul obiect pe care atât bărbații cât și femeile ar trebui să-l poarte, deopotrivă. Dincolo de a fi practic, ceasul e un accesoriu pefect pentru a completa o ținută. Poți renunța la bijuterii, butoni, pălărie dar niciodată la ceas.

Ochelarii de soare

Atâta vreme cât nu trebuie să porți ochelari de vedere (deși și aici există soluții, dar despre asta, altădată), reține că ochelarii de soare sunt un accesoriu care se asortează foarte bine oricărui tip de ținută, de la costume la blugi sau chiar costum de baie. Alege o pereche care să-ți vină bine, să se potrivească cu formatul feței și optează pentru niște rame care, eventual, să meargă atât la ținutele casual cât și la cele elegante.