7 aplicații de călătorie care nu trebuie să-ți lipsească din smartphone

Academia Barbatilor

Oricărui călător îi șade bine cu drumul și cu un smartphone doldora de aplicații de călătorie. Ghiduri, hărți, calculatoare de distanțe, review-uri de hoteluri și restaurante, rezervări și așa mai departe. Industria turismului produce constant lucruri digitale care vin în ajutorul turiștilor și nu puține sunt cazurile în care o astfel de aplicație te poate „salva”. Pentru iPhone sau pentru telefoanele cu Android, caută aplicațiile de mai jos și ține-le în buzunar. Nu se știe când vei avea nevoie de ele.

Travel Pirates

Mulți știu de site-ul Travel Pirates, care de ani buni oferă ponturi de călătorie extraordinare. Recent, a apărut și aplicația, una extrem de versatilă, cu care vei descoperi zboruri ieftine, pachete de vacanță la prețuri incredibile, oferte de hoteluri, zboruri, închirieri de mașini, etc. În plus, după ce te înregistrezi, poți primi alerte de călătorie personalizate și notificări.

Aplicația e disponibilă în App Store și Google Play.

Airbnb

Din ce în ce mai mulți folosesc Airbnb pentru a-și rezerva o cazare în străinătate și chiar dacă între timp site-ul și-a mai pierdut din savoarea inițială, când prezenta exclusiv proprietăți date la închiriat de către particulari, el a continuat să crească și a devenit o adevărată forță în zona de rezervări. Aplicație e destinată, evident, atât turiștilor cât și celor care doresc să-și pună la dispoziție proprietățile.

Aplicația e disponibilă în App Store și Google Play.

Rome2Rio

Este una dintre cele mai bune aplicații legate de modalitățile de transport. Vrei să călătorești undeva dar nu știi care e cea mai bună cale de a ajunge acolo? Folosește Rome2Rio, o aplicație care-ți va da soluția, indiferent de locul în care te afli. Vrei un autobuz de la Londra la Edinburgh? Rome2Rio îți găsește rutele și prețurile. Vrei un avion de la Roma la Rio? Ei bine…

Aplicația e disponibilă în App Store și Google Play.

SkyScanner

Cei de la SkyScanner și-au relansat recent aplicația care include acum nu doar zboruri ci și căutări de hoteluri și închirieri de mașini. Sunt scanați toți marii operatori din aceste trei zone de care orice călător are în permanență nevoie, rezultatele fiind de fiecare date de o acuratețe foarte bună. Pentru cele mai bune oferte ale momentului ai la dispoziție butonul „Top Deals”. Aplicația dispune și de o opțiune de alerte de prețuri.

SkyScanner e disponibilă în App Store și Google Play.

Lonely Planet Guides

Lonely Planet are printre cele mai bune ghiduri de pe piață, acoperind, practic, orice destinație. Aplicația îți aduce nu doar ghidurile în sine ci și hărți offline și multe ponturi de călătorie care te vor scuti de a-ți burduși valizele cu cărți. Este gratuită, dar descărcarea tuturor ghidurilor costă 30 de lei. Dacă ai noroc, însă, e posibil să le prinzi și la super-ofertă: zero lei.

Aplicația e disponibilă în App Store și Google Play.

Packpoint

Packpoint e o aplicație inteligentă, care îți generează o listă de obiecte pe care să le pui în bagaj înainte de călătorie. Introduci data plecării, durata sejurului și câteva detalii despre activitățile pe care urmează să le desfășori la fața locului și aplicația îți sugerează ce ar trebui să iei cu tine, în așa fel încât nu va trebui să-ți mai faci griji că ai uitat acsă ceva important. La prima vedere pare o glumă dar dacă o încerci îi vei descoperi utilitatea. Mai ales dacă ești suficient de… împrăștiat. E gratuită în varianta lite dar cea Premium costă 15 lei.

Aplicația e disponibilă în App Store și Google Play.

SAS Survival Guide

Dacă ești un călător căruia îi place aventura, atunci în mod cert vei avea nevoie de această aplicație scrisă de un fost soldat și instructor ce a făcut parte din trupele SAS. Cum să aprinzi un foc? Cum să transmiți semnale în codul Morse? Ai răspunsuri la întrebări de supraviețuire în condiții dificile – la poli, în deșert, în zonele tropicale sau pe mare. Plus multe video-uri și fotografii, un ghid de prim ajutor etc.

Aplicația e disponibilă în App Store și Google Play.