7 aplicații de fitness pentru o rutină sănătoasă

Academia Barbatilor

E dificil să-ți angajezi un antrenor personal. Nu pentru că nu l-ai găsi ci fiindcă e scump. Dar dacă ești un împătimit al fitnessului, sau doar un bărbat normal, care vrea să se mențină zilnic în formă și să-și supună trupul „caznelor” activității fizice, căutând programe de exerciții optimizate, cu instrucțiuni specifice, îți poți instala o aplicație de fitness. Sau mai multe. Fiindcă ai de unde alege.

Există aplicații eficiente, indiferent de zona ta de interes: exerciții de făcut acasă, antrenamente pentru alergare, tras de fiare etc. Am selectat mai jos câteva dintre cele mai bune aplicații de fitness pe care le poți instala pe telefon dar dacă ai sugestii suplimentare, le poți lăsa în comentarii, ca sursă de inspirație și pentru alți îndrăgostiți de exercițiile fizice.

Sworkit: Workouts and fitness plans

SworkitVersiuni: Free și Premium. Disponibilă în AppStore și Google Play

Sworkit vine de la… Simply Work It. O aplicație de fitness care promite să aibă grijă de rutina ta zilnică, în cadrul căreia vei găsi 170 de exerciții care te vor aduce într-o formă optimă fără a avea nevoie de echipamente speciale. Aplicația include planuri de antrenament pentru body builderi profesioniști și atleți dar și planuri pentru începători, intermediari și avansați. Aplicația poate fi folosită atât de către bărbați cât și de către femei.

JEFIT: Workout Tracker, Gym Log & Personal Trainer

jetfitGratuită (cu extra-uri pe bani). Disponibilă în AppStore și Google Play

O altă aplicație care te ajută să ții jurnalul antrenamentelor tale și îți personalizează rutina zinică. JEFIT are o bază de date ce include peste 1300 de exerciții, plus video-uri de tip „cum să”, care-ți exemplifică programele pe care alegi să le faci. De la ridicări de greutăți la antrenamente specifice pentru participanții la Olimpiadă, găsești orice în această aplicație despre care mulți spun că e (aproape) completă.

Asics Studio

Asics StudioGratuit. Prețul abonamentului variază. Disponibilă în AppStore (urmează și Google Play)

Descărcarea aplicației e gratuită, apoi poți descărca programe audio de antrenament, înregistrate de la diverși antrenori. În cea mai mare parte, acestea acoperă antrenamentul de forță dar sunt și programe cardio pe care le poți face pe banda de alergat. În plus, fiecare program include un playlist corespondent. Îți va lua un pic de timp la început pentru a te obișnui cu programele audio dar acestea conțin multe ponturi care te vor menține concentrat și motivat fără să trebuiască să-ți verifici telefonul atât de des.

StrongLifts 5×5 Workout

StrongLifts 5×5Gratuită (cu extra-uri pe bani). Disponibilă în AppStore și Google Play

Stronglifts 5×5 te scapă de grăsime rapid și te ajută să-ți fortifici mușchii, adresându-se în mod special celor care caută un program de antrenament de forță. Dar aplicația poate funcționa foarte bine în paralel cu exercițiile pe care le faci în mod obișnuit (oricare ar fi acestea). Ți se indică ce exerciții specifice să abordezi, cu câte kilograme, cât de mult să te odihnești după fiecare exercițiu și multe altele. Planifică trei antrenamente de câte 45 de minute, de trei ori pe săptămână. Ai statistici, timer, calendar, grafice în care vezi felul în care progresezi, video-uri etc.

Runkeeper – GPS Track Run Walk

RunkeeperGratuită (cu extra-uri pe bani). Disponibilă în AppStore și Google Play

Dacă vrei o aplicație de nișă care monitorizează tot ce ține de alergare, mers pe jos, biciclit și alte asemenea, Runkeeper e o soluție foarte bună. Una care se concentrează pe performanțele alergătorilor și care generează rapoarte în consecință. Folosește GPS-ul telefonului, prin urmare poate crea rute de alergare, planuri de fitness, îți poate provoca prietenii la diverse întreceri, se conectează prin Bluetooth la căștile wireless și monitorizează activitatea cardiacă. În plus, se sincronizează imediat cu Android Wear, Pebble și ceasurile Garmin.

C25K – 5K Running Trainer

C25K – 5KGratuită (cu extra-uri pe bani). Disponibilă în AppStore și Google Play

O altă aplicație foarte bună, care te transformă dintr-o legumă de canapea într-un alergător ce poate parcurge 5000 de metri fără cea mai mică problemă. În caz că nu te-ai prins, C-ul din titlu vine de la Couch (canapea). Aplicația a fost creată pentru alergătorii fără experiență, care vor să înceapă o activitate în acest sens și care vor lucra 30 de minute pe zi, de trei ori pe săptămână, într-un program de 8 săptămâni care îți dezvoltă fibra musculară de bază și îți întărește mușchiul cardiac. Planul e făcut în așa fel încât noii alergători nu vor renunța la program, așa cum sunt tentați să o facă cei leneși. Exercițiile încep cu un mix de alergare și mers, care crește treptat ritmul pentru a mări nivelul de rezistență. Compatibilă cu Nike+ GPS și alte pedometre.

8fit – Workouts, Meal Planner & Personal Trainer

8fitGratuită (cu extra-uri pe bani). Disponibilă în AppStore și Google Play

8fit e un antrenor personal care-ți monitorizează rutina de antrenament dar și dieta sănătoasă. Nu e o aplicație pentru fanaticii fitnessului ci este perfectă pentru o persoană care vrea doar să rămână în formă. O poți folosi dacă vrei să slăbești, să fii fit sau chiar să capeți masă musculară. Dispune de o colecție de 350 de exerciții diverse, de la creșterea anduranței la îmbunătățirea fitnessului cardio. În plus, conține planuri alimentare și diete, cu rețete sănătoase – peste 400 pe care le poți customiza în funcție de preferințele personale: paleo, vegetariene, pescărești, diete keto, low carb etc.