7 beneficii pe care le poate aduce yoga bărbaților

Academia Barbatilor

Nu există niciun dubiu asupra faptului că yoga a devenit un business de succes în întreaga lume, în prezent existând peste 200 milioane de practicanți activi ai acestei activități. Iar numărul acestora crește exponențial, în fiecare zi. În ciuda acestui fapt, există un segment al populației care e mai degrabă ezitant atunci când vine vorba de practicarea yoga. Ei bine, da: bărbații.

Când auzi de yoga, de regulă auzi din gura unei femei, bărbații fiind ceva mai retincenți în legătură integrarea ei în propriile vieți. Și totuși, nu e deloc o rușine ca un bărbat să practice yoga. În special pentru beneficiile pe care le poate aduce aceasta. Și care nu sunt deloc puține:

beneficii yoga

Foto: Pixabay

1 Yoga îmbunătățește viața sexuală

Probabil e cel mai interesant beneficiu, care poate capta din start atenția unui bărbat. Un studiu realizat în anul 2010 și publicat în Journal of Sexual Medicine, menționează că yoga îmbunătățește viața sexuală ale bărbaților, aici incluzând libidoul, performanțele, erecția și controlul ejaculării.

Yoga reduce anxietatea și contribuie la o mai bună circulație a sângelui, inclusiv în zona genitală, ajutând organismul să elimine toxinele care afectează performanțele sexuale. Bărbații îți pot îmbunătăți activitatea sexuală prin yoga grație tehnicilor și pozițiilor speciale care au ca rezultat orgasme mai lungi și chiar orgasme fără ejaculare.

2 Yoga scade riscul de accidente

Bărbații se confruntă deseori cu diverse dureri și accidente, fie că sunt persoane active, care practică sporturi de performanță, fie că lucrează zi de zi într-un birou. Yoga poate preveni accidentele în multe feluri, deoarece îmbunătățește flexibilitatea și raza de acțiune, fapt ce ajută la întinderea mușchilor și la eliminarea contracturilor.

De asemenea, yoga îmbunătățește trăinicia articulațiilor prin fortifierea țesuturilor musculare. În plus, contribuie la o mai bună cunoaștere a propriului organism, așa încât vei începe să recunoști problemele pe care le întâmpini de multe ori fără să-ți dai seama, precum o poziție proastă la birou, urmând a le corecta pe loc.

3 Crește masa musculară

beneficii yoga

Foto: Pixabay

Ai impresia că ridicarea greutăților e unicul mod în care-ți poți crește masa musculară? Nici vorbă! Yoga face apel la greutatea corpului și la rezistența organismului, pentru a construi masă musculară. Dacă practici yoga, automat îți vei întinde mușchii și țesuturile, fapt ce îmbunătățește circulația sângelui.

O circulație sangvină mai bună presupune mai mult oxigen pompat în mușchi, lucru ce ajută la creșterea masei musculare și la recuperarea mai rapidă după efort.

4 Yoga crește productivitatea

Yoga nu ajută bărbații doar în dormitor și în sala de sport, ci contribuie și la creșterea productivității.

Cercetătorii au descoperit că în urma unei sesiuni de yoga de 20 de minute, bărbații s-au ales cu o îmbunătățire a memoriei și a controlului inhibitor, ceea ce i-a ajutat la o mai bună concentrare, la o mai bună reținere a informațiilor, la decizii mai bune și la o creștere a nivelului de energie.

5 Yoga crește imunitatea

Fie că vorbim despre gripă sau alți viruși, yoga poate reprezenta un excelent remediu. Conform unui studiu publicat în PlosOne, practicarea de yoga în mod regulat ajută la creșterea imunității și la îmbunătățirea sistemului de auto-apărare a organismului împotriva virușilor.

6 Yoga reduce costurile de îngrijire a sănătății

beneficii yoga

Foto: Pixabay

Mulți bărbați urăsc să meargă la medic sau să fie supuși diverselor proceduri medicale. Yoga practicată în mod regulat rărește considerabil vizitele la doctor.

Un alt studiu a relevat faptul că participarea în cadrul activităților de reducere a stresului, precum meditația sau yoga, poate reduce cu 43% nevoia de a apela la servicii medicale. Cu alte cuvinte, persoanele care practică yoga merg mult mai rar la doctor. Asta pe lângă beneficiile deja discutate, legate de faptul că yoga îmbunătățește circulația, activitatea cardiacă și consumul de oxigen.

7 Yoga îți oferă provocări

Urcă un munte, participă la o cursă de alergare pe distanța a 10 kilometri, învață un meșteșug, fă un curs, eliberează adrenalină! De fiecare dată când încerci o nouă poziție yoga sau descoperi un nou stil, sau pur și simplu încerci să te concentrezi uitând de problemele zilei, yoga îți oferă noi provocări, atât fizice cât și intelectuale.

Yoga nu e un „club” rezervat în exclusivitate femeilor. Sunt multe beneficii pe care yoga le oferă bărbaților, și dacă vei încerca să te înscrii la un curs de yoga la o sală te va surprinde numărul mare de bărbați cu care vei fi coleg.

Citește și despre efectele negative ale steroizilor anabolizanți