7 camere de hotel subacvatice, în care să petreci o vacanță de vis

Academia Barbatilor

Când plecăm într-o vacanță care presupune că vom sta la plajă, ne dorim din tot sufletul ca la hotel să avem parte de o cameră cu vedere la mare. Unii plătesc din start prețuri mai mari pentru o asemenea cameră, asigurându-și panorama la care au visat tot anul. „Vreau să mă trezesc cu marea în ochi” este o propoziție des întâlnită, dar ce te faci cu cei care o răstălmăcesc un pic, schimbându-i sensul: „Vreau să mă trezesc în mare!”. Iată de ce am selectat 7 camere de hotel subacvatice, pentru o vacanță… altfel.

InterContinental Shanghai Wonderland (China)

InterContinental Shanghai Wonderland

Wonderland-ul de la InterContinentalul chinez este un exemplu fascinant de arhitectură și inginerie moderne. Construită pe locul unei cariere abandonate, structura futuristă a costat peste 300 milioane de dolari. Camerele de la etajele superioare asigură o cazare ultra-luxoasă, cu priveliști de vis către o cascadă. Dar cele mai dorite camere sunt cele construite sub apă, acolo unde există două etaje cu apartamente denumite Premier Underwater View.

Acestea dispun de cele mai spectaculoase dotări, de la smart-TV-uri cu diagonala de 215 cm la serviciu cu majordom. Oaspeții se pot bucura, de asemenea, de accesul la un restaurant privat și de o piscină subacvatică. De la 15.000 $ pe noapte.

Atlantis, The Palm (Dubai)

Dubaiul atrage întotdeauna atenția prin luxul ostentativ pe care-l afișează. La fel se întâmplă și cu hotelul Atlantis, unde absolut totul, de la intrări la piscine și apartamente, este mai mare, mai generos, mai luxos. Precum fratele din Bahamas, Atlantis The Palm promite un nivel de lux dus la limita absurdului.

El dispune de o lagună privată, în care se lăfăie în voie peste 65.000 de creaturi marine. Iar apartamentele Poseidon and Neptune Singanture Underwater sunt locurile perfecte din care să te bucuri de urmărirea vieții acestora. Toate aceste apartamente au zone private, dormitoare luxoase și băi din care poți vedea direct viața subacvatică. De la 8.000 $ pe noapte.

Resort World Sentosa (Singapore)

Resort World Sentosa, din Singapore, e ca un parc tematic pe steroizi. Mega-resortul de pe celebra insulă adăpostește șase hoteluri, un spa uriaș, câteva piscine în aer liber și un parc Universal Studios. Dacă niciunul dintre aceste lucruri nu te „mișcă”, atunci poate o vor face cele 12 apartamente subacvatice, pe două nivele, care reprezintă o destinație de călătorie în sine.

La nivelul superior al fiecărui apartament te poți bucura de priveliști ale insulei, în vreme ce, dacă ai coborât la nivelul inferior, ai parte de relaxarea oferită de podeaua și tavanul transparente cu vedere în imensul acvariu în care se scaldă peste 40.000 de pești, de toate felurile. Ca să nu mai amintim de jacuzzi-urile aflate peste tot, de accesul exclusiv la piscină sau de serviciu de majordom, 24/24. Totul, de la 1.750 $ pe noapte.

The Muraka, at Conrad’s Rangali Island (Maldive)

muraka

Cu ale sale bungalow-uri pe apă și cu luxoasele resorturi de pe insule, Maldivele reprezintă o opțiune de vacanță pentru oricine își dorește să petreacă zile de relaxare ca-n puf. Lanțul Conrad’s a inaugurat în anul 2018 un hotel care a costat 15 milioane de dolari: The Muraka. Denumit „prima vilă subacvatică a lumii”, apartamentul pe două nivele este cireașa de pe tortul acestui stabiliment de lux pentru tinerii însurăței.

În el se află un dormitor ce dispune de un dom acrilic, curbat la 180 degrade, aflat deasupra unui tunel marin construit sub apă. Pe lângă acesta, există o sală de baie cu o cadă transparentă cu vedere subacvatică, o punte exterioară cu o piscină de tip infinity, majordom, chef la dispoziție și Jet Ski-uri. De la 22.000 $ pe noapte.

Lovers Deep Submarine (Caraibe)

Lovers Deep Submarine

Exclusivistul tur-operator Oliver’s Travels oferă una dintre cele mai spectaculoase experiențe de călătorie din lume, în același timp, extrem de scumpă. Serviciul facilitează accesul într-un submarin fabulos: Lovers Deep, o adevărată operă de artă care se deplasează în adâncul mărilor și care-și culege oaspeții din orice port al lumii, punând la dispoziție și transferuri cu bărci de mare viteză sau cu elicopterul.

Odată aflați la bord, vizitatorii se bucură de serviciile oferite de un căpitan, un chef și un majordom, care dorm cu toții în camere separate și izolate, situate în partea opusă locului în care se află apartamentul pentru clienți. Experiența e împachetată în așa fel încât să ofere o escapadă romantică sub mări și oceane, pigmentată cu șampanie la micul dejun, dușuri pentru doi, meniu afrodisiac ce include caviar, stridii și ciocolată. De la 215.000 $ pe noapte.

Manta Resort (Insula Pemba, Zanzibar)

Manta Resort

Comparativ cu submarinul privat de mai sus, Underwater Room la Manta resort pare o joacă de copil în privința prețului. Aflată la 250 m în largul arhipelagului Zanzibar, această cameră poate acomoda doar doi oaspeți. La nivelul superior se află un bar, un lounge și o punte de pe care poți admira Oceanul Indian și coasta africană. Sub apă, dormitorul are un pat king-size înconjurat de ferestre de la podea la tavan, prin care poți urmări fascinanta viață acvatică.

La lăsarea întunericului, spoturi subacvatice iluminează apa, atrăgând calamari, caracatite și alte multe creaturi pe care nu le poți vedea în timpul zilei. Apartamentul include un caiac, echipamente de smorkeling, are room service și, în general, vizitatorii nu au de ce să revină pe țărm în timpul sejurului. De la 1.700 $ pe noapte.

Hotel Utter Inn (Västerås, Suedia)

Utter Inn

Iată și o variantă pentru călătorii care nu simt nevoia ca hotelul lor să debordeze de lux. Utter Inn din Suedia oferă o experiență subacvatică la un preț mult mai accesibil decât celelalte variante din această listă. La suprafață, structura de lemn arată mai degrabă ca o facilitate marină decât ca o cameră de hotel. Fără electricitate și fără conexiuni la lumea exterioară, acest proiect „artistic” e o variantă ideală pentru un detox digital. Un spațiu deloc sofisticat, dar foarte pretabil pentru plajă și relaxare alături de o carte. O scară te duce într-un dormitor subacvatic ce include o masă și câteva elemente minimaliste. Ferestrele care-l înconjoară pe toți pereții te conectează cu marea, iar prețul pornește de la 165 $.

Citește și: 7 piscine de hotel cu priveliști fabuloase