7 cântece celebre care ascund secrete obscene

Academia Barbatilor

Istoria muzicii pop este împânzită cu piese ale căror versuri care sunt absolut perverse. Până la urmă, sexul și rock & roll-ul merg împreună aproape la fel de bine cum merg drogurile și rock & roll-ul. E un fel de menaj a trois. Majoritatea cântecelor despre sex sunt, totuși, amuzant de transparente. În schimb, următoarele piese au ascuns atât de bine înțelesurile desfrânate încât au păcălit pe aproape toată lumea.

1 Ticket to Ride – The Beatles

Acest clasic al trupei The Beatles pare a fi o odă adresată iubirii pierdute. Una dintre multele. Beatleșii cântă despre “The girl that’s driving me mad is going away / She’s got a ticket to ride, and she don’t care,”. Motivul pentru care ea pleacă se dovedește a fi destul de șocant. Pare că se urcă în tren ca să se mute dar „ticket to ride” are un dublu sens – acesta era termenul folosit de John Lennon când se referea la cardurile medicale pe care prostituatele germane le purtau pentru a dovedi că sunt sănătoase. Exact: prietena „lui” îl părăsește pentru a deveni prostituată. Nici nu-i de mirare că e supărat.

2 Tusk – Fleetwood Mac

Tusk a fost unul dintre cele mai ambițioase proiecte ale trupei Fleetwood Mac. Este lung și amenințător, incluzând prestația unei fanfare. În mod cert ar trebui să aibă multe înțelesuri, nu-i așa? Ei bine, nu, lucrurile sunt simple: este o odă închinată penisului lui Mick Fleetwood, bateristul și co-fondatorul trupei, Tusk fiind eufemismul preferat al lui Fleetwood pentru „penis“ . Era o referire atât de evidentă pentru cei apropiați trupei, încât Stevie Nicks a amenințat ca părăsește trupa dacă numesc o melodie sau, culmea!, un întreg album Tusk.

3 Heart shaped box – Nirvana

Mesajele multora dintre melodiile trupei Nirvana sunt intenționat obscure, pentru a putea fi greu de înțeles. Toată lumea a fost luată prin surprindere când Courtney Love a susținut în mod repetat că acest cântec este despre vaginul ei. Evident, nu-l mai putem întreba pe Kurt, dar dovezile ei sunt convingătoare. Cântecul include versul „throw down your umbilical noose so I can climb right back,” și cuvântul „box“ ambele expresii făcând parte din argou.

Charles Cross, biograful lui Cobain, subliniază că cei doi, Courtney și Kurt, scriau textele împreună iar influența ei este pregnantă, în special în acest cântec. Însăși Courtney a spus că a scris acele versuri, ceea ce înseamnă că fosta parteneră a lui Cobain a gratulat intenționat lumea muzicii cu o piesă despre organele ei genitale.

4 (I Just) Died In Your Arms Tonight – Cutting Crew

Acest hit unic seamănă cu o melodie pop de dragoste, complet inocentă. Și totuși, ea are un înțeles mai adânc și mai obscen. Nu e vorba despre cuvintele unui iubit care te afectează atât de mult încât îi poți muri în brațe. Titlul i-a venit solistului Cutting Crew, Nick van Eede, în timp ce era cu iubita lui în pat și nu, nu doar stăteau acolo și visau. Da, piesa este despre momentul unui orgasm. „I just died în your arms tonight” este un joc de cuvinte, o interpretare a „le petit mort”, un termen din franceză pentru orgasm, care literalmente înseamnă „mica moarte”.

5 Summer of ’69 – Bryan Adams

Un alt aparent imn nostalgic: Bryan Adams își amintește de prima lui chitară și de prima lui relație, într-o… „vară a iubirii”. Ei bine, „vara anului 1969 nu are nicio semnificație specială pentru mine”, a explicat Adams. „69” este o aluzie subtilă la celebra poziție de sex oral. „Mulți consideră că este vorba despre anul 1969”, a declarat Adams într-un interviu „dar, de fapt, e despre a face dragoste în timpul verii, în poziția 69“. Maturitate și subtilitate, nu-i așa?

6 Relax – Frankie Goes To Hollywood

Mesajul cântecului pare a fi rezumat de refrenul „Relax, don’t do it“, o trimitere asupra excesului cultural din anii ‘80 și un apel către cumpătare. Într-adevăr, potrivit unui interviu din Wexfordian Magazine, acordat în anul 2013 de textierul Mike Horn, „la lansare, obișnuiam să ne prefacem că este vorba de motivație. În realitate, era despre sex“.

Horn detaliază povestea scrierii cântecului, activitate pe care a făcut-o după ce a luat niște droguri halucinogene și a avut o viziune asupra piesei la care lucra. El spune că a văzut „armate de oameni întinzându-se pe linia orizontului, așteptând să facă sex. Și Dumnezeu, care stătea în vârful unui turn ca un minaret, chemându-i pe credincioși să facă dragoste”. În timpul înregistrării cântecului, Horn spunea că vrea să sune cât mai „orgasmic” cu putință: „încercam să obținem un orgasm mai mare, și mai mare“.

7 Sledgehammer – Peter Gabriel

Cel mai mare hit al lui Peter Gabriel și video-ul său celebru nu prea-și justifică faima. Aruncă o privire la obiectele aleatoare despre care cântă: un baros, trenuri cu abur, avioane, scutece mari, mașini de curse – fac vreun sens? Ei bine, toate au câte o conotație falică. Întrebat despre alegerea acestor metafore, Peter Gabriel a confirmat, spunând despre piesă că „uneori, sexul poate sparge barierele atunci când alte forme de comunicare nu funcționează foarte bine”.