7 castele romantice din Europa în care să-ți faci nunta

Academia Barbatilor

Te pregătești de nuntă? Banii nu sunt o problemă pentru tine și vrei să faci din acest eveniment unul care să rămână în „istorie”? Atunci alege-ți ca locație unul dintre castelele romantice ale Europei. O nuntă la castel, cum se făcea acum câteva sute de ani, e genul de eveniment aflat în mare vogă. Iar Europa are suficient de multe castele superbe care să găzduiască așa ceva. Iată doar 7 dintre cele mai romantice:

1 Castello Il Palagio (Italia)

il palagio

Dacă te-ai gândit la Italia ca destinație de nuntă, primul castel care ar trebui să-ți vină în minte e Castello Il Palagio, care e pregătit să-ți ofere o experiență romantică în mijlocul decorului de vis din Chianti, Toscana, înconjurat de dealuri, podgorii și livezi de măslini.

Castelul a fost construit în secolul 13 și oferă condiții de lux. Poți găzdui aici o petrecere în cerc restrâns, cu până la 70 de persoane, ceremonia nupțială urmând a avea loc în micuța capelă a castelului. Castelul are săli ce pot fi folosite pentru dans și alte activități iar gazdele promit să aprindă șemineul și să pregătească minunata grădină a castelului, decorând-o cu torțe și lumânări.

2 Palacio da Pena (Sintra, Portugalia)

pena

Palacio da Pena se ridică semeț pe un deal în localitatea portugheză Sintra, aflată în apropierea Lisabonei. Castelul a fost inițial construit ca mânăstire (în anul 1836), dar de-a lungul timpului a fost renovat în diverse stiluri similare cu cele ale arhitecturii romantice. Palatul are interioare luxoase, iar acest lucru nu e de mirare, din moment ce servea ca reședință de vară pentru familia regală a Portugaliei.

Cel mai spectaculos lucru de care poți avea parte dacă-ți planifici nunta aici este faptul că aceasta se va desfășura pe acoperișul palatului, având priveliști complete de jur-împrejur: cu oceanul la orizont și cu parcul natural care înconjoară clădirea ai deja toate elementele pentru un decor de vis.

3 Castelul Bled (Slovenia)

bled

Castelul Bled a fost construit în anul 1011, fiind cel mai vechi castel din Slovenia. Aflat pe malul lacului Bled, oferă priveliști superbe asupra lacului, a celebrei sale insulițe dar și a munților Karavanke și Alpii Iulieni. Castelul are o arhitectură ce combină stilurile romanesc și renascentist și, grație locației sale strategice, a fost deseori un important loc de întâlnire pentru liderii lumii.

Castelul Bled oferă pachete de nuntă ce includ închirierea sălii nupțiale, primirea medievală a oaspeților din partea proprietarului și alte asemenea lucruri. Prețurile încep de la 1195 euro / persoană și se află afișate pe site-ul castelului.

4 Castelul Glenapp (Scoția)

glenapp

Castelul Glenapp se află pe coasta South Ayrshire, din Scoția, și a fost construit în 1870, întinzându-se pe o proprietate de 14,5 hectare. Se spune că Glenapp a fost cândva gazda unei întâlniri importante, între Winston Churchill și Dwight Eisenhower, care au discutat aici planurile despre debarcarea în Ziua Z, care a declanșat invazia din Normandia.

Glenapp e un castel „ca la carte”, având toate elementele unui „clasic”. Cu o mulțime de camere, cu săli diverse, cu grădini fantastice. Nunțile de aici au loc în grădina amenajată de celebra arhitectă Gertrude Jekyll. Se pot organiza nunți cu până la 200 de invitați, dar și cele mai intime, cu până la 60 de invitați pot beneficia de închirierea exclusivă a castelului.

5 Castelul Belvoir (Anglia)

belvoir castle

Belvoir, aflat în valea cu același nume din Anglia, se află în peisajul zonei încă din secolul 11, fiind proprietatea Ducelui de Rutland. Castelul, care e văzut de experți drept un exemplu perfect de arhitectură în stil Regency, e ridicat pe un parc ce se întinde pe o suprafață de 650 de hectare, unde, printre lacuri, cresc copaci diverși și plante exotice, elemente care-l definesc drept locul perfect pentru o nuntă.

De altfel, Belvoir oferă pachete nupțiale de excepție, cu camere și săli ce pot găzdui până la 150 de invitați și care includ ceremonia ducelui, de tăiere a tortului miresei, în salvele trase de 7 tunuri. Dacă preferi să faci nunta în aer liber, Grădina Trandafirilor e gata oricând să-și primească oaspeții.

6 Castello di Segalari (Italia)

castele în care să faci nunta

Un alt castel din Italia, aflat în Toscana. Castello di Segalari, la 62 km de Livorno, e un exemplu excepțional de arhitectură medievală italiană, cu ziduri groase, de piatră, și priveliști către dealurile ce se întind până spre mare.

Castello di Segalari e perfect pentru o nuntă mare, cu mulți invitați, putând găzdui până la 350 de persoane. Personalul e extrem de atent în organizarea și planificarea în detaliu a ceremoniei și în aranjarea decorului. Cei care vor să facă o ceremonie religioasă pot folosi capela din incintă.

7 Château de Challain (Franța)

castele în care să faci nunta

Château de Challain se află în Challain-la-Potherie, în sudul Franței, și a fost construit în anul 1050, întinzându-se pe o proprietate de 7600 mp. Interioarele castelului au tavane pictate manual, sculpturi gotice și minunate sculpturi în lemn. La toate acestea se adaugă grădini imense.

Castelul oferă pachete nupțiale consistente, care includ închirierea completă a clădirii și a grădinilor, aranjamente pentru un număr de până la 120 de invitați și o capelă prezentă în locație. Experiența celor 12 ani de nunți organizate la cel mai înalt nivel garantează un eveniment de clasă, în cel mai pur stil francez, aici incluzând, desigur, și gastronomia locală.

Citește și: 7 castele fantastice, pe care să le vizitezi în orice anotimp