7 ceasuri bărbătești de top care costă sub 200 de euro

Academia Barbatilor

Ceasul e cel mai important accesoriu masculin, unul care indică statusul bărbatului și care, totodată, dă o imagine a stilului personal. Ceasul arată punctualitate și stil, dar și o integrare într-o zonă a funcționalității tehnologice. Atenție, însă: nu orice ceas face asta! Pentru că uneori, un ceas este – și trebuie să fie – doar un ceas.

Ceea ce încercăm să spunem este că în vreme ce ceasurile sofisticate și scumpe pot reprezenta o alegere cu gust pentru bărbații care vor mai mult de la imaginea lor, în același timp există opțiuni care pot fi cel puțin la fel de ispititoare, dar la prețuri mult mai mici. Și acestea se încadrează în normele stilistice, ba chiar pot conferi un stil unic, una dintre principalele lor calități fiind aceea că te scutesc de cheltuieli imense. Am făcut o listă cu 7 dintre cele mai stilate și interesante ceasuri de pe piață, care costă sub 200 de euro.

Nokia Activity & Sleep

ceasuri bărbătești sub 200 euro

În niciun caz Nokia nu este un brand care să-ți vină în minte atunci când te gândești la ceasuri. Dar divizia de sănătate a companiei (Withings) a creat un device pe care l-a denumit Activity & Sleep. Acest ceas unic îți oferă, 24 de ore din 24, informații legate de monitorizarea caloriilor și a somnului, dar și o sincronizare cu Health Mate, aplicația companiei prin intermediul căreia ai acces instant la tot felul de date și trenduri vizuale. Ceasul are o baterie care stă „vie” timp de 8 luni și un look modern și minimalist, cu variante de cadran alb sau negru. Preț: 760 lei.

Skagen Horisont

ceasuri bărbătești sub 200 euro

Skagen Horisont e un ceas cu un design minimalist, care se încadrează perfect în designurile de tip Bauhaus ale fostei companii daneze (devenită de ceva vreme, americană). O carcasă  de 40 mm, un cadran sablat și limbi (de fapt, una, fiindcă a doua e o… planetă) care fac trimitere către modul în care luna orbitează în jurul Pământului, la care se adaugă alte elemente subtil amplasate. Fiecare ceas are o curea de 20 mm, cu o gravură comemorativă pe spate. Preț: 692 lei.

Citizen Corso

ceasuri bărbătești sub 200 euro

Ceasurile Citizen sunt, în mod cert, subevaluate, deși cunoscătorii știu că există modele de Citizen care au devenit de-a dreptul iconice. De pildă, brandul Corso BM8240-03E este unul dintre cele mai încântătoare ceasuri din punct de vedere estetic, lansate de compania japoneză. O carcasă de oțel inoxidabil, de 36 mm, cadran negru și cifre arabe – acestea sunt elementele cu care se diferențiază acest ceas de competitorii de pe aceeași nișă. Pe cadran există și o fereastră care indică data – un fel de testament pentru inovativa tehnologie Eco-Drive inventată de Citizen. Preț: 699 lei.

Jack Mason F401 Camp

ceasuri bărbătești sub 200 euro

Un exemplu perfect de stil nostalgic, care oferă purtătorilor o întoarcere în lumea ceasurilor army de altădată. Asemănător cu modelele care se purtau în timpul celui De-al Doilea Război Mondial, acest ceas frumos vine cu o mulțime de componente „mortale”, printre care un mecanism japonez de quartz, limbi SuperLuminova și un cadran simplist, definit însă prin numerale voit-exagerat de mari. O carcasă durabilă, din oțel inoxidabil și o protecție cu minerale de cristal la interior asigură o longevitate specială acestui ceas unic. Preț: 195 $

Swatch YIS404 Sistem 51

ceasuri bărbătești sub 200 euro

Un ceas Swatch bărbătesc, din colecția Sistem51 Irony, care propune un mecanism automatic (precum întreaga colecție), perfect pentru cei care-și doresc un ceas de mână cu personalitate. Dispune de un concept inovativ de compunere a celor 51 de piese, oferind beneficii certe, precum fiabilitate și garanția calității unui ceas elvețian. Se știe că brandul Swatch induce atitudine și stârnește emoții, iar YIS404 nu face rabat de la acest concept, mulându-se pe dorințele celui care apreciază îmbinarea perfectă a tehnologiei cu designul. Preț: 960 lei

TRIWA Klinga

ceasuri bărbătești sub 200 euro

Compania suedeză TRIWA a fost înființată în anul 2007 și și-a axat strategia de marketing pe ideea „vindem doar ceea ce am purta”. Ceasul TRIWA Klinga KLST 109 are un cadran alb, bine aranjat și decorat cu indicatoare simple. Carcasa este din oțel inoxidabil 316L, un material foarte durabil care nu poate fi distrus, nu se îndoaie, este antialergic și are o suprafață anticorozivă, rezistentă la oxidare și coroziune. Este un ceas rezistent la apă 50M/5ATM, cu care poți înota la suprafață fără probleme. Preț: 732 lei.

Braun BN0021

ceasuri bărbătești sub 200 euro

Braun BN0021 nu are nimic de-a face cu compania care produce aparate de ras, dar își conduce principiile după ideea de design minimalist, stil clasic și neabaterea de la influențele de tip Bauhaus. Este un ceas conceput pentru bărbații care preferă clasicul, având un cadran alb, simplu, de 38 mm, cu o curea din piele maro, cu depresiuni circulare, ce sporesc confortul încheieturii și îl transformă într-un accesoriu perfect pentru o ținută elegantă sau office. Mecanismul din quartz afișează ora cu precizie, carcasa e din oțel inoxidabil, iar ceasul este anti-acvatic, rezistând până la o adâncime de 50 m. Preț: 600 lei.

Citește și: 5 ceasuri subțiri și minimaliste pentru bărbați