7 ceasuri celebre din istoria filmului

Academia Barbatilor

Filmele reprezintă, pe undeva, una dintre cele mai importante puteri ale acestei lumi. Pentru că industria cinematografiei poate influența orice, de la tendințele culturale la lumea politică și la lumea modei. Să luăm, de exemplu, moda, pentru că despre ea vom vorbi în continuare. Gândește-te la costumele lui James Bond sau la pantofii Nike ai lui Michael J. Fox, din Back to the Future. Sau la ceasurile pe care le purtau personajele principale în romance-urile de la jumătatea secolului 20, care atrăgeau în mod subliminal privirile spectatorilor.

În cele ce urmează ne vom arunca o privire asupra a șapte ceasuri iconice, care au apărut în filme celebre din deceniile trecute și din prezent. Câte puțin din tot: acțiune, dramă, science-fiction…

1 Skyfall – Omega Seamaster

Skyfall Omega Seamaster
Foto: omegawatches.com

James Bond nu e complet îmbrăcat fără ceasul său de bază, un Omega Seamaster, pe care cel mai recent l-am văzut în Skyfall. Filmele din seria James Bond debordează de acțiune și eleganță, iar această mică operă de artă care este Omega Seamaster se situează exact pe aceste direcții. Acesta este și motivul pentru care modelul a devenit marcă înregistrată pentru Bond încă de la începutul anilor 90.

2 Men in Black – Hamilton Ventura

Hamilton Ventura
Foto: oracleoftime.com

Superbul model Hamilton Ventura a apărut în toate filmele din seria Men in Black, inclusiv în cel din 2019, intitulat MIB International, în care au fost protagoniști Chris Hemsqorth și Tessa Thompson. Nici nu e de mirare: designul său unic este în același timp retro și futuristic. Ceea ce e absolut normal, din moment ce primul ceas Hamilton Ventura a fost lansat în 1957.

Ventura se potrivește perfect cu o franciză în care personajele sunt îmbrăcate ca niște agenți misterioși din anii ’60, dar care folosesc tehnologii extraterestre. Un asemenea model poate costa până la 2000 de dolari, dar cu un pic de noroc îl poți găsi și la prețul de 845 $.

3 Predator – Seiko „Arnie”

Seiko H558-5009
Foto: tz-uk.com

Modelul digital-analog Seiko H558-5009 a stat până la sfârșitul filmului la încheietura mâinii lui Arnold Schwarzenegger, în filmul Predator. Ceasul a devenit aproape instant celebru în felul său, identificându-se atât de mult cu Schwarzenegger încât a fost poreclit „Arnie”.

Este genul de ceas pe care te aștepți să-l vezi la un bărbat din trupele speciale: dur și practic. Seiko a știut că a făcut și va face o treabă bună cu Arnie, așa că l-a relansat în 2019, ca parte a liniei Prospex, la un preț care începe de la 525 $.

4 Aliens – Seiko Giugiaro 7A28-7000

Seiko Giugiaro 7A28-7000
Foto: consequenceofsound.net

Pe post de Ellen Ripley, în filmele din seria Alien, Sigourney Weaver ne-a demonstrat că poate fi femeia pe care o vrem la comandă atunci când lucrurile o iau razna, în special atunci când e nevoie să protejăm un copil sau un animal de companie. În Aliens, Ripley poartă un ceas care o reprezintă pe deplin: Seiko Giugiaro 7A28-7000

Acest model s-a încadrat perfect în contextul filmului, având un profil futuristic, chiar dacă, de fapt, e un ceas analog. La vremea respectivă, Giugiaro 7A28-7000 era un ceas relativ accesibil, iar astăzi reprezintă o piesă de colecție. A fost relansat în 2015, ajungând la un preț de 260-300 $.

5 Le Mans – Tag Heuer Monaco

Le Mans Tag Heuer Monaco
Foto: PrestigeTime

Facem ce facem și ne reîntoarcem la acest model fantastic, purtat de „King of Cool” Steve McQueen în thriller-ul Le Mans, din 1971, acolo unde a interpretat rolul unui pilot de curse a cărui echipă era sponsorizată de Heuer, companie al cărui logo se regăsea și pe costumul de pilot Heuer Monaco 1133.

Spectatorii acestui film nu aveau cum să rateze prezența ceasului, care avea un design excentric pentru acea vreme: pătrat și cu subcadrane. Dacă vrei să aduci la viață nostalgiile epocii, află că ceasuri Monaco se găsesc de vânzare pe numeroase site-uri cu modele vintage. Versiunile moderne de la Tag Heuer pornesc de la 5400 $.

6 Apocalypse Now – Rolex GMT Master 1675

Rolex GMT Master 1675
Foto: Pinterest

Marlon Brando începuse să aibă probleme atunci când l-a interpretat pe Colonelul Kurtz în filmul Apocalypse Now, al lui Francisc Ford Coppola. A fost un film celebru, care a rămas în memoria spectatorilor cu o mulțime de elemente, de la chelia lui Kurtz la ceasurile purtate de Brando și de Martin Sheen. Personajul lui Brando avea un Rolex GMT Master 1675, iar ceasul original, din film, va fi scos la o licitație până la finele lui 2019.

Dacă nu poți concura pentru a-l câștiga la acea licitație, site-ul Chrono24.com are suficient de multe modele, la prețuri care încep de la 12.000 $.

7 John Wick – Carl F. Bucherer Manero AutoDate

Carl F Bucherer John Wick

John Wick (interpretat de Keanu Reeves) nu e un extrovertit. Nici nu are de ce să fie. Stilul său e întotdeauna sobru, dar mereu la obiect și mereu elegant. În toate cele trei filme ale seriei, Wick poartă un ceas Carl F. Bucherer Manero Autodate. Și nu este o alegere inutilă. Se potrivește cu look-ul său și, lucru remarcabil, e purtat de Wick pe interiorul încheieturii, precum soldații din forțele speciale.

Bucherer a intrat în această asociere cu o reclamă în care, pe fundal, se desfășoară o scenă din John Wick: Chapter 3, Parabellum. Iar dacă vrei să fii un John Wick al propriei tale lumi, poți cumpăra un Bucherer Manero AutoDate la prețuri între 2.600 și 13.400 $.

Citește și: 5 bărbați celebri și ceasurile lor