7 cocktailuri de încercat în 2019

Academia Barbatilor

Ne bucurăm să vedem cum cocktailurile de calitate devin din ce în ce mai populare în ultimii ani, în barurile și cluburile din întreaga țară. Probabil, 2019 va fi un an și mai bun pentru cocktailuri, concomitent cu faptul că berea artizanală va continua să crească în popularitate.

Ca întotdeauna, unele cocktailuri vor fi mai puțin apreciate, în timp ce altele se vor consuma din ce în ce mai mult. Ca în orice domeniu, treaba ține de „viralizare”. Mai jos îți prezentăm câteva cocktailuri de actualitate, împreună cu altele mai vechi, dar și câteva clasice cărora li s-au adăugat niște elemente noi. Estimarea este că aceste cocktailuri vor fi în topul băuturilor mixate pentru anul 2019.

Rum and ginger

rum and ginger cocktailuri 2019

Foto: Huffington Post

Pe vremuri, era vorba de rachiu și ghimbir. Acum, romul și ghimbirul reprezintă una dintre acele combinații de arome aproape perfecte (comparativ, din gastronomie, cum ar fi carnea de porc și merele). Nu rata această combinație. Sigur va deveni una favorită!

Ingrediente: rom, sirop de ghimbir, soda, suc de limetă, ghimbir

Moscow Mule

moscow mule

Foto: Esquire

Acest cocktail revine în forță! Iar cei care nu apreciază vodca, o pot face acum. Rețeta originală a fost importată din Rusia, în urmă cu peste 75 de ani și, evident, avea la bază vodca. Interesant este că vodca și berea de ghimbir nu au fost mixate datorită gustului, ci fiindcă niciuna dintre cele două băuturi nu se vindea foarte bine. Ceașca de cupru există de sute de ani, însă aceasta în care se servește „Catârul Moscovit” a apărut odată cu inventarea acestui cocktail.

Ingrediente: bere de ghimbir, vodcă, suc de limetă

Whisky Sour

whisky sour

Foto: punchdrink.com

Acesta este un alt clasic care nu trebuie ratat în 2019. Însă nu te lăsa păcălit de orice promovare ieftină: ai nevoie de un whisky decent pentru a face whisky sour. Nu oricare e bun. Pentru mai multe varietăți și combinații interesante, verifică ce opțiuni de whisky există și abia apoi comandă-l sau prepară-l.

Ingrediente: whisky, suc de lămâie, zahăr, opțional un strop de albuș de ou

Vodka Collins

O băutură grozavă în special pentru perioada de vară, fiindcă este foarte răcoritoare. Verifică tipurile de vodcă pe care le poți utiliza în combinația aceasta. Și nu uita să folosești un pahar Collins!

Ingrediente: vodcă, Sonic Maraschino Cherry, zahăr pudră, sud de lămâie, sifon

Old-fashioned

Aceasta este una dintre băuturile cele mai dificile de preparat. Cu toate acestea, dacă găsesti locul potrivit și mixologul potrivit, nu o să fii dezamăgit. Cu toții sperăm ca această băutură să crească în popularitate în 2019, pentru că este o adevărată comoară culturală.

E cu adevărat veche – anul nașterii fiind 1806, prima rețetă fiind menționată în The Balance and Columbian Repository in Hudson, din New York, având în compoziție „spirtoase, bitter, apă și zahăr”. Din 1860 a început să fie comandată pe scară largă. Ca fapt divers, dacă băutura nu e făcută cu whiskey, spune-i barmanului să pună burta pe carte. Și, ca alt fapt divers: a fost băutura favorită a lui George Lucas, creatorul seriei Star Wars.

Ingrediente: whiskey de secară, bitter Angostura, zahăr ub, apă

Gin Cum Treau

Gin Cum Treau cocktailuri 2019

Foto: Pinterest

G & T-urile sunt bune, dar cocktail-ul nostru favorit cu gin pentru anul 2019 va fi acesta. Este un adevărat deliciu pentru iubitorii de citrice; amestecul subtil al tuturor aromelor complementare de fructe, combinate cu gin și Cointreau oferă ceva cu adevărat sublim pentru papilele gustative.

Ingrediente: gin, Cointreau, suc de ananas, suc de portocale, suc de limetă, suc de lămâie, castravete

Lychee Martini

Martini-urile nu își pierd farmecul niciodată. Iar această variantă are un mare succes în ultima vreme, motivul fiind, probabil, componenta lui exotică: litciile adaugă o cantitate ideală de dulceață, accentuând aroma acestui clasic, fără să copleșească în vreun fel.

Ingrediente: vodca, lichior de litcii, un fruct litci

Citește și 20 de lucruri interesante despre cocktailuri