7 cocktailuri pe bază de gin pe care să le pregătești pentru o întâlnire romantică

Academia Barbatilor

Ginul este o băutură privită cu ochi buni atât de către bărbați cât și de către femei. Un gin tonic este una dintre alegerile comune pe care le facem atunci când suntem întrebați „Ce bei?”, într-o vizită sau la un eveniment. De multe ori începem cu un gin tonic, pentru o stare de bine care să deschidă o seară interesantă.

Mai puțin (sau deloc) recomandabil este să bei shot-uri de gin. Sau să bei ginul simplu, adăugând doar gheață. Adevărul este că ginul e o băutură fabuloasă, atâta vreme cât face parte dintr-un cocktail. Varietatea aromelor subtile ale ginului îl face un partener de cocktail mai dinamic decât vodca, de pildă. Mai jos îți prezentăm 7 rețete de cocktailuri pe bază de gin, pe care orice bărbat ar trebui să știe să le prepare.

Negroni

Cocktailul cu gin pe care mulți îl consideră numărul 1. Gustul amar din Campari îi dă o aromă aparte, poate chiar una „medicinală”, care se echilibrează instant cu dulceața vermutului și cu calitățile ierburilor din gin. Unii spun că Negroni e bun și pentru sănătate.

Ingrediente

30 ml gin

30 ml vermut dulce

30 ml Campari

O felie de portocală

Pune gheață într-un pahar, adaugă ginul, vermutul și Campari. Amestecă pentru circa 15 secunde. Ornează cu felia de portocală.


French 75

French 75 e unul dintre cele mai sofisticate cocktailuri pe bază de gin, perfect pentru a-l servi unei prietene. Femeile adoră lucrurile „fancy” iar această băutură oferă un echilibru perfect de arome, în care șampania apare ca vedetă incontestabilă. Numele vine de la o pușcă de calibru 75, folosită de francezi în timpul Primului Război Mondial. Se spune că după ce termini un pahar, „parcă ai fost lovit de un French 75”.

Ingrediente:

60 ml gin

30 ml sirop simplu

20 ml suc de lămâie

120-150 ml vin spumos sau șampanie

O felie de lămâie

Torni ginul, siropul și sucul de lămâie într-un shaker cu gheață (nu pui șampania momentan). Amesteci circa 10-15 secunde. Torni într-un pahar înalt sau într-unul de șampanie. Acum adaugi vinul spumos sau șampania. Ornezi cu felia de lămâie.


Martini

Nu poți vorbi despre cocktailuri pe bază de gin, dacă nu amintești de Martini. Pentru că Martini este una dintre acele băuturi care reprezintă esența unui cocktail clasic: elegant, echilibrat și sofisticat.

Ingrediente:

Gin, 80 ml

Vermut sec, 20 ml

Răcești un pahar de cocktail. Pui gheață într-un shaker, adaugi ginul și vermutul. Amesteci (nu scuturi) timp de 10-15 secunde. Torni cocktailul în pahar. Decorezi cu 2-3 măsline și o felie de lămâie.


Vesper

Vesper a fost originalul James Bond Martini, creat de un barman din Londra pentru scriitorul Ian Fleming, la momentul în care a apărut prima carte din seria James Bond. Conform celebrului mixolog Dale Degroff, rețeta a fost apoi scurtată în filme, ajungând la „vodcă, foarte rece, foarte multă, bine amestecată” – în ideea de a promova brandul Smirnoff, care plătise pentru apariția în seria Bond. Vesper este o băutură elegantă.

Ingrediente:

3 părți gin

1 parte vodcă

8 ml Lillet Blonde (un lichior de vin)

O felie de portocală

Amesteci ingredientele într-un shaker, apoi torni într-un pahar de Martini și ornezi cu felia de portocală.


Gin Gimlet

O băutură simplă dar adorabilă, asemănătoare cu Daiquiri sau cu Whiskey Sour. Rețeta originală a gimletului includea suc de lămâie dar între timp ea a evoluat, în prezent folosindu-se suc de limetă, ceea ce aduce acest cocktail pe aceeași linie cu Gin Rickey.

Ingrediente:

60 ml gin

30 ml suc de limetă

30 ml siros simplu

O felie de limetă

Pune ingredientele într-un shaker, umplut jumătate cu gheață. Amestecă și toarnă într-un pahar de cocktail. Ornează cu o felie de limetă.


Tom Collins

O singură înghițitură din acest cocktail și te vei îndrăgosti de el, considerându-l „sifonul pentru adulți”. Probabil e cea mai bună limonadă cu alcool inventată vreodată. Atenție, însă: vei avea tendința ca, în zilele toride de vară, să bei pahar după pahar. Iar dacă ești genul care preferă mai degrabă whisky-ul, înlocuiește ginul cu un bourbon și vei obține un John Collins.

Ingrediente:

50 ml gin

Suc de la o jumătate de lămâie

30 ml sirop simplu

90-120 ml sifon

O felie de portocală

Pune ginul, sucul de lămâie și siropul într-un pahar înalt, umplut cu gheață. Adaugă sifonul, amestecă încet și ornează cu felia de portocală.


Gin tonic

Poate că ginul tonic nu e un cocktail în adevăratul sens al cuvântului, dar el nu poate să lipsească din această listă. Dacă nu-ți place să măsori cantitățile, le poți pune din ochi: o parte gin, două părți apă tonică. Iar dacă vrei să faci din această băutură una elevată, folosește gin de cea mai bună calitate.

Ingrediente:

60-90 ml gin

120-180 ml apă tonică

O felie de lămâie

Toarnă ginul într-un pahar înalt plin cu gheață. Adaugă apa tonică și amestecă ușor. Ornează cu felia de lămâie.