7 comedii romantice pe care să le vezi cu iubita de Ziua Îndrăgostiților

Academia Barbatilor

Comediile romantice sunt acele filme vechi de când s-a inventat cinematograful, care fac audiență și care, deși sunt preferate de către femei, sunt vizionate și de bărbați, ori de dragul partenerelor lor, ori pentru că, pur și simplu, unele dintre ele sunt prea amuzante ca să fie ratate.

Te uiți la o comedie romantică într-o duminică ploioasă, într-o seară de iarnă sau într-una de Valentine’s Day, ținându-ți iubita în brațe și sărutând-o când protagonista plânge cu lacrimi de crocodil că a fost părăsită (temporar) de prietenul ei zăpăcit. Nu e greu să găsești o mulțime de comedii romantice online. Noi venim mai jos cu 7 sugestii, dintre cele mai bune:

1 The Incredible Jessica James (2017)

Jessica Williams, fosta colaboratoare a emisiunii The Daily Show face un rol cuceritor în postura unei femei care-și manifestă ambiția extremă în legătură cu fiecare aspect al vieții sale. Povestea ei de iubire cu divorțatul Boone (interpretat de Chris O’Dowd) înflorește pe fondul unor experiențe în care învață multe lecții despre iubire, carieră și prietenie.

2 Kicking And Screaming (1995)

Loviturile și țipetele din titlu fac trimitere la un grup de patru absolvenți care refuză să-și taie cordonul ombilical universitar și să se arunce în „lumea reală”. Jane, prietena lui Grover, îl anunță că se mută la Praga pentru a studia în continuare pe zona editorială. Grover refuză s-o însoțească, luând decizia să se mute împreună cu câțiva prieteni care refuză să muncească, fiindcă se consideră în continuare studenți. Nimeni nu vrea să ia o decizie majoră în viață și, de aici… apar probleme.

3 The Lobster (2015)

Distopia absurdă a lui Yorgos Lanthimos este, în esență, o comedie romantică neagră, care prezintă o lume în care ori ai o relație cu cineva, ori ești transformat într-un animal, având, totuși, posibilitatea să-ți alegi bestia. David (Colin Farrell) se îndrăgostește de o femeie cu vederi înguste (Rachel Weisz), alegând în cele din urmă să se revolte împotriva sistemului și să trăiască în pădure, împreună cu amici care gândesc la fel.

4 Mamma Mia! (2008)

Dacă nu ai văzut încă versiunea cinematografică a celebrului musical, nu e timpul pierdut s-o faci, cu mențiunea ulterioară că, dacă vrei să vezi și partea a doua, abține-te fiindcă e o porcărie. Altfel, Mamma Mia! e un film cu peisaje superbe, cu muzica nostalgică a trupei ABBA și cu un subiect „de fete”, pe care-l poți suporta, mai ales că, pe alocuri, s-ar putea să și zâmbești. În plus, distribuția face (aproape) toți banii.

5 Meet The Patels (2014)

Se întâmplă foarte rar ca un documentar să intre în această categorie, dar acest film e unul dintre puținele exemple care chiar merită atenție. Regizat de frații Geeta V.Patel și Ravi V.Patel, producția se concentrează în special pe Ravi (un actor cu ceva apariții în câteva filme și show-uri TV) care, după ce se desparte de o americană pe nume Audrey, îi roagă pe părinții lui indieni să-i găsească o soție prin tradiționala metodă a mariajului aranjat.

6 Obvious Child (2014)

Debutul regizoral al lui Gillian Robespierre o are în centrul atenției pe Jenny Slate, care-o interpretează pe Donna, o actriță de comedie ce descoperă că e însărcinată întâmplător, după o relație de o noapte, și care-și programează să facă avortul chiar de Ziua Îndrăgostiților. Un film haios, în care implicarea mamei lui Donna e esențială, și care se focusează pe ideea de respect și susținere, mai puțin pe cea de compatibilitate sentimentală.

7 She’s Gotta Have It (1986)

Un film ceva mai vechi, dar spumos, o comedie marca Spike Lee, despre lupta unei femei împotriva monogamiei. Tracy Camilla Johns o interpretează pe Nola Darling, o tipă din Brooklyn care face sex cu trei bărbați diferiți ce nu suportă ideea ca ea să facă sex cu trei bărbați diferiți. Un film cu un personaj care revoluționează conceptele despre relații și care te face să zâmbești cu gura până la urechi.

Toate comediile romantice de mai sus pot fi vizionate pe Netflix.

Citește și cum să te comporți de Ziua Îndrăgostiților