7 cursuri online care te fac mai deștept

Academia Barbatilor

Nu de puține ori ne gândim să urmăm un curs. Fie că avem nevoie de o (re)calificare, fie că vrem să învățăm o limbă străină sau să ne perfecționăm o aptitudine. Sau pur și simplu pentru că vrem să învățăm lucruri noi, care să ne fie de folos, pe moment sau în viitor. Dar de multe ori nu avem timp să mergem efectiv la un curs care se ține într-un loc prestabilit.

În acest caz, există o soluție mult mai la îndemână: cursurile online. Unul dintre cele mai mari agregatoare de cursuri online este Udemy, unde poți urma cursuri pentru aproape orice-ți dorești. Am selectat 7 dintre cele mai bune cursuri online, pentru a te inspira în caz că vrei să aprofundezi temele respective. Ia în calcul și faptul că, din când în când, Udemy face reduceri masive la toate cursurile, oferindu-le la un preț de numai 9,99 euro, în condițiile în care ele pot costa sute.

Perfecționează-te în arta fotografică

curs online fotoPhotography Masterclass: A Complete Guide to Photography

Preț: 199,99 euro / Redus: 9,99 euro

Ai o cameră foto DSLR, una mirrorless sau pur și simplu un smartphone performant și ești pasionat de fotografie, dar parcă ai vrea să faci mai mult decât poze pe modul auto? Cursul te învață cum să faci fotografii de excepție, și apoi să le vinzi. Peste 170.000 de persoane s-au înscris la acest curs care are un rating foarte bun și în care afli secretele fotografiei indoor și outdoor.

Fotografie de portret, de peisaj, de produs, de arhitectură, de evenimente și nunți, de natură, aeriană, sportivă, în lumină scăzută, cu expunere lungă etc. Orice ține de fotografie e acoperit în acest curs complet, în care, pe parcursul a 21 de ore, trei profesori te învață să înțelegi cum funcționează o cameră foto, cum să fotografiezi în modul manual, ce echipament potrivit să-ți cumperi, ce înseamnă fotografia de compoziție, cum să editezi fotografiile după ce le faci, cum să începi un business în domeniul fotografiei și multe alte lucruri.

Cursul îl găsești aici.

Învață să faci site-uri în WordPress

cursuri online wordpressWordPress for Beginners – Master WordPress Quickly

Preț: 194,99 euro / Redus: 9,99 euro

WordPress e cea mai populară platformă de blogging (și nu numai), iar dacă ne întrebi pe noi, fiecare ar trebui să știe cum să construiască și să gestioneze un site în WordPress. Cursul acesta te învață tainele WordPress-ului, fără a fi nevoit să cumperi, pentru moment, un hosting de web sau un domeniu.

Vei învăța în doar câteva ore să devii un WordPress guru, obișnuindu-te cu termeni specifici, cu interfața platformei, cu modul de utilizare a pluginurilor, etc. Cursul e dezvoltat și ținut de profesorul Andy Williams, care are o imensă experiență legată de WordPress și care te va învăța, printre altele, cum să instalezi platforma pe un PC sau pe un Mac, cum să construiești un site funcțional, frumos și responsive, cum să navighezi prin Dashboard-ul WordPress, cum să creezi pagini și postări, meniuri și sisteme de navigare, cum să folosești pluginurile, să instalezi temele, să creezi un site de afiliat etc.

Cursul îl găsești aici.

Deslușește tainele Photoshop-ului

cursuri online photoshopUltimate Photoshop Training: From Beginner to Pro

Preț: 199,99 euro / Redus: 9,99 euro

Photoshop e unul dintre cele mai populare softuri de editare foto, și chiar dacă în ultimii ani au apărut o mulțime de multe altele care promit să îți ofere aceleași beneficii, la costuri mai mici, Photoshop rămâne regele. Iar orice profesionist care se respectă ar trebui să știe să-l folosească.

Cursul (ținut de un român, Cristian Barin) se concentrează pe exemple concrete și prezintă cele mai bune tehnici ce presupun un minim de efort pentru rezultate maxime. Te învață să-ți customizezi versiunea de Photoshop pe care o ai, să creezi proiecte noi, să înțelegi cum stă treaba cu layerele, să le editezi, să lucrezi cu toate tool-urile, să creezi și să modifici forme, să faci ilustrații 2D, să retușezi fotografii, să creezi diverse design-uri, icon-uri, personaje, etc. La finalul lui, vei putea folosi Photoshop-ul cu ușurință și vei putea să activezi în zona de editare video, mergând până acolo încât să începi să câștigi bani din asta.

Cursul îl găsești aici.

Instruiește-te în domeniul marketingului digital

cursuri online marketingThe Complete Digital Marketing Guide – 16 courses in 1

Preț: 199,99 euro / Redus: 9,99 euro

16 cursuri într-unul! Ai un website și vrei să-i crești traficul, să faci conversii bune și să ai vânzări? Vrei să înveți cum să folosești marketingul digital pentru a-ți crește afacerea? Vrei să descoperi tainele marketingului pe rețelele sociale? Vrei să înveți cum să-ți promovezi eficient produsele și serviciile online? Vrei să începi un site de la zero? Vrei… multe altele?

Doi băieți simpatici oferă peste 25 de ore de conținut video în care te învață de toate: cercetare de piață, SEO, Google Analytics, campanii de email, marketing pe Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube, Quora, Google Adwords, copywriting etc. Cu exemple, ponturi, articole, template-uri și tot ceea ce trebuie pentru ca la final să știi cam tot ce se întâmplă pe zona de marketing digital, atât de necesar în zilele noastre.

Cursul îl găsești aici.

Învață totul despre vinuri

cursuri online vinuriMastering wine – Jancis Robinson’s Shortcuts to Success

Preț: 199,99 euro / Redus: 9,99 euro

Jancis Robinson are o rubrică de vinuri în Financial Times, oferă sfaturi legate de vin reginei Angliei și este prima persoană care nu activează în comerțul cu vin și care a devenit Master of Wine. Este colaboratoare a ghidului Oxford Companion to Wine, co-autoare a The World Atlas of Wine și autoare a cărții Wine Grapes, care a câștigat șase premii importante în America. Motive suficient de bune pentru a crede că este persoana potrivită care să te introducă în lumea vinului, pentru a deveni un expert în domeniu.

În acest curs vei învăța despre o gamă variată de vinuri, vei înțelege care vin se servește în diverse situații sociale, cum să alegi un restaurant în funcție de vinurile pe care le servește, vei înțelege limbajul vinului, vei descoperi cum se face o degustare de vin în mod profesionist, dar și cum să eviți capcanele întinse de vinurile proaste.

Cursul îl găsești aici.

Învață să cânți la chitară

cursuri online chitaraUltimate Beginner Guitar Masterclass

Preț: 199,99 euro / Redus: 9,99 euro

Nu-i așa că măcar o dată-n viață ți-ai dorit să știi să mângâi corzile unei chitare pentru a impresiona fata frumoasă de care te-ai îndrăgostit? Sau măcar să înveți să cânți la chitară pentru a fi deasupra păcălicilor care consideră că muzica se reduce la a mixa niște sample-uri dintr-un soft?

Acest curs te ia de la zero și te face erou în cel mai scurt timp. Henry Olsen este profesor de chitară de peste cinci ani și și-a pus toată experiența și cunoștințele în Ultimate Beginner Guitar Masterclass, în care fiecare lecție este bine explicată, în așa fel încât să deprinzi rapid tainele chitarei. Înveți cum să-ți acordezi intrumentul, cum să știi ce chitară e cea mai potrivită pentru tine, înveți tehnici de chitară acustică și electrică, trucuri și multe altele. Ca bonus, cursul oferă o broșură ilustrată, de 42 de pagini.

Cursul îl găsești aici.

Cum să ajungi un bărbat care arată cu adevărat bine

cursuri onlineHow to Become a Better-Looking Guy

Preț: 199,99 / Redus: 9,99 euro

Ce bărbat nu-și dorește să arate cât mai bine? Să fie cât mai… cuceritor? Să se îmbrace cât mai bine? Toți. Dar nu toți cunosc și care sunt căile către succes. În acest curs înveți cum să devii un bărbat mai atractiv. Dar nu doar din punct de vedere fizic, ci și… psihic.

O piele mai frumoasă, ochi mai frumoși, zâmbet mai frumos, păr mai frumos, corp mai frumos, atitudine mai frumoasă. Fără nicio intervenție chirurgicală. Opt ore și jumătate în care Brent Johnson îți oferă un program complet în care te învață ce trebuie să faci cu toate aceste componente „la purtător” pentru a obține un întreg șarmant. Și pentru a avea la final un nou stil de viață, mai sănătos, mai creativ, mai pozitiv.

Cursul îl găsești aici.

Citește și care sunt cele mai bune aplicații pentru învățarea unei limbi străine