7 dintre cele mai bune locuri de vizitat cu rucsacul în spate

Academia Barbatilor

Drumețiile fac deliciul călătoriilor și adaugă un plus de aventură palpabilă. Dintotdeauna, oamenii au avut dorința de a explora iar în prezent nimic nu poate fi mai frumos pentru un călător decât să meargă în locuri noi, cu rucsacul în spate, trăind experiențe inedite de care să-și amintească pentru toată viața.

Să dormi sub cerul liber, să te bucuri de frumusețea fascinantă a naturii, să mergi prin sălbăticie – iată doar câteva dintre lucrurile pe care le poți face pentru a-ți întregi o existență fericită. În lumea largă sunt multe trasee de drumeție pe care le poți urma, vreme de câteva zile sau de câteva săptămâni. În cele ce urmează vom marca doar câteva dintre cele mai bune locuri din lume de vizitat cu rucsacul în spate.

Traseul Inca, Peru

inca trail cu rucsacul în spate

Foto: gadventures.com

Inca Trail, din Peru, este unul dintre cele mai cunoscute trasee de drumeție din lume. Iubitorii de aventură, cărora nu le pasă de aglomerație, au de parcurs 40 km în circa 4-5 zile, timp în care se vor confrunta cu urcușuri și coborâșuri destul de solicitante. Premiul constă în faptul că vor ajunge în preajma ruinelor și vestigiilor străvechi ale civilizației inca, vor explora jungla, vor avea parte de peisaje montane de top și, într-un final, vor savura celebrul Machu Picchu.

Traseul Laugavegur, Islanda

Laugavegur cu rucsacul în spate

Foto: explorerspassage.com

E foarte ușor să găsești motive pentru a vizita Islanda. Iar mulți dintre cei care adoră drumețiile îți vor spune că traseul lor favorit din această superbă țară nordică este Laugavegur, în lungime de 75 km. Pe parcursul acestuia, vei trece pe lângă unele dintre cele mai fabuloase peisaje ale planetei, care includ cascade unice, ghețari, vulcani (inclusiv celebrul nărăvaș Eyjafjallajökull care a erupt cu furie în 2010). De asemenea, poți opta să mergi 20 de km în plus pentru a vedea cunoscuta cascadă Skogafoss.

Kilimanjaro, Tanzania

kilimanjaro cu rucsacul în spate

Foto: vizts.com

Kilimanjaro e cel mai înalt munte al Africii, cu ai săi 5895 m. Iar dacă Andreea Marin a reușit să-l cucerească în urmă cu câțiva ani, de ce n-ai urma și tu traseul în lungime de 52 km? Unul nu foarte solicitant, pentru care vei plăti un preț rezonabil, ce variază între 1200 și 1800 dolari. O altă aventură pe care o poți avea în zonă este să participi la maratonul Kilimanjaro, a cărei următoare ediție va avea loc pe 3 martie 2019.

Traseul W, în Torres del Paine, Chile

torre del paine

Foto: andeantrails.co.uk

Acesta e un traseu spectaculos pe care-l poți face în Parcul Național Torres del Paine, din Chile, în mai puțin de o săptămână. Are o lungime de 55 km și include vârfuri vulcanice, ghețari și lacuri spectaculoase, fiind unul dintre locurile favorite ale fotografilor, deopotrivă amatori și profesioniști. Parcul atrage anual peste 150.000 vizitatori din întreaga lume iar cea mai bună perioadă pentru a-l vizita este între aprilie și octombrie.

Tour du Mont Blanc, Franța-Italia-Elveția

Tour du Mont Blanc cu rucsacul în spate

Foto: rawtravel.com

E greu să găsești undeva un traseu la fel de frumos ca acesta, care se întinde în jurul masivului Mont Blanc. Sunt 155 km pe care-i poți face, cu un efort generos, în circa 3-4 zile, pentru a te bucura de peisajele montane din Franța, Italia și Elveția, unele ce te vor lăsa cu gura căscată. Este una dintre cele mai populare și mai lungi rute de drumeție din Europa și, pentru cei care iubesc natura, e aproape obligatoriu să o parcurgă măcar o dată-n viață. Cea mai bună perioadă de mers este, evident, vara.

Everest Base Camp Trek, Nepal

everest base camp

Foto: himalayanguiding.com

Aceasta e cea mai bună variantă pentru a ajunge la locul din care poți visa să escaladezi cel mai înalt vârf montan din lume. Pe care, poate, nu-l vei atinge, dar să urci pe Everest, fie și până la Base Camp, e un lucru remarcabil și… memorabil. Un traseu de 105 km, care durează două săptămâni și care te poartă până la 5360 m, printr-un decor fantastic în care vei descoperi, la început, comorile capitalei Kathmandu. În România, cel care organizează plecări la Everest Base Camp este ghidul montan Costin Miu.

Cheile Nerei, România

cheile nerei cu rucsacul în spate

Foto: http://tuktuk.ro

Sunt multe trasee frumoase în România și probabil că ai și parcurs câteva. Dar dacă nu ai făcut-o încă, îndreaptă-te și către Cheile Nerei, din județul Caraș, acolo unde Parcul Național Cheile Nerei e o sursă de bucurii pentru orice iubitor al naturii. Fă un traseu relativ scurt, de 6 km, pe distanța Cheile Nerei – Beușnița și admiră locurile prin care treci, pigmentate cu păduri, cascade (Văioaga, Beușnița) și lacuri unice (Lacul Ochiul Beiului).

Foto feature: alpineinterface.com

Citește și despre 7 experiențe de călătorie inedite