7 experiențe de călătorie inedite

Academia Barbatilor

Dacă dorești să renunți la turismul convențional și să trăiești experiențe de călătorie inovative și interesante, trebuie să știi că există mulți oameni, în întreaga lume, care au idei în acest sens și care, mai mult, le pun și în aplicare. Rezută o serie de oferte care vin în întâmpinarea celor care vor „altceva”. Hai să trecem în revistă câteva dintre aceste „altceva”-uri și să vedem care ar fi cea mai tentantă experiență diferită de călătorie pe care ai fi gata să o trăiești!

Hostelul modular din Bayreuth

Laval Youth Hostel, din Bayreuth, Germania, a fost creat de către studioul de design auto Laboratory for Visual Architecture, care are sediul în Berlin. Clădirea este o structură în formă de Y, cu un plan armonios la parter, care se „unduiește” printre cele 45 de camere ce includ 180 de paturi. În zona centrală se află bucătăria, locul de servit masa și un amfiteatru unde se proiectează filme și se desfășoară diverse reprezentații. Terasele de lemn conduc către zonele de sport și activități în aer liber, hostelul promovând accesibilitatea și interacțiunea fără a sacrifica spațiul intim și privat. Totul este construit din materiale reciclabile și beton, într-o schemă de culoare verde-galben. Prețurile pe noapte sunt absolut rezonabile.

Campr, comunitatea online care iubește natura

camprCampr seamănă în bună măsură cu Airbnb, dar e mult mai nișat și mai orientat către călătorii care iubesc natura și cărora le place să-și petreacă mult timp în mijlocul ei. Ofertele de pe Campr variază de la casele în copaci din Slovenia la camparea în curțile oamenilor din Danemarca. Unele cazări pe care le găsești pe Campr sunt ieftine, altele sunt ultra-luxoase iar prețurile sunt pe măsură.

Călătorii de acest gen ajung să cunoască localnicii și lumea, în general, dintr-o altă perspectivă. În plus, ei pot să rezerve o întreagă aventură via Campr, care poate include rafting în Muntenegru sau călărie în Croația.

Un motel cu tematică viticolă

june motelMotelul June e un motel de tip boutique din Prince Edward County, Ontario (Canada), care transformă fiecare zi într-o sărbătoare a vinului și prieteniei. Atmosfera e ușor… feminină, ceea ce nu e chiar rău, atâta vreme cât îți dorești o companie plăcută. La bază, motelul June este un stabiliment vintage, recreat și redecorat de către două bune prietene care știu foarte bine că Prince Edward County e o regiune cunoscută pentru vinurile excelente dar și pentru plajele de calitate.

Un hostel… dramaturgic

poznanCompania poloneză Ktura Achitekci a creat Opera Hostel, un hostel inspirat de lumea teatrului, pe care-l găsești în localitatea Poznan. Inspirația a venit, de fapt, chiar de după colț, acolo unde se află Opera locală, un spațiu cultural cu o atmosferă aparte. Hostelurile nu sunt întotdeauna cele mai confortabile locuri pentru călători dar acesta oferă facilități moderne, amenajate cu stil și bun gust. Prețurile încep de la 10 euro / noapte iar oaspeții pot opta pentru o cameră privată sau pentru un dormitor cu mai multe paturi. În plus, aceștia se trezesc într-un univers dramaturgic, cu decoruri speciale, cu cortine, programe de teatru și alte lucruri asemănătoare, care au darul de a-i transpune în universul liric.

Un hostel pentru fanii StarWars

Aflat pe Insle of Skye, în Scoția, hostelul SkyeWalker este un loc amenajat în stil science-fiction, plasat ideal, în mijlocul unui peisaj care-ți taie răsuflarea. Star Wars: The Force Awakes (episodul 7) a fost filmat în munții Scoției tocmai datorită oportunităților peisagistice oferite de aceste zone superbe, care au fost transpuse scenaristic într-o planetă muntoasă aflată undeva în galaxie. Ca rezultat, SkyeWalker Hostel a fost construit în ideea de a atrage fanii seriei.

Hostelul dispune de o zonă de grădină, în care se află cabane Jedi, în vreme ce din Solardome se pot vedea noaptea luminile Nordului și Calea Lactee.

Un hotel de top construit într-un depozit abandonat

Tsingpu RetreatHotelul Tsingpu Retreat, realizat de un birou de arhitectură din China, aflat în Yangzhou, oferă vizitatorilor 20 de camere construite în interiorul unui depozit abandonat care a fost transformat într-un spațiu unic și foarte luxos. Hotelul este situat pe malul unui lac și fiecare cameră este o adevărată oază estetică, beneficiind de terasă și interioare din stejar alb și oțel, mobilă realizată manual și lumini neconvenționale. Micile detalii legate de casele de ceai și de peisajul din jur, fac din Tsinpu Retreat Hotel un loc care se detașează de ofertele turistice obișnuite.

Un hotel în care faci pace cu natura

tibetUnde poți face mai bine pace cu natura decât în Tibet? Într-un fantastic decor tibetan, pe malurile unui lac, a fost construit Ranwu Lake Campsite, un hotel ridicat pe picioroange, în opt structuri individuale care adăpostesc camere cu vedere la lacul apărut parcă dintr-o altă lume.

Fiecare cameră are o intrare privată iar ferestrele sunt uriașe, din podea până în tavan. Hotelul oferă inclusiv posibilitatea de a campa, oferind vizitatorilor acces la toate facilitățile, de la centrul de informare la restaurantul cu specific chinezesc.