7 filme celebre din care să te inspiri în privința stilului masculin

Academia Barbatilor

Filmele sunt o sursă de inspirație pentru… orice. Au existat filme care au marcat generații întregi, dând naștere la stiluri de viață, la tendințe și la dorința de a copia până în cele mai mici amănunte personajele de mare succes din ele. Dacă ne referim la modă, femeile au avut întotdeauna modele de stil pe care le-au urmat – Audrey Hepburn, Grace Kelly etc – actrițe care aveau o mare priză și în viața reală. Dar la fel au stat lucrurile și în privința bărbaților. De aceea am căutat câteva filme celebre din care să te inspiri în privința stilului masculin.

Nu ne referim la faptul că ar trebui să te îmbraci acum, după aproape 60-70 de ani, în același fel în care se îmbrăcau Humphrey Bogart sau James Dean. Dar e vorba de felul lor de a fi. De aerul pe care-l degajă. Adaptând stilul personajelor de altădată la realitățile zilei de azi, în mod cert vei atrage privirile și vei fi perceput ca un gentleman.

7 Casablanca (1942)

Mulțumită lui Humphrey Bogart, nu ne-am dorit niciodată mai mult să purtăm un sacou alb la cină. Acest clasic din anii 40 nu emană trend-uri stilistice dar ne reamintește că părul pieptănat pe spate, garderobele cu costume elegante și hainele camel trench sunt suficiente pentru a arăta al naibii de bine.

6 Top Gun (1986)

Nume precum Maverick, Iceman și Goose spun o mulțime de lucruri cinefililor adevărați. Dar nu numai aceștia au fost inspirați de Top Gun ci o mulțime de bărbați din întreaga lume. Ochelarii de soare Aviator, jachetele bomber, chiar și combinezoanele au reprezentat tendințe stilistice care încă sunt în actualitate. Așteptăm cu nerăbdare continuarea Top Gun: Maverick, din 2019.

5 American gigolo (1980)

Filmul din 1980 în care a strălucit Richard Gere a lansat cariera lui Giorgio Armani și încă este o mare sursă de inspirație pentru entuziaștii zonei de fashion. Stilul personajelor din film are sorginte italienească și chiar și în ziua de azi ne dorim să îmbrăcăm costumele, hainele și jeanșii retro de acolo.

4 Rebel without a cause (1955)

Stilul relaxat al lui James Dean va fi întotdeauna o sursă de inspirație pentru bărbați. Chiar și atunci când purta un simplu tricou, asortat la o pereche de blugi – totul arăta bine pe trupul lui perfect. Filmul, care a avut un succes imens, fiind, de fapt, unul din doar cele trei pelicule „adevărate” filmate de genialul actor care a avut ghinionul să dispară într-un accident de mașină, a demonstrat că e o idee bună să te îmbraci ca un bad boy.

3 Spectre (2015)

Am scris Spectre dar am putea să adăugăm aici orice film din seria James Bond. Fiindcă oricare ar fi, acesta e o sursă de inspirație pentru stilul masculin, care pornește de la un costum ce vine perfect, o figură bine îngrijită și o încredere în sine dusă la cel mai de sus nivel. Am ales Spectre datorită numeroaselor schimbări din ținuta lui Daniel Craig, între care am remarcat haina la două rânduri, puloverul pe gât și ochelarii de soare Tom Ford.

2 Ocean’s Eleven (2001)

Un film doldora de vedete masculine, care nu dezamăgește nici o secundă atunci când vine vorba despre obiectele de îmbrăcăminte ale acestora. Să ne amintim de cămașa lui Brad Pitt, care-și întinde gulerele peste marginile sacoului, de ținuta tip Hugh Hefner a lui Elliot Gould, de costumele negre ale lui Clooney  sau de look-ul de pensionat modern al lui Carl Reiner. Delicii.

1 The Great Gatsby (1974, 2012)

Ținutele lui Gatsby, pogorâte din anii 20, lasă în umbră orice încercare masculină de a epata în privința stilului. Într-o vreme în care nu apăruse aerul condiționat, Gatsby se îmbrăca ca un zeu. Majoritatea bărbaților păstrează look-ul lui drept sursă de inspirație pentru zilele în care sunt invitați la nunți sofisticate ce au loc vara, când e căldura mai mare. Dar fie că e vorba de varianta din 1974, cu Robert Redford, sau de cea din 2012, cu Leo Di Caprio, crede-ne pe cuvânt, apoi uită-te cu proprii tăi ochi: Gatsby e la crème de la crème în orice situație.

Citește și despre 7 personaje din filme din al căror stil să te inspiri