7 gadgeturi auto interesante cu care să-ți echipezi mașina

Academia Barbatilor

Tehnologia legată de automobile evoluează și ea cu viteza fulgerului, așa cum, de altfel, se întâmplă în toate domeniile vieții de zi cu zi. Partea bună este că nu mai trebuie să-ți cumperi o mașină nouă pentru a beneficia de unele inovații și experiențe care, nu cu mult timp în urmă, erau „opționale” serioase pe unele modele de mașini. Astăzi, îți poți „înnobila” bolidul cu unele dintre cele mai tari gadgeturi auto. Iar noi îți prezentăm 7 dintre ele.

1 Garmin Dash Cam 55

gadgeturi auto garminO „dash cam” este o cameră video de dimensiuni mici, care se montează pe bordul mașinii sau pe oglinda retrovizoare și înregistrează itinerariul șoferului. Poate fi o unealtă indispensabilă pentru a asigura securitatea parcursului și a prezenta dovezi judecătorilor sau companiilor de asigurări legate de evenimentele neplăcute ce pot interveni pe șosea.

Garmin Dash Cam 55 e o cameră extrem de mică (are doar 4 cm înălțime), care se montează magnetic pe parbriz și care-ți va oferi imagini în caz de accident, agresiune venită din exterior etc. Are o cameră de 3,7 MP, care face capturi de 1440P, inclusiv în condiții de lumină slabă.

De asemenea, îți dă alerte legate de coliziunile din față, te avertizează sonor dacă ai părăsit banda, te atenționează în privința semafoarelor sau radarelor. O poți opri/porni prin control vocal și tot așa poți face o fotografie sau poți porni/opri traseul călătoriei cu funcția Travelapse.

Preț: 800 lei

2 Receiver Mpow 2 în 1 Bluetooth

gadgeturi autoEste un dispozitiv 2 în 1 care emite și transmite semnal audio, prin Bluetooth dar și prin restul conectorilor pe care-i găsești în pachet. Este ideal, dacă vrei să-ți conectezi device-urile în mașină pentru a asculta muzică sau pentru a face conversații telefonice hands free.

Receiverul Mpow 2 în 1 este extrem de mic, are o carcasă prietenoasă și dispune și de alte funcții, una dintre acestea fiind aceea că poți ține apăsat în același timp butonul + și butonul – pentru a activa asistentul vocal al telefonului. Are o acoperire de 10 m și o baterie de 180 mAh. Și, evident, îl poți folosi și în casă, conectând la el orice dispozitiv care are Bluetooth.

Preț: 208 lei

3 Fobo – sistem avansat de monitorizare a presiunii și temperaturii anvelopelor

gadgeturi auto foboFobo este un sistem inteligent de monitorizare a presiunii și temperaturii anvelopelor prin Bluetooth, conectat cu smartphone-ul ce are sistem de operare iOS sau Android. Sistemul e wireless, funcționează pe baterii ce se pot schimba și măsoară presiunea în timp real până la 3,5 bari.

Sistemul e compatibil cu orice automobil și se montează în locul capacelor de la valvă, dispunând de protecție antifurt, precum și de protecție la apă și praf. Conține patru senzori și o unitate internă, care funcționează atât independent cât și concomitent cu telefonul, în baza aplicației Fobo care se poate descărca din magazinele aferente sistemului de operare. Precizia de măsurare este de 0,01 bari.

Preț: 720 lei

4 Purificator de aer și difuzor de uleiuri esențiale Nanum II Geometric

gadgeturi autoTe-ai săturat de brăduții de mașină, pe care-i cumperi azi și peste două zile se transformă într-un biet obiect de decor? Sau ți se întâmplă să te simți obosit după ce ai condus mult? Ce-ar fi să încerci un dispozitiv care face două lucruri grozave, din momentul în care-l înfigi în priza pentru brichetă: umidifică aerul din mașină și creează o atmosferă plăcut mirositoare.

Nanum II Geometric împrospătează aerul și elimină senzațiile neplăcute, având în același timp și funcție de aromaterapie, grație mirosurilor subtile ale uleiurilor esențiale care ajută la crearea unei stări de bine. Se poate roti la 180 de grade pentru a ajusta direcția vaporilor și a asigura o umidificare completă și are un timp de folosire continuă de două ore, după care se închide automat.

Preț: 50 lei

5 Head up display Valeo Visio Nomad

valeo gadgeturi autoAi văzut head up-uri pe mașinile scumpe și te-ai gândit că nu ți-ar strica nici ție unul, așa-i? Valeo Visio e una dintre soluțiile cele mai bune. Acesta proiectează pe parbriz o mulțime dintre elementele de rulare (de pildă, viteza), avertizându-te cu privire la diverse pericole, printr-un semnal de alarmă.

Se instalează foarte ușor, în numai 5 minute, și dispune de un sistem GPS de tip SIRF Star III. Are un control automat al intensității LED-ului și poate fi setat pentru cinci trepte de viteză diferite, alarma acustică putând fi pusă pe modul silențios oricând dorești.

Preț: 540 lei

6 Adaptor auto pentru brichetă cu 4 porturi USB

gadgeturi autoPleci cu familia la drum lung și, e să vezi?, telefoanele și tabletele încep să se descarce rând pe rând (sau toate deodată) iar pasagerii devin din ce în ce mai neliniștiți, apropiindu-se de limita sevrajului digital.

Nicio problemă! Înfigi adaptorul auto în priza de brichetă și, dintr-o dată, oferi „drogaților” nu mai puțin de 4 porturi în care-și pot înfige la rândul lor device-urile pentru a-și continua activitățile cultural-distractive. Unul dintre cele patru porturi este pentru încărcare rapidă, satisfăcând exigențele și celor mai nerăbdători useri.

Preț: 113 lei

7 Suport auto cu încărcare wireless Nillkin Neekin Energy W1

gadgeturi autoSuntem convinși că ai încercat multe suporturi auto pentru telefon și nu ai fost 100% mulțumit de niciunul. Dacă ne uităm la prețul celui pe care ți-l prezentăm aici, e posibil să existe un return în privința satisfacției. În special dacă descoperi ce știe să facă o bestie atât de mică.

Nilkin e un încărcător auto wireless (suportă încărcare rapidă wireless de 10 W dar și încărcare magnetică și rapidă). Are magneți puternici, stabilitate și fixare mărită și se rotește la 360 de grade. Poți să-ți folosești GPS-ul și să-ți încarci telefonul în același timp și are un panou de încărcare din sticlă temperată, procesată prin gravare CNC 2,5 D. În plus, Nillkin e și odorizant, având în partea din spate o aerisire care emană un miros plăcut.

Preț: 229 lei

Citește și despre cele mai bune camere video de acțiune ale momentului