7 greșeli de îngrijire corporală pe care le fac bărbații

Academia Barbatilor

Uneori bărbații au tendința de a exagera atunci când vine vorba de îngrijirea corporală. Fie într-un sens, fie în celălalt. Unii consideră că e cool să facă abuz de produsele cosmetice și nu mai prididesc să și le întindă din abundență pe toate părțile corpului, strălucind ca o jucărie chinezească, în vreme ce alții se fac că uită de existența acestor produse, de faptul că niște deștepți au inventat cândva foarfeca, trimmerul și alte asemenea obiecte, și etalează o imagine de care până și cavalerii teutoni s-ar rușina. Pentru a nu cădea în aceste capcane, îți prezentăm mai jos 7 greșeli de îngrijire corporală pe care le fac bărbații.

Nu-ți hidratezi pielea

Ce sens mai are să mergi la sală de trei ori pe săptămână, să-ți lucrezi bicepșii, tricepșii și pectoralii dacă atunci când pui un șort pe tine pielea-ți arată ca a unui pensionar care n-a mai făcut sport de la 20 de ani? Dacă ai aplica pe ea o cremă hidratantă înainte de culcare sau măcar dacă ai folosi un gel de duș care să nu usuce pielea, lucrurile ar sta diferit. Acest fapt vine la pachet cu ideea că nu doar femeile trebuie să facă aceste lucruri și nu e nevoie ca pe produsele respective să scrie „exclusiv pentru bărbați”. Ai grijă de pielea ta și hidrateaz-o până nu e prea târziu.

Te bărbierești în răspăr

Vei spune, probabil, că dacă te bărbierești în răspăr efectul e mult mai bun. E adevărat, dar dacă te bărbierești în direcția de creștere a părului, efectul vizual e de până la 95% similar cu cel în răspăr și vei avea cu 95% mai puține tăieturi și iritații. Înainte de a te bărbieri, deschide-ți porii cu apă călduță și apoi trece lama în direcția de creștere a părului. La final, închide porii clătindu-te cu apă rece. Vei vedea imediat efectele.

Nu-ți tai unghiile de la picioare

Poate că scapi din vedere acest lucru, așa-i? O mare greșeală. Îți garantăm că data viitoare când vei apărea pe plajă, la piscină sau într-un dormitor alături de cea mai frumoasă femeie din lume, nu vei stârni decât indignare etalându-ți copitele. De asemenea, dacă ești un tip activ și mergi mult sau faci sport, unghiile lungi de la picioare te pot răni de-a binelea. Pe de altă parte, nu e bine nici să exagerezi și să le tai din carne, acest lucru ducând la creșterea lor ciudată.

Aștepți prea mult până să te tunzi

Aceasta e o provocare pentru mulți. Când erai mic, părinții te duceau la frizer cam o dată la două luni iar asta fie te enerva, fiindcă voiai să ai părul lung, fie ți-a rămas înfipt în conștiință și îl perpetuezi și acum. Sugestia ar fi să reduci acea perioadă la jumătate și să te tunzi o dată pe lună, spunându-i de fiecare dată frizerului că urmează să te întorci curând. Te va costa mai mult, desigur, dar părul tău va avea de câștigat iar imaginea ta va fi mereu una îngrijită și atrăgătoare.

Nu te tunzi… jos

Pare a fi un subiect tabu printre bărbați dar dacă-ți aranjezi pilozitatea în jurul celui mai bun prieten, te vei simți mai bine și mai aerisit. Nu zice nimeni că trebuie să pui ceară pe tine și să arăți ca o păpușă gonflabilă abia scoasă din țiplă dar a nu arăta ca din Cartea Junglei este, până la urmă, un semn de curtoazie față de partenera ta (în caz că ai una) sau, în ultimă instanță, față de tine însuți. În plus, există și niște avantaje de natură… optică. Războinicul e mai vizibil când iese din tufiș, nu-i așa?

Te dai cu prea mult parfum

Asta poate părea dubioasă, pentru că… ce sens ar mai avea parfumul dacă nu i se simte mirosul? Pe de altă parte, nu toată lumea din cameră va avea aceleași „gusturi” olfactive ca ale tale, prin urmare a nu turna jumătate din sticla de parfum pe tine și pe hainele tale e și un semn de respect față de cei din jur. Dacă parfumul tău intră în încăpere înainte să-ți faci tu apariția, e un semn de epatare de prost gust. Păstrează măsura, fii subtil și elegant.

Nu-ți tai părul din nas

Ori ai văzut prea multe filme cu călugări tibetani, ori te consideri mult prea urât și nu te uiți niciodată în oglindă, ori ești incredibil de delăsător. Alege una dintre aceste trei variante în cazul în care mai ai un pic și-ți împletești pilozitatea care-ți țâșnește din nări ca o cascadă stufoasă. Nu, nu trebuie să-ți epilezi interiorul nărilor (așa cum au început să facă unii idioți) ci doar să-ți cumperi un trimmer pentru nas și urechi. Sunt ieftine, funcționează și te rezolvă într-un minut, scăpându-te de imaginea de om al peșterii.