7 greșeli de îngrijire personală care alungă femeile

Academia Barbatilor

Acum o sută de ani, bărbații nu acordau o importanță prea mare îngrijirii lor corporale. Nu mergem mai departe, în vremurile în care ei se scărpinau cu bețișoare speciale pe sub peruci, pentru a alunga păduchii. Nici nu vrem să ne imaginăm cum stăteau cu igiena (și nu doar ei). În Vestul Sălbatic, bărbatul „adevărat”, după care oftau toate femeile, se spăla o dată la câteva luni și își tăia unghiile cu cuțitul lui Winnetou. Sigur, pe-atunci nici femeile nu erau foarte pretențioase.

Dar în ziua de azi, dacă te privești în oglindă și vezi cum de acolo te fixează un om al peșterii murdar, sălbatic și neîngrijit, e momentul să afli că femeilor moderne le plac bărbații care au grijă de ei înșiși. Ba mai mult, se simt atrase de ei. Nu intrăm în zona metrosexualității. Rămânem în cea a bunului simț și suntem de acord cu faptul că o rutină de îngrijire cotidiană reflectă adevărata ta personalitate. Cu alte cuvinte, un bărbat care se neglijează, probabil va neglija și alte aspecte importante ale vieții lui. Aruncă-ți o privire asupra celor 7 greșeli capitale pe care le poate face un bărbat în privința îngrijirii personale și pe care femeile le detestă. Apoi ia măsuri.

Semnele de după ras

Am trecut cu toții prin așa ceva: imediat după ce ne radem, sau cel târziu a doua zi, apar acele bubițe roșii, acea iritație sau acele mici umflături inestetice generate de firele de păr aflate sub piele. Toate aceste lucruri conduc către o față de pizza complet neatractivă pentru femei. În plus, e posibil să dai falsa impresie (sau, poate, chiar adevărata!) că nu știi să te razi. Iar a ști să se radă e un lucru pe care orice bărbat trebuie să-l aibă în trusa cu cunoștințe.

De fapt, de regulă nu se pune problema că nu știi să te razi ci efectele nedorite ale acestei acțiuni sunt date de faptul că folosești o lamă greșită sau un aparat de ras nepotrivit. Ce înseamnă aceasta? În primul rând, e vorba despre aparatele care au mai mult de o lamă. Experții spun că acestea vor cauza mult mai multe iritații decât cele care au o lamă unică. Și asta deoarece prima lamă taie iar următoarele vor trece peste piele fără a-și mai aduce vreo contribuție importantă în afară de a o irita. Celălalt motiv este vechimea lamei sau faptul că folosești una de proastă calitate.

Cum rezolvi problema:

Îți cumperi un aparat de ras de calitate, cu o singură lamă. Philips a lansat recent aparatul hibrid de bărbierit și tuns barba One Blade, cu ajutorul căruia îți tunzi barba exact la lungimea dorită. Cu One Blade îți tunzi, îți conturezi și îți razi barba, indiferent de lungimea firului. Dacă nu, cumpără-ți un aparat clasic de ras, precum cel de aici, și un set de lame pe care să le schimbi la intervale decente, în funcție de tipul de barbă pe care o ai. În mod cert, tatăl tău folosea așa ceva și avea niște obraji adorabili.

Un alt lucru de care ai nevoie este o spumă de ras și un balsam de după ras. Poți folosi două branduri diferite – cu unul te bărbierești, pe celălalt îl folosești după ras dar dacă ai un set al aceluiași brand, lucrurile vor arăta mai bine și efectul acestora va fi mai eficient.

Părul din nas

Revista Men’s Health a făcut un sondaj în urma căruia a rezultat faptul că 46% dintre femei ar alege mai degrabă un bărbat cu o repirație urât mirositoare decât pe unul căruia îi țâșnesc firele de păr din nas.

Dacă nu te-ai gândit niciodată că ai avea această problemă, pentru că nu-ți crește părul în nas sau pentru că obișnuiești să ți-l smulgi (brr!), ia în calcul următorul aspect: de regulă, bărbații sunt mai înalți ca femeile, ceea ce presupune că ea te va privi cu drăgălășenie… de jos în sus. Și va avea o imagine mai clară asupra nărilor tale și a pilozității acestora. Tu nu ai posibilitatea să le vezi din acel unghi decât dacă le faci o poză dar… să fim serioși, cine-și face un selfie cu focus pe nări?

Cum rezolvi problema:

Îți cumperi un trimmer pentru nas și urechi. De ce? Pentru că a-ți smulge părul din nas e mai dureros decât dacă te-ai epila cu ceară pe… ce vrei tu. Așa că un trimmer e foarte ok. Nu te va „ciupi” și, în principiu, îți va rezolva problema în 30 de secunde. Apoi, e important să-l folosești cu regularitate: ține-l în baie și include-l în rutina dimineților. Dacă-l ai în raza vizuală, în mod cert nu vei uita că nasul tău are nevoie de atenție. Ca sugestii, îl poți alege pe acesta sau pe acesta.

Mirosul de transpirație

Se poate întâmpla ca în unele situații să ți se întâmple să miroși într-un mod neplăcut. După un efort intens, de regulă apărut ad-hoc, sau pur și simplu după o zi toridă, pe parcursul căreia ai fost într-o continuă mișcare. E de-nțeles. Ce nu e de înțeles este să apari într-un loc public și pur și simplu să muți nasurile oamenilor din loc cu mirosul pe care-l emani, mai ales dacă ai avut timpul necesar pentru a lua măsuri și nu ai făcut-o.

Suntem convinși că ai dat în viață peste oameni care pur și simplu… put. Iar motivele, dincolo de cele de natură medicală (care și ele pot fi combătute cu mai multe măsuri de precauție), sunt simple: nu se spală, nu-și spală hainele și poartă aceleași haine zile în șir.

Referindu-ne la sondajele pe această temă, 87% dintre femei spun că li se taie complet orice dorință dacă au o întâlnire cu un bărbat urât mirositor. Nu e păcat să nu ai grijă de ficatul și de sentimentele bietei femei cu care vrei să ai o relație? Este.

Cum rezolvi problema:

Faci duș în fiecare zi. E cel mai simplu și eficient mod pentru a fi mereu curat și a nu mirosi. Fă dușul dimineața, după ce te trezești, deși recomandabil este să-l faci și seara, înainte de culcare, la finalul unei zile obositoare. Apoi, poartă doar haine curate. Nu ne referim la blugi, pe care nu trebuie să-i speli zilnic, ci la cămăși, tricouri, maieuri, lenjerie, ciorapi. În fine, dar nu în cele din urmă, folosește un deodorant. Unul de calitate. Unul anti-perspirant, dacă se poate. Nu e suficient să te dai cu un deodorant, atâta vreme cât după două ore începi să miroși ca un canal. Schimbă deodorantul până găsești unul care se potrivește cu ph-ul pielii tale și care va inhiba mirosurile.

Unghiile lungi și murdare

Unghiile de la mâini (și de la picioare) spun multe despre igiena ta personală. Iar dacă o femeie remarcă faptul că ai unghii netăiate și murdare, va începe instant să-și pună întrebări și despre restul. E foarte ușor să-ți tai unghiile și e unul dintre primele semne ale unei igiene corporale corecte. Nu încerca scuze de genul celeia că tu cânți foarte mult la chitară (s-au inventat de mult penele) și nici nu te gândi că a-ți lăsa unghia de la degetul mic să crească e altceva decât un indiciu de bădărănie extremă.

Cum rezolvi problema:

Pur și simplu, îți tai unghiile, folosind o forfecuță sau o unghieră. Pe care nu trebuie să cheltui o avere și pe care n-o folosi niciodată în public, fiindcă nimic nu e mai grețos decât să vezi un bărbat care se apucă să-și taie unghiile prin parc sau prin stația de metrou. Fă-ți un obicei din a-ți tăia unghiile și, de asemenea, din a ți le curăța de mizerie. Niciunei femei nu-i place să fie atinsă de un bărbat care are unghii murdare, ca un grădinar care a recoltat toată ziua sfeclă, apoi a uitat că pe lume există apă și săpun.

Pielea uscată și moale

Dacă în viața ta există o femeie căreia îi place să-ți atingă fața dar și alte părți ale corpului, trebuie să faci un efort pentru ca pielea ta să fie cât mai plăcută la atingere. Și la vedere. Nimănui nu-i place să atingă o piele smochinită sau una care are textura unui șmirghel. Iar asta nu înseamnă lipsă de masculinitate, ci dimpotrivă. O piele uscată te va face să pari mai puțin atractiv în ochii unei femei. În plus, gândește-te doar la acest aspect: ție îți face plăcere ca atunci când atingi o femeie pielea ei să fie uscată și grunjoasă? Desigur, nu. Și atunci, de ce unei femei ar trebui să-i facă plăcere acest lucru, atunci când te atinge?

Cum rezolvi problema:

Folosește o cremă care hidratează. Ea va prelua rapid controlul asupra pielii uscate. Iar pentru a o hidrata zilnic, folosește un produs precum acesta, acesta sau acesta (pentru tenul gras). Încearcă să-ți menții pielea hidratată și tonică pe parcursul întregii zile iar pentru asta fă un efort și bea apă – 2 litri pe zi.

Dantura și respirația urât mirositoare

Unul dintre primele lucruri pe care o femeie le va remarca la tine este zâmbetul. Iar femeile, se știe, sunt atrase de bărbații care au simțul umorului și un zâmbet frumos. Prin urmare, la fel de bine, ele vor găsi respingătoare o persoană cu dinți neîngrijiți și cu respirație urât mirositoare.

Cum rezolvi problema:

Sunt câteva lucruri care te ajută să scapi de această problemă. Unul dintre ele este să-ți reconsideri un pic produsele de îngrijire orală. În primul rând periuța de dinți – poți încerca una electrică, variantele de aici sau de aici fiind unele foarte bune. O periuță electrică își face treaba în gură mult mai bine decât una normală.

Spală-te pe dinți (sau folosește ața dentară) de cel puțin două ori (o dată pentru ață) pe zi. E un obicei care trebuie să-ți intre în sânge, ca dimineața și seara să îți periezi dantura. Ața dentară contribuie la o respirație mai proaspătă, eliminând mai eficient resturile dintre dinți. De asemenea, curăță-ți limba cu regularitate, periind-o și pe ea de câteva ori pe săptămână pentru a scăpa de bacteriile care se aciuează acolo și pentru a-ți îmbunătăți, de asemenea, prospețimea respirației.

Monosprânceana

Mulți bărbați au de-a face cu acest look inestetic: părul se încăpățânează să crească în spațiul dintre cele două sprâncene, unindu-le și făcându-i să arate ca un exemplar de Neanderthal. Dacă până acum credeai că acesta e un motiv de mândrie, ei bine, uită de așa ceva: e greșit. Femeile nu apreciază monosprâncenații și nu găsesc nimic atrăgător în asta. Poate că ai o figură frumoasă sau interesantă dar monosprânceana va stica întreg ansamblul atunci când ești privit în ochi de un exemplar feminin.

Cum rezolvi problema:

Mai întâi, scoate-ți din cap ideea că a te pensa reprezintă o acțiune specific feminină și că numai bărbații de o anumită… natură o fac. Nu insistăm pe pensatul de amorul artei, pe subțierea sprâncenelor și pe îndrăgostitul de Anastasia Soare, însă dacă ai monosprânceană, îți recomandăm să scapi urgent de ea. În cel mai simplu mod cu putință: iei o pensetă și începi lucrul, de unul singur, eliminând firele nedorite dintre sprâncene. Operațiunea nu durează mult și te va elibera de aspectul dubios pentru un minim de 3 luni.