7 greșeli pe care le fac bărbații atunci când cumpără un parfum

Academia Barbatilor

Care e cea mai mare greșeală pe care o poți face atunci când cumperi un parfum? Desigur, să cumperi parfumul care să nu-ți placă și să rămâi dezamăgit, fiindcă ai dat o mulțime de bani pe el. Adevărul e că pe piață sunt mii de parfumuri, existând mari șanse să faci o alegere greșită. Pentru a preîntâmpina acest lucru, e bine să eviți aceste 7 greșeli comune pe care le face un bărbat atunci când își cumpără un parfum:

Un parfum ieftin nu înseamnă un parfum prost

greșeli când cumperi un parfum
Foto: olegbreslavtsev

Nu te lăsa înșelat de preț, pentru că un parfum scump nu presupune că este un parfum bun sau un parfum care ți se potrivește. În prețul unui parfum intră de cele mai multe ori designul sticlei, cutia în care vine și costurile de marketing – toate acestea valorează mai mult decât lichidul din interior. Sigur, tot în preț este inclusă și concentrația de uleiuri parfumate, lucru ce diferențiază apa de colonie de apa de parfum și de parfumul „plin”. Dar poate că toate aceste lucruri nu aduc un plus de valoare pentru tine, așa că nu trebuie să cheltuiești bani pe ele.

Există parfumuri care nu costă așa mult, create de parfumieri de top, care produc și parfumuri scumpe, de designer, sau de nișă. Caută-le pe acestea și vei avea surprize foarte plăcute.

Nu considera că pierzi timpul căutând un parfum

Prima adulmecare a unui parfum nu este cea care oferă imaginea completă a acestuia. Nu cumpăra niciodată un parfum după ce-l miroși o singură dată, într-un magazin, deoarece acolo vei simți doar notele de top, care dispar rapid, urmând a fi înlocuite de cele intermediare și, în final, de cele de bază.

Ideal este să testezi parfumul pe propria-ți piele, și nu pe bucățica de carton din magazin. Plimbă-te apoi pentru cel puțin o jumătate de oră și vezi cum miroase parfumul pe piele după ce apar notele intermediare și cele de top. E posibil ca ph-ul pielii să transforme aromele într-un miros mai plăcut sau… dimpotrivă, într-unul care să nu-ți mai placă așa cum ți-a plăcut la primul „fâs”.

Ia în calcul parfumurile feminine și pe cele unisex

greșeli când cumperi un parfum
Foto: JackF

Dacă ești un tip îndrăzneț, care nu ține cont de gen atunci când caută un parfum, află că poți găsi parfumuri cu tentă masculină și printre parfumurile pentru femei. Notele florale sunt considerate adesea feminine, dar în același timp există foarte multe parfumuri masculine care au note florale, însă oamenii de la marketing nu comunică asta fiindcă se tem de pierderi la vânzări. De asemenea, nu trece cu ușurință peste parfumurile unisex.

Vino pregătit în magazin

Când testezi un parfum, există două lucruri de luat în seamă, în privința notelor acestuia. Mai întâi, vino pregătit, având în minte una sau două note pe care ți-ai dori să le regăsești în parfumul pe care-l cumperi (lemnoase, moscate, florale) sau știind un parfum cu care ai vrea să semene noua achiziție. Mirosul îți va obosi după ce testezi 4-5 parfumuri diferite, așa că fii pregătit să spui vânzătorului ce anume îți dorești, pentru ca acesta să te ajute să găsești mai rapid.

Apoi, ține minte că vânzătorii s-ar putea să te direcționeze către un parfum anume, fiindcă în marile magazine personalul lucrează deseori în slujba unui anume brand, prin urmare recomandările acestuia se pot îndrepta către o gamă de parfumuri aparținând doar brandului respectiv.

Documentează-te

În fiecare an se lansează circa 2500 de noi parfumuri. Nu ai cum să le testezi pe toate, așa încât una dintre metodele prin care să limitezi căutările este să afli cine a creat parfumul. Un parfum e ca o melodie, iar parfumierii sunt precum artiștii, în vreme ce companiile care le produc sunt precum casele de discuri. Colecționează-le având arome pentru stări și ocazii diferite, ca și cum ai crea un playlist muzical în telefon.

Nu confunda puterea și durata mirosului cu performanțele generale

Pentru o mulțime de bărbați, performanțele unui parfum se referă la cât de mult „durează” acesta sau cât de puternic miroase. Încearcă să gândești în afara acestor bariere. Parfumurile foarte puternice și care durează mult pe parcursul zilei sacrifică zona de nuanțe și caracteristici subtile, care e foarte importantă la un parfum. Trebuie să iei în calcul felul în care parfumul se joacă cu ph-ul pielii tale și cum își pune în valoare notele în raport cu aceasta.

Nu neglija alte produse din zona de îngrijire

Nu uita că parfumul reprezintă doar un produs dintre multele aflate în zona de îngrijire masculină, și că și celelalte produse oferă satisfacții, completându-se unul pe altul. Dacă ai găsit un parfum care-ți place, nu neglija faptul că din gama lui fac parte și alte produse: after-shave, gel de duș, șampon, cremă etc.

E bine de știut că dacă aceste produse fac parte din altă gamă, ele vor interfera cu parfumul și îi vor schimba aromele. În plus, ai grijă ca ultimul produs pe care să-l folosești înainte de a ieși pe ușă să fie parfumul.

Citește și: 5 parfumuri cu oud de purtat în această iarnă