7 idei de locuri în care să mergi la prima întâlnire

Academia Barbatilor

Există două tipuri de… „prima întâlnire”. Cea clasică și acea primă întâlnire cu tipe pe care nu le-ai mai văzut în carne și oase sau cu care nu ai vorbit nici măcar la telefon – de pildă, cele cunoscute  prin serviciile de dating online sau prin aplicațiile aferente.

În privința acestui scenariu, cea mai bună întâlnire este la o cafea, și deși pare un clișeu, el există cu un sens: poți întrerupe întâlnirea după 20 de minute, dacă personalitatea sau aspectul persoanei de lângă tine nu se potrivesc cu profilul online sau, dacă lucrurile merg bine, poți prelungi întâlnirea întrebând-o dacă ar vrea să te însoțească la o altă activitate – oricare ar fi aceasta, în funcție de inspirație și de locul în care vă aflați.

Happy young couple having date and eating ice cream

O întâlnire eficientă și plăcută presupune 5 elemente:

1 E rezonabilă ca preț – o cheltuială mare semnifică o implicare și așteptări mari, care pot să-ți strice întâlnirea. Păstrarea lucrurilor la un nivel rezonabil și casual nu numai că setează o atmosferă foarte bună dar are și o proiecție benefică: dacă întâlnirea nu iese așa cum a fost planificată, nu pierzi nimic. În plus, te stimulează să ai mai multe întâlniri până găsești persoana potrivită.

2 Oferă șansa de a conversa liber – fără întâlniri la film, concerte, piese de teatru sau spectacole de comedie, fără restaurante gălăgioase, baruri sau cluburi și fără… bowling – care poate părea o idee bună, dar amândoi veți fi ocupați cu jocul, alternativ, și nu va exista un moment tocmai oportun pentru o discuție coerentă. Întreaga idee a întâlnirii este să vă cunoașteți mai bine și nu puteți face asta dacă nu puteți vorbi. Sau vorbiți dar nu vă auziți.

3 Stați cât mai mult față în față – Bărbații preferă să socializeze unul lângă celelalt în timp ce femeile preferă să o facă față în față; în plus, contactul vizual prelungit joacă un rol foarte important în creșterea atracției. Nu căuta o activitate în care stați unul lângă celelalt (patinaj, mers cu mașina) sau unde sfârșiți unul în spatele celuilalt (cățărat sau mers cu bicicleta).

4 Posibilități de inovare – Nu căuta ceva ce faci în mod normal (să mergi într-un bar, de pildă). O activitate nouă trezește fluturii din stomac, intrigă, provoacă, inspiră.

5 Se desfășoară într-un mediu care oferă intimitate conversației – vor fi multe momente strânjenitoare de liniște atunci când este multă activitate in jur, așa încât nu mai poți comenta sau discuta despre ceva.

Sunt o mulțime de liste care îți vor sugera „30 sau 50 de lucruri pe care să le faci la prima întâlnire“, dar acestea sunt formate dintr-o varietate de idei care se potrivesc și pentru a doua, a treia sau a patra întâlnire. La urma-urmei, nu există un clișeu. Dar folosind toate sau o parte din criteriile de mai sus pentru prima întâlnire, poți restrânge semnificativ lista.

Muzeu

muzeu prima întâlnireNu vei rămâne niciodată în pană de idei atunci când faci turul exponatelor dintr-un muzeu, iar contextul poate ridica nivelul conversației dincolo de banalitățile spuse de cele mai multe ori în timpul unei prime întâlniri. Un muzeu de artă, de exemplu, e un loc elegant și clasic, în care se pot înfiripa multe… idei.

Mini golf

mini golf prima întâlnireGăsești mai greu un teren de mini golf în România, câtă vreme nu ești pe la mare, dar dacă reușești, poți transforma acest loc în favoarea ta: arată faptul că nu iei lucrurile mult prea în serios iar aceasta poate fi o trăsătură atrăgătoare. Vei râde mult pe parcursul traseului cu 18 găuri (sau câte a vrut designerul lui), iar după aceea poți să îi faci cinste cu… ce vrei tu.

Pictatul ceramicii

Există locuri care oferă piese deja făcute din ceramică pe care le alegi, le cumperi și apoi le poți picta. Încearcă pe la Muzeul Satului sau pe la târgurile de artizanat, dacă nu, vezi că se găsesc în comerț. Ia figurinele în parc, stați la o masă și amuzați-vă creând împreună o „operă de artă”. La prima întâlnire? Oh, yeah! Dacă nu încerci, nu vei ști cât e de relaxant, în special dacă tipa e genul mai blând, mai introvertit, mai artistic.

Un meci de fotbal. Sau de rugby. Sau de handbal. Sau de tenis.

meci prima întâlnireSă mergi la un meci al unei echipe profesioniste de fotbal poate viola ideea „prețului rezonabil” pentru prima întâlnire, și e un pic cam riscant, având în vedere galeriile înfocate. Și totuși, dacă e genul sportiv, o poți invita la un meci de fotbal (ia în calcul și unul de liga a doua – e mai liniște). Dacă nu-i place fotbalul, mergeți la handbal, rugby, baschet, tenis sau orice alt sport o atrage. Deși vei încălca regula statului față-n față, privitul unui meci presupune apropiere. În plus, în pauze puteți să vă întoarceți unul către celălalt.

Picnic

picnic prima întâlnireE un pic old school, dar sunt multe fete care adoră acest gen. Așa că demonstrează-ți  abilitățile și ingeniozitatea în pregătirea mâncării pe care o aduci, la fel și în privința locului pe care îl alegi pentru a așeza „tabăra” (dacă găsești un loc cu priveliște și apus frumos, ai deja o ladă cu bile albe). Nu merge într-o zonă prea izolată, totuși, pentru că asta nu o va face să se simtă foarte confortabil pe doamna de lângă tine, care încă nu te cunoaște. Să nu uităm că natura este un fundal incomparabil pentru o întâlnire, dovedit fiind că inspiră tot felul de sentimente pozitive.

Ceainărie

ceai prima întâlnireCe este atât de grozav la întâlnirile la o cafea e faptul că acestea presupun o mulțime de timp față în față, în compania unor băuturi fierbinți – care s-a demonstrat că induc sentimente de căldură inter-personale. Pentru a îmbina cele două elemente, dar într-o formă mai relaxată  și mai simplificată, alege o ceainărie. Nu una dintre cele cu păpuși, fursecuri și uriașe scaune tapisate, frecventate de doamne cu pălării mari, ci un loc clasic, intim, unde poți savura un ceai într-o atmosferă liniștită, alături de un sandviș sau o prăjitură. Și, iarăși, să ne amintim că filmele cu Karate Kid ne-au învățat ceva: ceremoniile cu ceai reprezintă preludiul primului sărut.

Parcul de distracții

Nimic nu va face fluturii din stomac să se agite ca râsetele și fiorii oferite de parcul de distracție (și amintirea copilăriei). De la tunelele întunecate ale casei bântuite, la urcatul cu suspans pe „dealul” roller-coaster-ului, vor fi multe momente în care să vă țineți de mână. În plus, ai șansa de a-ți scoate la iveală spiritul masculin, puternic și protector, câștigând domniței un animăluț la pluș la standul de tir.

Citește și 7 lucruri pe care le faci zi de zi, iar femeile le urăsc