7 insule spaniole mai puțin cunoscute, pe care să le vizitezi

Academia Barbatilor

Dincolo de faptul că e o țară extrem de frumoasă, dacă facem referire la partea ei continentală, Spania are și o mulțime de insule care au cunoscut de mult celebritatea, fiind favoritele multor turiști din întreaga lume. Mallorca, Ibiza, Tenerife, Lanzarote și Fuerteventura sunt insulele spaniole prezente în marile cataloage internaționale de turism, pe care nici românii nu le ocolesc în drumul spre vacanța perfectă.

Dar acestea nu sunt singurele oferte insulare spaniole. Spania are multe alte insule de care probabil nu ai auzit niciodată, dar care merită să fie explorate, în special pentru faptul că nu sunt atât de aglomerate. Plaje albe, parcuri naturale, rezervații marine, look de Caraibe. Iată care sunt insulele spaniole mai puțin cunoscute, în care să-ți planifici o vacanță de vis. Sau măcar o vizită:

Islas Cies

insule spaniole

Foto: Pixabay

Islas Cies este răspunsul Spaniei la zona Caraibelor. Aceste 3 bijuterii aflate în largul coastei Galiciei (nord-vestul țării), fac parte din rezervația naturală protejată a Insulelor Atlantice. Islas Cies se află față-n față cu orașul Vigo, și oferă lucruri simple și minunate: nisip alb, ape turcoaz și păduri de pini. Romanii le numeau „insulele lui Dumnezeu”, iar dacă ajungi acolo vei înțelege cu adevărat de ce.

Există însă o regulă: doar 2200 de persoane pot ajunge zilnic pe Islas Cies, iar unicul mod de a rămâne peste noapte este să rezervi un loc într-un camping, care are loc pentru doar 800 de corturi. Una dintre cele mai frumoase plaje ale acestor insule este Playa de Rodas.

La Gomera

la gomera insule spaniole

Foto: 123rf.com

La Gomera face parte din arhipelagul Insulelor Canare, fiind una dintre acele insule uitate de timp și cotropite aproape complet de natură. Întreaga insulă a fost declarată rezervație naturală intrată în Patrimoniul UNESCO, grație ecosistemelor sale marine și teritoriale. O poți descoperi făcând drumeții pe cei 650 km de trasee, unul dintre atuurile fascinante ale insulei fiind silbo, un limbaj practicat prin intermediul fluierăturilor, care a precedat apariția limbii spaniole.

Formentera

insule spaniole formentera

Foto: Pixabay

Toată lumea a auzit de cele mai cunoscute insule Baleare: Mallorca, Menorca și Ibiza. Dar puțini cunosc faptul că cele trei au și o soră mai mică, pe nume Formentera. Pe ea se poate ajunge cu feribotul din Ibiza, urmând să te întâmpine cu o atmosferă caldă și liniștită, cu ape limpezi și multe plaje frumoase, cărora li se aduagă un vibe hippie. Aici nu ești obligat să stai la cort, ci te poți caza într-unul din cele câteva hoteluri și pensiuni.

Es Vedrà

insule spaniole el vedra

Foto: 123rf.com

Es Vedrà este surioara mică și magică a Ibizei, învăluită într-un noian de povești și legende. În fapt, e o stâncă nelocuită, care se ridică la 400 m deasupra nivelului mării, aflată la 2 km de coastele de vest ale Ibizei.

Unii spun că Es Vedrà este al treilea cel mai magnetic loc al planetei (după Triunghiul Bermudelor și Polul Nord), în vreme ce alții continuă să creadă că e locul în care sirenele și nimfele mării au încercat să-l oprească pe Ulise și corăbiile lui din drumul Odiseei. Nu în cele din urmă, localnicii susțin că este locul de naștere al zeiței Tanit, în vreme ce pescarii sunt absolut siguri că au văzut OZN-uri învârtindu-se pe deasupra ei. Orice ai alege să crezi, Es Vedrà merită o vizită.

La Graciosa

insule spaniole

Foto: Pixabay

La Graciosa face parte din arhipelagul Canarelor, aflându-se la 2 km nord de Lanzarote, parte a Rezervației Marine a arhipelagului Chinijo – cea mai mare de acest fel din Europa. E o insulă liniștită și aproape pustie, unul dintre ultimele locuri europene în care nu s-au construit șosele asfaltate. O poți străbate cu bicicleta, admirând natura și animalele care împânzesc insula, în special focile-călugăr și păsările variate.

Isla de Fraile

insule spaniole

Foto: Pixabay

Isla de Fraile e o insulă micuță, aflată în largul coastelor regiunii Murcia. În mod surprinzător, insula a fost locuită încă din vremea romanilor, motiv pentru care astăzi este împânzită cu vestigii pe întreg teritoriul. A fost declarată Zonă Naturală Protejată, fiind gazda a multe viețuitoare marine, inclusiv a unei colonii de delfini.

A Illa de Arousa

insule spaniole

Foto: Pixabay

O altă destinație paradisiacă, aflată în largul coastelor Galiciei. A Illa de Arousa are o suprafață de doar 7 km pătrați și este locuită de circa 5000 de persoane. A fost declarată Rezervație Naturală și este înconjurată de plaje absolut fabuloase, fiind totodată renumită pentru excelentele fructe de mare.

Citește și despre cele mai bune plaje pentru nudiști din lume