7 invenții fantastice pentru bărbații moderni

Academia Barbatilor

Invențiile oamenilor de știință nu contenesc să ne uimească, iar transpunerea lor în obiecte care pot fi achiziționate și utilizate reprezintă marele succes al progresului tehnologic… comercial. Multe invenții sunt cu adevărat cool. Dar unele dintre ele se dovedesc și foarte utile pentru viața și activitățile de zi cu zi ale bărbaților. Am selectat 7 dintre cele mai „nebune” produse, pe care orice bărbat din ziua de azi și le poate cumpăra pentru a avea o viață mai bună.

Haina cu încălzire la purtător

Această geacă produsă de compania Flexwarm conține un sistem unic de încălzire, dispunând de elemente plasate în zone special alese (precum pieptul, spatele sau încheieturile). Geaca este perfectă pentru sezonul rece, în care purtătorul va putea desfășura orice fel de activitate fără să fie afectat de temperaturile extrem de scăzute de afară.

Și mai interesant este faptul că temperatura interioară poate fi reglată prin intermediul unei aplicații, ba mai mult, geaca e capabilă să-ți încarce smartphone-ul pe perioada purtării, în același timp cu faptul că te menține încălzit și-ți oferă confortul dorit în mijlocul temperaturilor… nedorite.

Căști cu traducere automată

Cu căștile Pilot Smart Earbuds poți călători oriunde în lume fără să-ți faci probleme în legătură cu limba din locul respectiv. Odată ce le porți, le poți seta pe traducere automată, iar ceea ce vei auzi va fi rezultatul traducerii frazelor rostite de interlocutorul străin. Ai la dispoziție un mod pentru conversații și unul de ascultare, pentru interpretări. Căștile pot face traduceri din 15 limbi străine și 42 de dialecte, au acces rapid la dicționar, conferă traduceri scrise pe ecranul smartphone-ului, precum și script-uri descărcabile ale conversațiilor avute, al cărui istoric îl poate salva. Prețul lor este de 179 $.

Încărcător solar portabil

invenții pentru bărbați

Se știe că electricitatea poate fi generată printr-un echipament de captare a energiei solare. Cu acest încărcător portabil produs de compania XD Design, tehnologia eco-friendly poate fi utilizată la o scară mică. De la smartphone-uri la tablete, MP3 playere și camere digitale, toate aceste device-uri dispun de un port conectabil prin cablu la un port usb. Și încărcătorul solar se conectează printr-un astfel de port, avantajul lui fiind că nu e nevoie să-l încarci la priză, fiindcă se încarcă automat de la soare. Are un diametru de numai 10 cm și vine în diverse variante de culoare.

Tastatura pliabilă

invenții pentru bărbați

Acesta e un gadget indispensabil celor care obișnuiesc să scrie mult. Deși tabletele și smartphone-urile au tastaturi digitale din ce în ce mai bune, textele lungi sunt dificil de scris prin intermediul acestora. Tastatura pliabilă rezolvă această problemă, oriunde te-ai afla. Poate fi conectată cu ușurință, prin Bluetooth, la un device cu Android sau cu iOS, și se poate „împături” pentru a fi transportată la fel de ușor în buzunar. iClever Portable Folding Keyboard este iluminată, poate fi utilizată 40 de ore continuu la o singură încărcare, are doar 12 mm grosime și costă în jur de 100 euro.

Espressor portabil

Wacaco Minispresso GR este un espressor portabil care-ți oferă un delicios espresso oriunde te-ai afla. Are un design premium, este compact și cântărește puțin, practic e cel mai mic espressor din lume, fiind, în același timp, inovativ și puternic. Adaugi apă în rezervor, apoi, mulțumită pistonului semi-automat, apa e injectată în adaptorul pentru cafea. După câteva împingeri, se opțiune presiunea optimă prin care se produce o excelentă cafea espresso. Device-ul e operat manual, fără a fi nevoit să-l bagi în priză sau să-l încarci. Există mai multe mărimi de rezervoare, așa că poți produce de la ristretto la caffè lungo. Prețul de bază este de circa 70 de euro.

Proiector și difuzor portabil

Anker Nebula Capsule II e un gadget super-cool, prin intermediul căruia poți viziona și partaja orice video, imagine sau prezentare, oriunde te-ai afla. Device-ul poate proiecta orice, de pe smartphone, laptop sau televizor, putând fi conectat direct, prin cablu HDMI sau printr-un cablu USB. În plus, are integrat un difuzor de mare calitate, care adaugă imaginilor un sunet pe măsură. Dispune și de Android TV 9.0, fapt ce-ți deschide un întreg univers. Îți poți personaliza device-ul cu peste 3600 de aplicații, inclusiv YouTube, Hulu, etc. Pețul este de circa 720 euro.

Sterilizator de suprafețe

invenții pentru bărbați

Folosit în special în bucătărie, dar foarte bun pentru a fi luat și în călătorii, acest sterilizator de suprafețe, cu raze ultraviolete, ucide 99% dintre microorganismele și bacteriile aflate pe o suprafață solidă, care nu este poroasă. Maniacii într-ale curățeniei își vor rezolva problemele, dar mai mult decât atât, în momentul în care călătorești într-o țară cunoscută pentru condițiile precare în privința igienei (să spunem India sau Egipt) sterilizatorul cu UV îți va fi de un real ajutor.

Citește și: 5 gadgeturi noi, produse de Apple sau compatibile cu „mărul”