7 jocuri clasice pentru PC pe care le poți juca pe un device cu Android

Academia Barbatilor

Să catapultezi păsări în niște porci răutăcioși poate fi amuzant. Să-ți pierzi timpul aranjând niște bomboane în linie e acceptabil. Dar până și cel mai bun joc realizat pentru smartphone e dat uitării destul de repede. Nu același lucru se întâmpla cu jocurile clasice, de pe PC. Iar dacă un clasic de acest fel are un corespondent în zona smartphone-ului lucrurile se schimbă radical. Am selectat 7 jocuri pentru PC pe care le poți juca pe un dispozitiv cu Android.

1 Seria Grand Theft Auto III

Una dintre cele mai de succes serii de jocuri din toate timpurile are câteva versiuni disponibile pentru Android. Poți alege dintre GTA III, GTA: Vice City și GTA: San Andreas. Fiecare dintre ele oferă o experiență inedită în lumea crimei organizate. Gameplay-ul de pe Android diferă de cel de pe PC, controlul tactil părând, uneori, dificil de realizat. Dar nu imposibil, odată ce te obișnuiești.

Toate cele trei GTA-uri costă în jur de 85 de lei dar, desigur, nu trebuie să le cumperi la pachet.

Descarcă Grand Theft Auto III (24,99 lei) / Descarcă GTA Vice City (24,99 lei) / Descarcă GTA: San Andreas (34,99 lei)

2 Carmageddon

Carmageddon oferă o experiență la volan mai întunecată și mai puțin realistă decât seria GTA. Dar este un alt clasic al PC-urilor, pe care îl poți regăsi pe un device cu Android. Iar faptul că se poate descărca gratis îi conferă o bilă albă.

Să nu uităm că, la vremea lansării, Carmageddon a fost un joc interzis în unele țări, din cauza violenței duse la extrem. Primești puncte dacă lovești diverse lucruri cu mașina, indiferent că e vorba de oameni sau alte vehicule. În Carmageddon nu ai altă opțiune decât să joci murdar. Scenariile curselor sunt create în așa fel încât dacă tu nu o faci, o va face A.I.-ul, iar mașina îți va fi distrusă.

Descarcă Carmageddon (gratis)

3 Doom, Doom II și Doom III

Versiunile de mobil ale celebrelor shootere Doom, Doom II și III sunt disponibile pentru Android. Cele trei au fost, la vremea lor, printre cele mai întunecate, diavolești și extenuante FPS-uri din toate timpurile și, în mod cert, încă există mulți fani ai lor. Nu sunt multe de spus despre seria Doom, din ceea ce nu s-a mai spus până acum, așa că cel mai potrivit lucru este să le cumperi din magazinul Google Play și să te aventurezi (din nou) în tenebroasele adâncuri.

Descarcă Doom (24,99 lei) / Descarcă Doom II (24,99 lei) / Descarcă Doom III (49,99 lei)

4 Max Payne Mobile

Îți mai amintești de Max Payne și de bullet effect-ul pe care-l văzuseși numai în Matrix? A fost un joc produs de compania Rockstar, care a făcut furori la vremea lui și care a avut câteva sequel-uri urmate chiar de două filme. Max Payne e un polițist fugar, învinuit de crimă, care trebuie să demonstreze că e nevinovat și care trebuie să dezvăluie adevărul.

Povestea noir din Max Payne se regăsește în varianta de mobil, laolaltă cu efectul bullet în slow-motion, care a fascinat atât de mulți gameri.

Descarcă Max Payne (14,99 lei)

5 Star Wars: Knights of the Old Republic

Cel mai bun joc din seria Star Wars a fost fără-ndoială Knights of the Old Republic, a cărei acțiune se desfășoară cu 4000 de ani înainte de evenimentele pe care le numim „Saga Skywalker”. Păstrând, însă, parfumul inconfundabil din Războiul Stelelor.

Vorbim despre un RPG, așa că jocul îți pune la dispoziție numeroase personaje din care poți alege pentru a merge pe urmele poveștii lor. Misiunile și combat-urile diferă în dificultate, în funcție de personajul ales, toate desfășurându-se pe fondul construirii unei echipe care să lupte cu Sith Armada.

Lansat în anul 2004, Knights of the Old Republic a trecut de mult testul timpului, având un superb storyline și unele dintre cele mai bune scene de lupte din acele vremuri. Îl vei savura la fel de mult și în versiunea pentru Android.

Descarcă Starwars: Knights of the Old Republic (48,99 lei)

6 Dragon’s Lair

Acesta e cel mai vechi joc de PC din lista de față, originalul Dragon’s Lair apărând pe mașinăriile de tip arcade hăt, în anul 1983. În ciuda animației impresionante pentru acea vreme, gameplay-ul era limitat la doar câțiva pași repetitivi.

Scopul este să-l ghidezi pe eroul Dirk cel Îndrăzneț prin diverse provocări. Acesta se mișcă automat prin diverse scenarii și întâmplări. Au existat multe sequel-uri ale jocului, precum și alte jocuri bazate pe aceeași tehnologie (de pildă, Space Ace), două dintre ele fiind prezente acum și în magazinul Android.

Descarcă Dragon’s Lair (15,99 lei) / Descarcă Dragon’s Lair 2: Time Warp (15,99 lei)

7 Baldur’s Gate: Enhanced Edition

Baldur’s Gate este un alt clasic al PC-urilor, care a fost reînviat pentru utilizatorii de Android. Jocul are o suită de personaje memorabile și un storyline strălucitor, care continuă să atragă gamerii, la câteva decenii de la lansare.

Vorbim despre un fantasy tipic, cu personaje puternice, care are puterea de a crea dependență chiar și în zilele noastre. Expansion pack-urile și conținutul premium sunt disponibile contra cost.

Descarcă Baldur’s Gate: Enhanced Edition (47,99 lei)

Citește și: 5 jocuri lansate în această toamnă, care nu te vor lăsa să ieși din casă