7 jocuri pentru smartphone pe care să le descarci în 2019

Academia Barbatilor

Jocurile pe telefoanele mobile au progresat incredibil de mult în ultima vreme. Și nu e de mirare, din moment ce ele pot fi jucate pe device-uri extrem de inteligente și de dotate din punct de vedere al procesorului, memoriei și display-ului. În curând, vom ajunge să vedem pe mobile jocuri pe care acum câțiva ani nu ne puteam imagina că le putem avea nici măcar pe computere. Dar asta e o altă poveste. Momentan ne vom concentra pe 7 dintre cele mai bune jocuri pentru smartphone pe care să le descarci în 2019.

1 Homo Machina

Platformă: Android. Preț: 16 lei

Acest joc creat de grupul european ARTE are un concept intrigant. Jocul reimaginează corpul nostru uman drept o imensă mașinărie în care își plasează acțiunea. Designerii lui au declarat că s-au inspirat din lucrările lui Fritz Kahn, un om de știință care și-a descris lucrările legate de corpul uman folosind comparații cu diverse mașinării.

Practic, organismul este o mașină înrudită cu o fabrică uriașă, iar player-ul este însărcinat să conducă persoanele care o pun în mișcare: niște omuleți al căror job e să facă totul ca lucrurile să se desfășoare fără probleme. Story-ul jocului prezintă câteva situații de tip puzzle, de la unele simple la altele mult mai complexe. Exact ca într-un organism uman, totul este interconectat, prin urmare rezolvarea unei probleme dintr-o anumită zonă necesită abordarea altora din alte zone.

2 The Room: Old Sins

Platformă: Android. Preț: 26 lei

The Room: Old Sins este cel mai recent dintr-o serie de puzzle-uri care pun accentul pe manipularea unor obiecte într-un spațiu restrâns, bazându-te pe logică. Jucătorul trebuie să exploreze camere înfricoșătoare din interiorul conacului Waldegrave, folosindu-și inteligența pentru a pune cap la cap diverse indicii.

Poate părea ciudat să acționezi diverse obiecte prin simple touch-uri, însă jocul are un control excelent, foarte bine implementat. Pe măsură ce explorezi casa vei dori să-ți bagi nasul prin toate cotloanele ei, pentru a descoperi manete, butoane și alte mecanisme ascunse, cu ajutorul unei lupe. Detaliile grafice sunt la un nivel ridicat, iar sunetul te introduce perfect în atmosfera terifiantă.

3 Crashlands

Platformă: Android. Preț: 34 lei

Crashlands e un joc cu un design fantastic, care te aduce în postura de protagonist pe o planetă periculoasă. Misiunea este să construiești o bază, să-ți înfrângi dușmanii și, în cele din urmă, să te întorci nevătămat în spațiu.

Combat-ul este simplu și amuzant, iar regula de bază e să aduni resurse cu care să-ți hrănești oamenii și să-ți crești baza și armamentul. Odată ce i-ai deslușit sensul, Crashlands devine un joc care creează dependență.

4 Threes

Platformă: iOS. Preț: 30 lei

Probabil că mulți ați auzit de 2048 și l-ați jucat atât de mult încât ați ajuns la o dependență enervantă de numerele pare. Sunt multe jocuri similare, dar 2048 este „baza” de la care pleacă Threes. Și, atenție!, dacă 2048 te-a încântat, Threes te va încânta de o sută de ori mai mult.

Jocul e despre a conecta numere în multipli de trei. Ai la dispoziție 1 și 2 și de aici încolo trebuie să-ți pui mintea la contribuție pentru a muta blocurile de colo-colo și a le pune în conexiune. De fiecare dată când faci o mișcare, o nouă piesă e adăugată pe tablă. La început te vei bloca destul de repede, dar încet-încet vei învăța regulile pentru a nu mai ajunge în situații limită.

5 Her Story

Platformă: iOS. Preț: 10 lei

În acest mystery game joci rolul unui user anonim care caută prin niște casete cu interviuri vechi, pentru a desluși cazul unei crime săvârșite în anul 1994.

Practic, jobul tău e să navighezi prin sute de videoclipuri puse în dezordine. Din fericire, acestea au fost transcrise, așa că va trebui să cauți folosind indicii oferite de cuvinte. Când începi jocul, primul cuvânt care e deja scris, și de la care trebuie să pornești, este CRIMĂ. Există, desigur, și alte instrucțiuni, ceea ce presupune că rezolvarea cazului e un lucru ce ține de inteligența unui adevărat detectiv. Totul depinde, practic, de felul în care cauți, de ordinea în care vezi clipurile, de cât de multe clipuri vezi și de concluziile pe care le tragi.

6 Thimbleweed Park

Platformă: Android. Preț: 46 lei

Cel mai recent joc de aventuri produs de designerul Ron Gilbert, creator al legendarei serii Monkey Island. Controlezi doi agenți FBI care investighează o crimă petrecută într-un oraș la fel de bizar ca ei. Trebuie să explorezi diverse medii, să vorbești cu personaje care mai de care mai bizare și să colecționezi obiecte pe care urmează a le folosi pentru a rezolva diverse puzzle-uri care-ți permit să avansezi în joc.

Partea interesantă este că ai posibilitatea să treci de la un personaj la altul în diferite locații și că, dacă rezolvarea problemelor ți se pare prea dificilă, poți opta pentru un „easy mode”, care te scoate din belele.

7 Age of Civilisations 2

Platformă: Android. Preț: 16 lei

Primul joc din seria Age of Civilisation a fost unul dintre cele mai complete jocuri de strategie disponibile pe device-urile mobile: un wargame global, care renunța la deliciile grafice în favoarea strategiilor și inteligenței. Sequel-ul, care există de ceva vreme în versiunea pentru PC, continuă ideea jocului original, ducând acțiunea în zona bătăliilor strategice din lumile Europa Universalis sau Crusader Kings.

Mai multă intrigă politică, mai mult gentlemen agreement diplomatic, revoluții și războaie permanente. Cam cu asta „se mănâncă” Age of Civilisations 2, un joc poate nu atât de spectaculos din punct de vedere grafic, dar cu siguranță extrem de incitant.

Citește și despre 5 jocuri video care-ți vor mânca zilele și nopțile