7 locuri de vizitat în luna decembrie

Academia Barbatilor

Decembrie e luna sărbătorilor de iarnă iar acest lucru e cu două tăișuri, când vine vorba de călătorii: unii preferă să stea acasă, bucurându-se de căldura căminului și a familiei, în vreme ce pe alții îi apucă dorul de ducă. Fie pentru a scăpa de frigul iernii ce abia s-a instalat, fie, dimpotrivă, pentru a o simți la intensitate maximă în locuri în care zăpada e regină absolută. Am selectat mai jos 7 destinații de călătorie pentru luna decembrie, tot atâtea sugestii pentru cei care stau oricând cu bagajele pregătite, alegând ambele variante: hot & chill, excluzând orașele cu târguri de Crăciun, despre care am vorbit aici.

Sevilla (Spania)

Spania e o destinație pentru orice anotimp iar Sevilla, orașul palatelor, nu face excepție. În decembrie, Sevilla oferă temperaturi plăcute, cu maxime de 15-16 grade și minime de 4-5, hoteluri la prețuri rezonabile și un număr mic de turiști, lucru care nu se întâmplă pe timp de vară. E perioada perfectă în care să vizitezi orașul în liniște, bucurându-te de arhitectura gotică a Catedralei sau de celebrul Alcazar de Sevilla, palatul în grădinile căruia s-au filmat inclusiv scene din serialul Game of Thrones. Sevilla e un oraș cu influențe maure, creștine și evreiești, prezența fiecărei religii fiind marcată în fațadele bisericilor, minaretelor și fostelor ghetouri.

La Sevilla ajungi cel mai ieftin, din București, cu un zbor Ryanair.

Kerala (India)

Schimbă gerul dimineților din România pentru vara indiană din Kerala, acolo unde localnicii se bucură de faptul că sezonul musonilor a luat sfârșit, luând cu asalt plajele. Kerala este regiunea din sud-vestul Indiei care se întinde de-a lungul a 600 km pe țărmul Mării Arabiei, cunoscută pentru „verdele” ei, pentru plajele cu palmieri dar și pentru plantațiile de ceai, cafea și condimente, la care se adaugă fantastica viață sălbatică. Închiriază o barcă din portul Kochi și explorează întortocheatul sistem de canale sau pur și simplu bucură-te de un apus de soare romantic pe idilica plajă Kovalam. În plus, dacă-ți dorești să simți magia Crăciunului, ia în calcul că populația majoritară din Kerala este creștină.

În Kochi (Kerala) ajungi, din București, cu Qatar Airways.

Malaezia

Decembrie înseamnă startul sezonului de vârf în Malaezia, ceea ce presupune temperaturi perfecte, de pildă pentru a observa viața sălbatică din pădurea tropicală Taman Negara, pentru a face drumeții printre plantațiile de ceai din Cameron Highlands sau pentru o escaladă montană lejeră pe Muntele Kinabalu. Nu rata o vizită în capitala Kuala Lumpur, cu ale ei fabuloase turnuri gemene Petronas, unde, dacă te nimerești în noaptea de Revelion, vei avea parte de un magnific spectacol al jocurilor de artificii.

În Kuala Lumpur ajungi, din București, cu Qatar Airways sau cu Turkish Airlines

New York (SUA)

Orașul care nu doarme niciodată are un plus de farmec în decembrie. Nu, nu-l vei întâlni pe „home alone” Macauley dar străzile și vitrinele magazinelor sunt atât de frumos decorate iar atmosfera „atât” de specială, încât ți-ai dori ca luna decembrie să nu se mai termine. Sunt mii de turiști în New York, în luna decembrie, dar asta nu înseamnă că trebuie să-l eviți. Vizitează Rockefeller Center și fă o tură cu patinele pe gheață, mergi la shopping sau savurează o ceașcă de ciocolată caldă la Serendipity 3.

În New York ajungi, din București, cu mai multe companii aeriene: Turkish Airlines, KLM, Qatar Airways, LOT etc.

Laponia (Finlanda)

Dacă ești un mare fan al lui Moș Crăciun, ce-ar fi să-i faci o vizită chiar la el acasă, fix în luna în care numele bătrânului e pe buzele tuturor? Nu, nu vei primi extra-cadouri dar vei vedea că locul lui de baștină e cu adevărat superb. În Laponia ai un mix de stațiuni de schi cu peisaje sălbatice și sate liniștite, fapt care transformă această regiune finlandeză într-un tărâm de basm. Ca să nu mai spunem că Laponia e unul dintre cele mai bune locuri pentru a vedea luminile Nordului, adică celebra Auroră Boreală, care se arată pe cerul Finlandei 200 de nopți pe an.

În Laponia ajungi zburând direct din București doar cu curse charter. În Helsinki ajungi direct, cu Blue Air.

Phuket (Thailanda)

Cea mai mare insulă a Thailandei atrage vizitatorii ca un magnet – circa 5 milioane pe an. Decembrie e o lună foarte bună pentru a-i călca plajele, fiindcă sezonul ploios a luat sfârșit iar temperaturile foarte ridicate încă nu s-au instalat. În ciudat turismului agresiv, insula are multe colțișoare de explorat în liniște, unul dintre acestea fiind superba plajă Hat Mai Khao, care are o lungime de 17 kilometri și pe care sălăsluiește o specie de broscuțe țestoase aflate pe care de dispariție. Dacă ești petrecăreț, mergi pe plaja Surin și caută cluburi precum Zazada sau Catch. Nu rata ferma de fluturi sau satul de țigani Rawai, aflat în sudul insulei.

În Phuket ajungi, din București, cu Qatar Airways.

Frankfurt (Germania)

Unul dintre cele mai importante motive pentru care am inclus Frankfurt în această listă este că în acest oraș din Germania, prețurile în luna decembrie scad foarte mult, atingând cel mai de jos nivel al anului. Frankfurt nu se aseamănă cu Munchen sau Berlin în privința obiectivelor turistice, însă capitala financiară a țării are o mulțime de lucruri de oferit: super-cluburi, arhitectură futuristă, restaurante pline de savoare și, bonus pentru decembrie, o colorată atmosferă de sărbători, menținută de târgurile de Crăciun și patinoarele în care vinul de mere se servește la fiecare pas.

Ajungi în Frankfurt, din București, cu Tarom.