7 locuri de vizitat pentru călătorii aventurieri

Academia Barbatilor

Unora le place aventura. Vor să vadă lumea, să încerce locuri noi, să întâlnească oameni noi și să le cunoască obiceiurile și cultura. Tuturor ne place să trăim experiențe, dar, uneori, trebuie să facem acest lucru pe cont propriu. Iar când vine vorba de călătorii, aceasta presupune să luăm rucsacul în spinare și să căutăm locuri fascinante spre care să ne îndreptăm.

Și totuși, călătoriile solo nu sunt pentru oricine. Persoanele care călătoresc singure încearcă odată cu fiecare escapadă să împingă limitele din ce în ce mai mult și să străbată drumuri cât mai puțin bătătorite. În sprijinul lor, am selectat 7 locuri din lumea largă, perfecte de vizitat pentru călătorii aventurieri.

Kathmandu (Nepal)

kathmandu
Foto: Thomas Dutour

Bine ascuns între piscurile înalte ale munților Himalaya, Kathmandu este orașul în care orice aventurier și-ar dori să ajungă. În primul rând pentru că există acea atracție fantastică exercitată de Everest, prin urmare orice alpinist care țintește cel mai înalt vârf muntos din lume va trece prin capitala Nepalului.

Dar Kathmandu e un oraș frumos și pentru cei care nu vor să urce pe munți, ci doar să le vadă crestele înzăpezite de la distanță. Există zboruri cu elicopterul sau zboruri cu balonul cu aer cald cu care poți survola împrejurimile. De asemenea, sunt multe trasee montane nu atât de solicitante, care pot oferi oxigen celor ce iubesc drumețiile.

Voss (Norvegia)

voss
Foto: gonorway.activewebhost.no

Un loc excelent pentru orice bărbat care vrea să se bucure de senzații adrenalinice este Voss, o localitate cunoscută a fi capitala sporturilor extreme din Norvegia. Skydiving, rafting, kayaking, paragliding, wind tunnel flying – iată doar câteva dintre activitățile la care poți lua parte pentru a simți că trăiești la cote maxime.

Una dintre principalele atracții din Voss este recent inaugurata gondolă cu care poți ajunge de la gară pe muntele Hangurstoppen, la altitudinea de 820 m. Este cel mai mare și mai modern teleferic din nord-estul Europei, care funcționează tot timpul anului. În vârf ai parte de priveliști panoramice splendide, zona fiind una în care poți desfășura o sumedenie de activități.

Machu Picchu (Peru)

machu picchu
Foto: Gualtiero Boffi

Machu Picchu ar trebui să se afle în capul listei oricărui călător aventurier. Orașul pierdut al incașilor e un loc care rămâne oricui în memorie pentru tot restul vieții. Iar cei care l-au vizitat știu că e o adevărată aventură să ajungi la el. De fapt, sunt mai multe mijloace prin care poți vizita ruinele. Cel mai popular este să urmezi traseul Inca, mergând, practic, pe urmele locuitorilor de odinioară. Dar dacă nu faci rost în timp util de un permis pentru acest traseu, aventura prin junglă e următoarea soluție. O combinație de mountain biking, rafting și trekking în pădurile Anzilor, la care se adaugă o tiroliană pe care nu ar trebui s-o ratezi.

Leon (Nicaragua)

leon
Foto: Pinterest

Acest oraș istoric din Nicaragua se înscrie cu succes pe lista celor mai bune destinații pentru o aventură… vulcanică. La propriu și la figurat. Traseele vulcanice reprezintă o activitate foarte populară în această țară din America Centrală, rezultatul fiind că te vei cocoța pe un vulcan celebru – Cerro Negro – te vei urca pe o placă și vei face o chestie similară cu sandboardingul, dar mult mai… extremă datul cu placa pe vulcan. La pachet cu aceasta vin peisajele absolut fabuloase, cu care te poți lăuda apoi toată viața.

Cape Town (Africa de Sud)

cape town
Foto: pureafricaexperiences.com

Aventuri pe pământ, pe mare și în aer. Asta te așteaptă în Cape Town, acolo unde se află unele dintre cele mai impresionante dune de nisip din sudul Africii, care transformă destinația într-una excelentă pentru sandboarding. A învăța să te dai cu placa pe nisip e similar cu a te da cu placa pe zăpadă. Cei care nu se supără să se ude, și nici măcar să ajungă sub valuri, pot încerca să facă cunoștință (în deplină siguranță) cu cel mai feroce prădător al apelor – rechinul Marele Alb – din interiorul unei cuști cu bare de oțel. Iar dacă te simți în stare, poți lua o placă de surf, aventurându-te pe valurile celor două oceane care se întâlnesc în zona Cape Town. Mai mult, în caz că-ți plac escapadele aeriene, poți închiria un girocopter de pe Table Mountain, survolând zona pentru a face mii de fotografii.

Queenstown (Noua Zeelandă)

queenstown
Foto: kkday.com

Recunoaștem: nu e ușor de ajuns la capătul lumii. Dar, în același timp, știm că această localitate neo-zeelandeză este capitala sporturilor extreme a Terrei. Queenstown e un oraș incredibil, vizitat de aventurieri din toate colțurile lumii tot timpul anului. Închiriază un elicopter pentru a zbura deasupra Milford Sound și Mitre Peak, apoi sari din acesta cu schiurile și avântă-te pe versanții periculoși ai munților.

Pe timp de vară, munții sunt „proprietatea” montaniarzilor, așa că aici găsești numeroase trasee ce străbat zone cu peisaje spectaculoase, aflate în parcuri naționale superbe. Și aventura continuă: în orice perioadă poți face bungee jumping, rafting, skydiving sau jet boarding. Iar pentru aventurierii ceva mai reținuți, un zbor cu balonul cu aer cald deasupra munților e tot ceea ce… le recomandă doctorul.

Las Vegas (SUA)

las vegas
Foto: Trek Travel

Poate că aventura nu e primul cuvânt care-ți vine în minte atunci când te gândești la Las Vegas, capitala pierzaniei din mijlocul deșertului Nevada. Dar ar trebui să fie. Există aici câteva activități care pot satisface orice aventurier aflat în căutare de adrenalină, cum ar fi accesarea unui avion de luptă sau un drive test cu o super-mașină. Iar lucrurile nu se opresc aici: în vârful celei mai înalte structuri din Vegas se află un mini-parc tematic și o tiroliană care te poartă de-a lungul celebrului bulevard ce străbate orașul. Și dacă asta nu e suficient, poți sări într-un buggy pentru a te aventura pe dunele din deșert sau te poți distra pe o altă tiroliană, în canionul Bootleg.

Citește și: 5 aventuri pe care ar trebui să le încerci o dată-n viață