7 locuri superbe în care să faci skydiving

Academia Barbatilor

Dacă vrei să ai o senzație completă de libertate, să te bucuri de natură și de peisaje fabuloase, să-ți împingi limitele și să-ți înfrângi temerile, atunci trebuie să începi o activitate pe care nu mulți o practică, dar care va stârni admirația tuturor: skydivingul.

Pune un pic de distanță între tine și stresul cotidian, lasă la o parte problemele și eliberează-te de griji. Skydivingul te ajută să recapeți controlul complet asupra propriei tale persoane, să simți și să înțelegi ce înseamnă adevărata libertate. La prima vedere, pare un hobby înspăimântător, dar odată ce treci peste pragul fricii, ieșind din zona de confort, te vei trezi având o experiență incredibilă, pe care vei dori s-o repeți, din ce în ce mai mult. Iată 7 locuri superbe din întreaga lume, în care să faci skydiving.

Pattaya (Thailanda)

skydiving
Foto: eoasia.com

Una dintre cele mai nebune sesiuni adrenalinice de zbor liber îți aduce în fața ochilor coasta de vest a Thailandei. Skydiverilor în tandem li se oferă instrucțiuni profesioniste înainte de zbor. Înainte de a te arunca din avion, bucură-te de peisajele spectaculoase, apoi, după ce faci saltul, păstrează în fața ochilor magnifica imagine a Golfului Thailandei, cu tot cu plajele fabuloase care îl înconjoară.

Unde să faci skydiving în Patthaya: https://www.thaiskyadventures.com/

Interlaken (Elveția)

În Interlaken ai parte de una dintre cele mai pitorești zone de parașutare din Europa. După ce te-ai urcat în elicopterul din care urmează să faci saltul, te vei bucura de peisaje magnifice asupra Alpilor Elvețieni, cu creste înzăpezite și cu văile largi de la poalele lor. Adu-ți familia și prietenii, fiindcă aici există posibilitatea ca aceștia să urce în elicopter alături de tine și să te susțină în aventura la înălțime.

Unde să faci skydiving în Interlaken: https://www.skydiveinterlaken.ch/index.php/en/

Dubai

skydiving
Foto: backpackertravel.org

Skydive Dubai e de departe unul dintre cele mai bune locuri din lume în care să practici skydiving-ul. Ce peisaje ți se oferă de la înălțime? Cele care au în prim-plan fantastica insulă artificială Palm Jumeirah, alături de Dubai Marina. În anul 2010 a avut loc în zona Palm Drop de aici, sub patronajul prințului Dubaiului, primul campionat internațional de parașutism. Imediat după aceea a fost lansat conceptul Skydive Dubai.

Unde să faci skydiving în Dubai: http://www.skydivedubai.ae/

Sevilla (Spania)

skydiving
Foto: skydivespain.com/

Skydiving-ul în sudul Spaniei îți arată o altă perspectivă asupra Peninsulei Iberice. Fă cursul Accelerated Freefall sau zboară în tandem cu un instructor, de la cea mai înaltă altitudine permisă în Europa: 4500 metri. După care bucură-te de o cădere liberă de 60 de secunde, pe parcursul căreia atingi o viteză de 210 km/h. Ca bonus, la final cumpără filmul și fotografiile experienței.

Unde să faci skydiving în Sevilla: http://www.skydivespain.com/

Everest (Nepal)

skydiving
Foto: everest-skydive.com/

Călătorește în Parcul Național Sagamartha, cel care adăpostește Everestul, cel mai înalt munte al lumii, pentru a avea parte de experiența supremă a vieții tale. CNN News a clasat skydiving-ul în Everest pe locul 8 în Top 50 cele mai bune experiențe de aventură de tip „încearc-o o dată-n viață”. Adrenalina pe care o simți în momentul căderii libere, având sub priviri așezările șerpașilor, pe fundalul celui mai înalt vârf muntos al Terrei, alături de „frații” lui la fel de maiestuoși, nu se poate compara cu nimic.

Unde să faci skydiving în Nepal: http://www.everest-skydive.com/everest-skydive/

Le Marche (Italia)

skydiving
Foto: backpackertravel.org

Superba coastă a Italiei nu poate fi trecută cu vederea de către skydiveri. Munți, plaje, mare, orașe minunate – toate la un loc într-una dintre cele mai frumoase țări ale lumii, unde poți face un curs de skydiving sau poți încerca un zbor în tandem.

Unde să faci skydiving în Italia: https://italiaskydive.com/en/

Hawaii (SUA)

skydiving
Foto: skydivehawaii.com/

Dacă vrei să ai parte de un loc de parașutare senzațional, mergi în Hawaii. Începătorii pot zbura în tandem, urmând indicațiile rapide ale instructorului profesionist. Skydive Hawaii oferă reduceri speciale pentru grupuri și, desigur, experiența la înălțime poate fi continuată cu una la fel de specială la sol, odată cu explorarea superbei insule din mijlocul Pacificului.

Unde să faci skydiving în Hawaii: http://www.skydivehawaii.com/

Citește și: 7 hobby-uri scumpe, dar care te scot din mulțime