7 lucruri care te vor face să arăți mai bine… în afară de haine

Academia Barbatilor

Americanii au o vorbă: „să pui ruj pe porc”. Adică degeaba faci porcul să arate mai bine, că el tot porc rămâne. Românii au extrapolat-o un pic: „să umbli cu cioara vopsită”. A noastră e mai profundă dar, într-o oarecare măsură, cioara noastră se „pupă” cu porcul american. Însă probabil că cea mai potrivită expresie pentru ceea ce va urma este că „nu haina face pe om”. Și chiar dacă știm foarte bine că ea nu este întotdeauna adevărată, în esență, lucrurile care-l „fac” pe bărbat nu țin de haine.

Pentru că dincolo de haine există întotdeauna educația. Iar din educație rezultă multe alte lucruri,  unele dintre ele, de natură practică. Hai să vedem care ar fi câteva dintre acestea, pentru a nu fi nevoit să apelezi la… ruj ca să arăți mai bine. Sau la vopsea.

Mănâncă mai bine și mai sănătos

Caută în supermarketuri zonele de mâncare organică. Probabil că nu ai 100% încredere în faptul că, dacă sunt așezate în acele zone, produsele sunt neapărat organice însă există o mare șansă să fie. În ziua de azi suntem, practic, obligați să mâncăm atât de multe porcării încât doar zeii știu ce fel de influențe negative vor avea asupra organismului peste o zi, o săptămână sau peste zece ani. Așa că, dacă avem posibilitatea să limităm efectele nocive ale acestora, de ce să n-o facem? Renunță la junk food, renunță la sucurile carbogazoase, bea mai multă apă și, atât cât poți, menține o dietă echilibrată. Urmărește site-urile care prezintă rețete sănătoase și experimentează-le acasă. Expresia aceea conform căreia „ești ceea ce mănânci” e perfect adevărată.

Fă sport

E obligatoriu să faci mișcare, chiar dacă vei invoca o mie de motive, de la lipsa de timp la stupidul „mi-e lene”. Activitatea fizică nu doar că îți va oferi un somn mai bun ci te va face să arăți mult mai bine în propriile haine. Grăsimea va fi înlocuită de masă musculară. Nu trebuie să suferi într-o sală de sport – știm că asta e problema celor care urăsc „sala” -: ieși din casă și aleargă. Sau găsește o piscină și înoată! Mergi cu bicicleta. Fă drumeții. Sari peste obstacole. Important e să te miști, să arzi calorii, să fii activ.

Dormi mai bine

A avea grijă de corpul tău presupune inclusiv să-i oferi mai multă odihnă. Somnul e un aspect important care, deseori, este pus pe ultimul plan, pe principiul: „o viață am și p-aia o dorm?”. Dormi opt ore pe noapte pentru a te încărca de energie. Nu pierde nopțile aiurea, nu bea cafele, energizante sau cola pentru a sta treaz fără motiv. Prioritizează orele de odihnă pentru că ele îți vor oferi momente de activitate de o calitate mai mare și, mai mult, îți vor da un look proaspăt și optimist.

Mai puțin alcool. Sau deloc

Sigur că îți place să bei un păhărel. Sau două. Sau treizeci. A te îmbăta nu e un motiv de mândrie, chiar dacă în acea noapte postezi pe Facebook o poză cu armata de beri pe care le-ai consumat împreună cu prietenii tăi. A doua zi vei arăta ca naiba și te vei simți în consecință. Iar ficatul tău va „urla” continuu. Chiar dacă ești un băutor moderat, mai puțin alcool ingerat nu-ți va aduce decât beneficii. Poți face mici experimente, de genul „m-am hotărât să nu pun gura pe alcool timp de două săptămâni”. Vei descoperi cu uimire că nu s-a prăbușit lumea și că te simți mai bine. Și că arăți mai bine.

Îngrijește-te ca un gentleman

Încearcă să nu atingi extremele în privința îngrijirii personale. Dacă nu ești foarte prieten cu apa și cu produsele cosmetice, e cazul să stabiliți o relație, pentru că existența urbană modernă e dependentă de aceste elemente. Dacă, dimpotrivă, consumi o jumătate de sticlă de parfum pe zi, îți torni în cap un sfert de flacon de șampon la o spălare și te duci la manichiuristă o dată la trei zile… înseamnă că ai făcut o obsesie. Și, se știe, orice obsesie are mai multe părți rele decât bune. Păstrează un echilibru, învață cum să te îngrijești cu stil și vei arăta ca un gentleman, nu ca un om al pădurii sau ca o cocotă masculină.

Meditează

E greu să arăți cu adevărat bine dacă ești mai mereu stresat și nervos. Unul dintre principalele motiv de stres din viețile noastre este telefonul mobil. Chiar dacă realizăm sau nu, mobilul ne ocupă atât de mult timp și ne induce atât de multe sentimente și stări – multe dintre ele la limita nervilor, încât acest bombardament subliminal își pune inevitabil amprenta asupra felului în care arătăm. Încearcă să limitezi contactul cu telefonul, pe cât de mult poți. Și pentru că ai nevoie de ceva în loc (așa cum ai nevoie să înlocuiești țigara când renunți la ea), pur și simplu meditează. Gândește-te la lucrurile frumoase din viața ta sau la cum ai putea să aduci mai multă frumusețe în propria existență, cum să fii mai bun și cum să iubești mai mult – pe tine și pe cei din jur. A petrece mai mult timp cu tine însuți în loc de telefon e una dintre metodele prin care vei deveni mai calm și vei arăta, automat, mai bine.

Mai multă apă

Am vorbit, într-un fel sau altul, despre prezența apei în câteva dintre sugestiile de mai sus. Concluzionând – ai nevoie de mai multă apă. În primul rând, să bei mai multă apă. Chiar dacă nu ajungi la cei doi litri pe zi recomandați, încearcă să te apropii de acest target. Apoi: îngrijește-ți mai mult pielea, folosind produse cosmetice care o curăță și îi asigură un nivel optim de hidratare. În privința sportului, cea mai completă formă de mișcare, ce pune în mișcare toate grupele de mușchi, este înotul. Prin urmare, adu mai multă apă în viața ta și vei vedea imediat consecințele.