7 lucruri despre noile Google Pixel 4 și Google Pixel 4 XL

Academia Barbatilor

În ultimele luni au scăpat o mulțime de informații despre mult-așteptatele smartphone-uri Google Pixel 4 și Google Pixel 4 XL, dar acum Google a lansat în sfârșit și câteva informații oficiale legate de cele două modele. Știm că sunt mai mari, au ecrane cu rată de refresh de 90 Hz, o cameră secundară pe spate și chiar un senzor radar, care folosește la controlul prin gesturi și alte caracteristici. Mai sunt câteva zile până la lansarea oficială, dar iată ce știm deja:

A dispărut „moțul”

google pixel 4

Pixel 4 și Pixel 4 XL sunt similare din punct de vedere al designului (nu și al mărimii). Legat de acest lucru, e cert faptul că dispare enervantul „moț” pe care-l are modelul Pixel 3 XL.

Ambele telefoane au, în schimb, o ramă mai lată în partea de sus, pentru a face loc caracteristicii de senzor de mișcare. În schimb, în partea inferioară rama este foarte subțire. Iar pe partea din spate, efectul de sticlă înghețată a dispărut, pentru a fi înlocuit de unul mult mai glossy, în stilul celor de la iPhone-uri. Pe lângă culorile Just Black și Clearly White va apărea acum și Oh So Orange.

Display-ul are rata de refresh de 90 Hz

Din fericire, Google a urmat exemplul smartphone-ului OnePlus și a implementat display-uri de 90 Hz în ambele modele, cu o rată de refresh care asigură o experiență vizuală mai fină și mai rapidă. Compania și-a denumit ecranul „Smooth display”.

Rata de refresh va varia, de fapt, între 60 și 90 Hz, în funcție de modul în care e utilizat device-ul. Pixel 4 are un display de 5,7 inci (1080 p), cu 441 ppi, în vreme ce Pixel 4 XL vine cu un display de 6,3 inci (1440 p), cu 537 ppi. Ambele sunt de tip OLED și au protecție Gorilla Glass 5.

Atenție, radar!

Fără-ndoială, Pixel 4 e unicul telefon care beneficiază (cel puțin, deocamdată) de un sistem de radar la interior. Radarul Google, denumit Project Soli, a fost redus la dimensiunile unui chip plasat în partea de top a device-ului, fapt ce permite funcționarea unei caracteristici noi, denumite „senzor de mișcare”.

Cu senzorul de mișcare poți face câteva lucruri. De pildă, acesta poate simți când te întinzi după telefon și poate debloca sistemul cu câteva fracțiuni de secundă înainte. De asemenea, poți folosi gesturi în fața telefonului pentru a trece alarmele pe silent, pentru a schimba melodiile etc. Pixel 4 e suficient de inteligent pentru a înțelege contextul, în așa fel încât fiecare mică mișcare din jurul smartphone-ului va atrage după sine o acțiune.

Două camere pe spate

google pixel 4

Pentru prima oară, Google plasează mai mult de o cameră pe spatele unui model de-al său. Ambele modele au o pereche de camere, încadrate într-un pătrat, în stilul iPhone 11, cu lentile telefoto care le acompaniază pe cele standard.

Camera principală, de 12,2 MP are o „soră” telefoto, de 16 MP, care promite să livreze imagini cu detalii superbe, grație unui sistem de zoom optic și digital bine pus la punct. Cele două camere foto vin la pachet cu multe caracteristici ale soft-ului aferent, de la un mod noapte mult îmbunătățit la un mod de „astrofotografie” cu care poți poza stelele grație unei expuneri foarte lungi. De asemenea, camerele au o caracteristică Live HDR+, cu care poți ajusta luminozitatea și umbrele în timp ce fotografiezi.

Asistentul Google e mai rapid ca oricând

În ziua de azi întâlnești Asistentul Google pe o mulțime de device-uri, dar în mod cert pe ultimele modele de smartphone-uri de la Google acesta e cel mai rapid. E integrat perfect cu sistemul de operare, oferă interacțiuni la viteze foarte mari, atunci când este solicitat – de pildă, pentru căutările online.

Telefoanele au integrat și o aplicație de înregistrare dotată cu un sistem de transcriere în tmp real.

Modelul Pixel 4 e extrem de puternic

Google nu a optat pentru ultimul și cel mai bun dintre procesoarele Android (noul Qualcomm Snapdragon 855+) dar Snapdragon-ul 855 pe care l-a integrat e aproape la fel de puternic, oferind suficientă viteză pentru jocuri, aplicații și media. Sistemul de operare Android 10 se integrează perfect, iar faptul că telefoanele Google sunt lipsite de acele multe nedorite aplicații ce vin preinstalate pe altele, reprezintă ca de fiecare dată o bilă albă.

Lansarea – pe 24 octombrie

Google Pixel 4 și Pixel 4 XL se lansează pe 24 octombrie. Prețurile anunțate pentru Europa încep de la 749 euro pentru Pixel 4 cu spațiu de 64 GB și 899 euro pentru Pixel 4 XL, de 64 GB. Prețurile de start sunt mai mici decât cele pe care le-au avut modelele Pixel 3. Culoarea Oh So Orange este în ediție limitată, iar precomenzile care începuseră deja, au epuizat stocurile inițiale. Se pare că există toate premisele ca Pixel 4 și Pixel 4 XL să fie două smartphone-uri de mare succes.

Citește și: 5 accesorii Google care să-ți facă viața mai ușoară și mai frumoasă