7 lucruri din rutina de îngrijire masculină pe care femeile le detestă

academia barbatilor

Un bărbat îngrijit este, fără îndoială, un bărbat apreciat și perceput mult mai atrăgător de către femei. Însă un bărbat exagerat de îngrijit va stârni semne de întrebare și va deveni enervant pentru sexul frumos, mai ales atunci când rutina de îngrijire masculină devine concurență. Echilibrul este cheia, deci evită extremele! Nu lăsa de izbeliște eticheta, dar nici nu exagera folosind produse de îngrijire în exces sau multiplicând detaliile care nu sunt esențiale.

Am identificat care sunt primele lucruri pe care le observă o femeie la un bărbat și pe care nu le poate trece cu vederea.

Barba neîngrijită este primul element de respingere

Trendul bărboșilor este tot mai popular printre bărbați, dar dacă nu ai răbdarea necesară pentru a-ți ține barba curată, aranjată și pieptănată, mai bine renunță la ea în favoarea unui bărbierit complet. Barba, pantofii și unghiile sunt primele aspecte pe care o femeie le observă la un bărbat. Așa cum îți îngrijești părul, spălându-l la două, trei zile și păstrând tunsoarea o dată la două săptămâni, la fel trebuie să procedezi și cu barba. O grijă în plus, dar face parte din zona de grooming. Mergi la un bărbier cu care rezonezi, pentru a păstra forma și lungimea corectă a bărbii, și aplică-i un balsam pentru hidratare o dată pe săptămână.

Aranjarea sprâncenelor face parte din ritualul de îngrijire masculină

Da, exact cum am spus! Nu doar femeile trebuie să își îngrijească sprâncenele. Dacă natura nu te-a înzestrat cu forma și lungimea perfecte, nu te sfii să mergi la un salon de înfrumusețare pentru ajustările de rigoare. Sprâncenele nu trebuie să fie nici prea groase, cu fire lungi care acoperă pleoapele, dar nici subțiri precum cele purtate de sexul frumos. Și în nici un caz unite!

îngrijire masculină

Sursa foto: Pinterest

Prea mult produs de styling în păr va arăta neîngrijit

Evident, toate detaliile din zona feței atrag privirea. Iar dacă ai părul excesiv de lucios  și lipicios, femeia va da doi pași înapoi, nu unul. Nu exagera cu ceara, pomada sau gelul de păr! E suficient să folosești o cantitate cât o monedă de 10 bani ca să obții acel efect de păr aranjat. Și, foarte important, alege produsul cu textura potrivită tipului tău de păr!

îngrijire masculină

Sursa foto: Pinterest

Mâinile sunt ca o carte de vizită. Unghiile murdare sau roase îți vor strica imaginea!

Femeile sunt foarte atente la unghii… atât ale lor, cât și ale bărbaților pe care îi întâlnesc. Păstrează-ți unghiile scurte, curate și îngrijite, dacă vrei să iei o bilă albă la prima întâlnire…și la toate celelalte.

Pilozitatea de pe spate și de pe umeri trebuie să dispară!

Nu e nimic mai dezgustător, pentru privirea femeii, decât prea mult păr pe corpul partenerului, mai ales în zonele în care nu ar trebui să existe. Totuși, pentru că natura nu ne-a creat pe toți cu un fizic perfect, trebuie să avem grijă la detaliile care ne pot ruina relația. Cea mai bună soluție, în acest caz, este epilarea definitivă sau temporară. Dacă nu vrei să apelezi la serviciile unui salon, o poți face și tu acasă, periodic, folosind o cremă specială pentru îndepărtarea părului de pe corp. În nici un caz nu apela la o soluție de compromis precum decolorarea părului. Nu vei face decât să înrăutățești aspectul…și situația.

Pielea uscată și aspră nu este tocmai plăcută la atingere

Chiar dacă sunt înnebunite după testosteron, femeile nu vor să sărute un obraz care are textura unei rogojini. Păstrează tenul și hidratat, menținându-i, astfel, aspectul fin și îngrijit. Este suficient să găsești o loțiune hidratantă potrivită tipului tău de ten și să o folosești după ras și seara, înainte de culcare.

îngrijire masculină

Sursa foto: Pinterest

Nu lăsa un nor de parfum în urma ta!

Un bărbat care miroase bine e un bărbat care emană sex-appeal, dar un bărbat care miroase ca o parfumerie va alunga toată lumea din jurul lui, implicit femeile. Nu zice nimeni să nu folosești parfumul preferat, chiar dacă este unul cu esențe tari, dar pulverizează cu măsură. O singură pulverizare este suficientă pentru a-ți da acel aer fresh de care ai nevoie.