7 lucruri esențiale pentru orice nomad digital

Academia Barbatilor

Lumea se schimbă rapid. Până de curând, un job normal însemna un program de la 9 la 17, dar cum nimic nu mai e foarte normal în jurul nostru, lucrurile au început să se schimbe și în această privință. Adică programul unui job nu mai contează pentru unii. Și asta pentru simplul motiv că pot lucra de oriunde din această lume, la orice oră. Aceștia sunt nomazii digitali, care au nevoie de o simplă conexiune la internet pentru a-și face treaba de zi cu zi.

Și totuși, nomazii digitali ar trebuie să mai dispună de câteva lucruri esențiale, care să le confere siguranță și confort. Iată 7 lucruri care nu trebuie să lipsească unui nomad digital:

1 Un smartphone de top

lucruri pentru un nomad digital

Smartphone-urile se pot umple cu aplicații de călătorie care-ți fac viața mai ușoară atunci când te afli în altă țară. În loc să-ți umpli rucsacul cu hărți, cărți, dicționare și ghiduri, un smartphone înlocuiește toate aceste lucruri grație aplicațiilor respective. În plus, un smartphone scump, cu o cameră foto de calitate, poate înlocui camera foto de dimensiuni mari pe care erai obișnuit s-o cari. Desigur, orice nomad digital dispune de un smartphone în ziua de azi, însă investiția într-unul de ultimă generație e de dorit, mai ales că el poate elibera, indirect, o mulțime de spațiu în rucsac.

Sugestii:

iPhone XS Max, Samsung Galaxy S10 Plus, Samsung Galaxy Note 9, Huawei P30 Pro

2 Un router wireless portabil

Precum spuneam, internetul e cheia de bază a vieții oricărui nomad digital. Hotelurile, Airbnb-urile, bibliotecile, cafenelele, restaurantele oferă wifi gratuit, dar dacă nu te afli într-un asemenea loc ai nevoie de un hotspot pe care să-l setezi pentru a avea internet oriunde. În mod normal, orice smartphone se poate transforma instant într-un hotspot, dar există o mulțime de opțiuni, în cazul în care nu vrei să-ți folosești telefonul: routerele wireless portabile fac asta pentru tine.

Sugestii:

TP-Link N150  – Alimentat de la laptop sau de la adaptorul de alimentare, TL-MR3020 permite utilizatorilor să partajeze cu ușurință o conexiune mobilă 3G/3.75G cu familia și prietenii în tren, în camping, la hotel, aproape oriunde există acoperire 3G/ 3.75G. Conectând un modem USB 3G la router, se creează instantaneu un hotspot Wi-Fi 3G.

lucruri pentru un nomad digital

GlocalMe G3 – Un hotspot mobil care nu are nevoie de sim card, și care vine cu 1GB de date globale, bateria lui oferind 15 ore de „viață”.

lucruri pentru un nomad digital

3 Un adaptor de priză

Oricine călătorește știe că un adaptor de priză e esențial, deoarece prizele și tensiunile din ele variază pe diferitele meridiane ale lumii. De aceea, un nomad digital trebuie să știe care e tipul de priză pentru țara în care urmează să se deplaseze sau să-și desfășoare activitatea în următoarea perioadă. Unele dintre aceste adaptoare sunt prevăzute cu intrări USB la care îți poți încărca foarte ușor device-urile ce au cablu de acest tip.

Sugestii:

Adaptor călătorie pentru priză Hama World Pro Plus 3 pini – cu un număr de 4 module.

lucruri pentru un nomad digital

4 Un rucsac de călătorie

Când te afli în permanență pe drumuri ai nevoie de un bagaj special, trolerul cu patru roți nefiind o variantă potrivită. Cei care călătoresc mult știu că e foarte important să aibă un bagaj comod și confortabil. Și care să dispună de spațiu suficient pentru a-și îndesa toate lucrurile. Dar nu oricum, ci bine compartimentat și în așa fel încât totul să fie la îndemână.

Sugestii:

Rucsac pentru bărbați HuaPai cu USB, multifuncțional – din material impermeabil, compartimentare spațioasă, foarte bine structurat, cu fermoar principal și posibilitate montare lacăt, cu compartiment special cu protecție pentru laptop de până la 15 inci, cu cablu USB și port extern.

lucruri pentru un nomad digital

Rucsac pentru bărbați Mbrands smart laptop – vine împreună cu un cablu USB la care se poate conecta o baterie externă, un port USB la care se poate conecta cablul de încărcare al telefonului și un orificiu ce permite scoaterea căștilor cu fir. Are un compartiment special pentru laptop, cu dimensiunea de până la 15,6 inci. Este din piele ecologică.

lucruri pentru un nomad digital

5 Un organizator de cabluri și electronice

Orice nomad digital circulă având asupra lui o mulțime de electronice și accesorii aferente, precum încărcătoarele. Acesta ar trebui să fie organizat, pentru a nu-și pierde cabluri și fire atunci când are mai multă nevoie de ele.

Sugestii:

Dot&Dot organizator pentru electronice – o trusă compactă, în care îți poți organiza cablurile, fără ca acestea să se încâlcească, protejându-ți în același timp electronicele mici (baterii, încărcătoare etc).

lucruri pentru un nomad digital

6 O baterie externă

Nu întotdeauna ai acces la o priză atunci când călătorești. În plus, device-urile se pot descărca atunci când ți-e lumea mai dragă, prin urmare a devenit obligatoriu să ai de fiecare dată cu tine o baterie externă puternică. Există baterii externe cu care îți poți încărca smartphone-ul, laptopul, camera foto etc.

Sugestii:

Pyramid, acumulator extern powerbank 30000 mAh – Unul dintre cele mai bune produse de pe piață la categoria powerbank solar. Un acumulator extern cu încărcare solară, cu protecție la praf și ploaie, cu o capacitate uriașă (30.000 mAh). Are două ieșiri USB, cu output 2A, ieșirea 2A fiind potrivită pentru mai multe dispozitive, precum camere digitale, PDA, iPAd, smartphone-uri sau console de Xbox și PS4.

lucruri pentru un nomad digital

Acumulator extern Anker PowerCore+ 26800 mAh – o baterie externă cu 3 porturi USB, echipat cu tehnologiile Qualcomm Quick Charge 3.0, PowerIQ și VoltageBoost, pentru a asigura încărcarea rapidă a trei dispozitive simultan. Anker PowerCore+ dispune de caracteristici avansate de siguranță, având încorporat un sistem contra scurt-circuitării sau fluctuațiilor curentului electric.

lucruri pentru un nomad digital

7 Un hard drive extern

Un har drive extern e un alt device care nu trebuie să lipsească din rucsacul unui nomad digital. În timpul călătoriei se pot întâmpla multe lucruri neplăcute, inclusiv în legătură cu laptopul. Și atunci apare necesitatea unui back-up de date. O variantă foarte bună este să apelezi la o stocare în cloud, dar cum nu întotdeauna ai internet la dispoziție, cel mai sigur e să-ți păstrezi fișierele importante și pe un dispozitiv fizic. Adică pe un hard extern.

Sugestii:

HDD extern LaCie Rugged Mini 2 TB – alegerea perfectă când vrei să transporți în siguranță fișierele personale și să le accesezi de pe computere cu USB 3.0. Are dimensiuni compacte și o protecție de cauciuc împotriva șocurilor.

lucruri pentru un nomad digital

HDD extern ADATA Durable 2 TB – modelul HD710M oferă acces rapid, mobil și de încredere la date, într-un pachet robust. Carcasa HDD-ului este construită dintr-un material de silicon, având certificare IP68 împotriva apei și prafului, cu o interfață rapidă 3.0.

lucruri pentru un nomad digital

Citește și: 5 orașe perfecte pentru nomazii digitali