7 lucruri mai puțin obișnuite pe care să le faci și să le vezi în Londra

academia barbatilor

, Top 7, Travel

Ai fost în Londra de 214 ori și te-ai săturat să vezi Trafalgar Square, Muzeul Figurilor de Ceară sau alte top 10 muzee care inundă toate ghidurile turistice? Cauți locuri bizare și neobișnuite de vizitat în capitala Marii Britanii? Vrei un selfie cu o ciudățenie de pe Tamisa și nu ai idee în ce loc să te duci, pentru ca prietenii să te umple de like-uri? Îți facem noi câteva sugestii.

Gir Lion Lodge, de la Grădina Zoologică

Gir Lion Lodge

Da, poți dormi lângă leii din grădina zoologică londoneză iar petrecerea nopții alături de ei este o oportunitate oferită celor care își doresc să se simtă ca-n… Cartea Junglei, înconjurați de fiare cu coamă. Închiriază o gheretă și beneficiezi inclusiv de tururi private și ghidate, după ora închiderii, prin habitatele animalelor.

Dennis SeversHouse

Dennis Severs’ House [Foto: dennissevershouse.co.uk]

O minunată capsulă a timpului, în care vizitatorii sunt implicați într-o formă unică de teatru. Cele zece camere ale fostei case de hughenoți au fost transformate pentru a recrea atmosfera vieții din Spitalfields, între anii 1724 și 1914. Un tur din postura creatorului american Dennis Severs te poartă prin pivniță, bucătărie, living, dormitoare etc, în fiecare din aceste încăperi urmând să se întâmple ceva care îți va răvăși simțurile – olfactive, tactile, vizuale, auditive ș.a.m.d.

Muzeul clovnilor

Muzeul Clovnilor. [Foto: timeout.com]

În fapt, e vorba mai degrabă de o galerie, deschisă în prima zi de vineri a fiecărei luni, care găzduiește fotografii, props-uri și costume folosite de unii dintre cei mai faimoși clovni britanici. Clovnii au o regulă neoficială, care spune că doi artiști nu pot avea un makeup similar iar pentru a se asigura că nu vor avea fața duplicată, clovnii obișnuiesc să exerseze propriile modele pe ouă. Muzeul are o colecție cu peste 200 de ouă de acest fel.

Pe Tamisa, într-o vacă

Cu vaca pe Tamisa [Foto: timeout.com]

Plimbă-te pe Tamisa într-o ambarcațiune sub formă de bovină, parte a unui tur acvatic urban.  Practic, te urci într-o barcă dichisit pictată, în așa fel încât arată ca o vacă plutitoare, și vezi Londra de pe apă. Sunt câteva trasee bine definite din care poți alege, inclusiv Hackney Wick sau Limehouse Basin, unele dintre ele având opriri pentru vizitatorii înfometați.

Groapa de gunoi a lui Dumnezeu

God’s Own Junkyard [Foto: timeout.com]

God’s Own Junkyard găzduiește într-o magazie din Walthamstow colecția personală de lucrări ale artistului Chris Bracey’s. Sunt obiecte pe care acesta le-a realizat în anii 60 pentru sex-cluburile din Soho dar și pentru diverse producții cinematografice, inclusiv filme precum ”Captain America”, ”Eyes Wide Shut”, ”Byzantium” etc.

Muzeul de zoologie al lui Grant

Grant Museum of Zoology

Muzeul, unicul de acest fel din Londra, pare să existe de cel puțin un secol. La fel de transportat în timp se va simți și cel care-i trece pragul, văzând scheletele de animale și  creaturile împăiate sau conservate în formol, parcă teleportate direct din epoca Victoriană. De la borcănele cu insecte la o țeastă imensă de elefant – sunt multe obiecte care stârnesc fascinația și groaza în același timp.

Casa viselor

Casa viselor [Foto: stephenwrightartist.com]

Pe o stradă perfect normală, din East Dulwich, vei găsi o casă care arată complet anormal. Pornind de la conceptul că gunoiul unuia poate însemna comoara altuia, artistul Stephen Wright și-a transformat locuința într-un monument kitsch, o ascunzătoare magică pe care o deschide publicului de câteva ori pe an.