7 lucruri pe care o femeie le observă prima oară la un bărbat

Academia Barbatilor

Dacă ai văzut filmul Hitch, poate îți amintești că Will Smith, un adevărat „doctor love”, îl învăța pe Kevin Jones, bărbatul banal, cum să facă în așa fel încât o femeie frumoasă (Eva Mendes) să observe un bărbat banal și să iasă cu el la o întâlnire.

Dincolo de comicul filmului, acesta deschide o discuție interesantă, care s-ar sintetiza cam așa: ca femeile să fie interesate de tine nu trebuie să arăți ca un model, nu trebuie să pretinzi că ești putred de bogat și nu trebuie să-ți schimbi personalitatea. Trebuie doar să creezi oportunități, în concordanță cu o primă impresie de nota 10. Ce observă prima oară o femeie la un bărbat?

1 Figura

Nu e nimic de comentat aici. Dacă ai o față care radiază, înseamnă că știi cum să te îngrijești. Trebuie să ai o figură… frumoasă? Nicidecum. Nu ne naștem cu toții având moace de Hollywood. Dacă femeile și-ar dori doar actori frumoși, atunci pe planetă ar fi un mare surplus de bărbați singuri.

Lucrul de care ai însă nevoie este un ritual de îngrijire. Pentru că, nu-i așa, vrei ca femeile să-ți remarce prospăt crescuta și foarte îngrijita barbă. Sau, dimpotrivă, să-ți admire tenul bărbierit, fără iritații și fire crescute sub piele. Tenul este unul dintre principalele aspecte de care trebuie să ai grijă iar mulți bărbați pur și simplu scapă din vedere acest lucru. Apoi ajung în situația în care ar da orice să fi avut mintea cea de pe urmă.

2 Zâmbetul

zambetUn zâmbet captivant e o mică avere. E un semn de „bun venit” pe care-l faci în direcția femeii. Combină zâmbetul cu un contact vizual potrivit și o postură plină de încredere și ai câștigat deja jumătate din bătălia cuceririi. Dar… așteaptă o clipă.

Zâmbetul s-ar putea să acționeze împotriva ta dacă ai dinții murdari sau decolorați. De aceea, trebuie să fii atent la petele care se formează din cauza cafelei, ceaiului sau vinului (mergi la dentist o dată la 3-4 luni ca să-i cureți), de asemenea la petele cauzate de tutun. Reține că prea mult fluor aflat în unele paste de dinți îți pot înnegri dantura și, mai mult, că pe măsură ce înaintezi în vârstă, smalțul dinților se îngălbenește. Dar există întotdeauna tratamentele de albire.

3 Silueta

Poate că „siluetă” e un termen feminin dar ceea ce vrem să spunem este că o femeie va remarca imediat forma trupului tău, plus îmbrăcămintea. Iar femeilor le plac siluetele masculine – un piept lat, un mijloc subțire, umeri puternici. Dacă le ai deja, ai grijă să pui pe ele hainele potrivite. Adică un sacou șic și niște pantaloni nu foarte strâmți (pentru că jeanșii skinny nu contribuie la afișarea unei siluete atractive). Alege modelele slim-fit sau straight.

4 Mâinile

strangere de mana

La ce bună o strângere de mâini dacă acestea-ți arată ca ale unui homeless? Ai în vedere să te speli în permanență, altfel ai putea să treci drept un needucat sau un prost crescut. Dincolo de asta să nu uităm însă de pielea uscată și crăpată, extrem de neplăcută la atingere. E un efect al lipsei de hidratare a organismului, care poate fi suplimentată prin aplicarea de cremă de mâini. Și încă ceva: nu strânge niciodată pumnul în fața unei femei. Oricum (în principiu) ești mai putenic ca ea, nu trebuie să devii intimidant peste măsură.

5 Manierele

Învață să saluți cum se cuvine o femeie. Folosește tonul potrivit. Când îți întinde mâna, nu-i răspunde „fleșcăit” dar nici nu i-o strânge în menghină. Oferă-i contact vizual, zâmbește-i, copleșește-o cu atenție. Vrei să înțeleagă că o curtezi. Acele câteva secunde în care faceți cunoștință vor face diferența între „vreau să rămâi!” și „cară-te!” Ai în vedere că dacă nu saluți o femeie așa cum trebuie de prima dată, ea își va forma impresia că ești un netot. Proastele maniere nu sunt niciodată acceptate. Nu-ți distrage atenția de la ea butonând în permanență telefonul – se va simți inutilă și se va îndepărta pentru totdeauna.

6 Mirosul

Poți să faci pași greșiți în privința celorlalte aspecte din această listă dar dacă unei femei nu-i place cum miroși, nu vei fi decât un zero barat în ochii ei. Acest aspect poate fi rezolvat cu ușurință dacă folosești un deodorant potrivit, pentru a-ți menține mirosul în zona neutră. Un pas în plus este să miroși grozav.

Studiile arată că femeile consideră parfumul masculin drept factorul numărul 1 în privința găsirii unui potențial partener. Așa că n-ar fi rău să-ți pierzi un pic de timp descoperind parfumuri interesante pentru bărbați, pe care femeile le adoră. E posibil să dai mici rateuri dar perseverează până când găsești acele parfumuri care nu enervează oamenii și nu le produc alergii.

7 Vocea și limbajul

Femeilor le place să audă lucruri frumoase de la tine. Doar că în acest caz nu ai cum să apelezi la produse cosmetice. Totul stă în auto-educare. În dezvoltarea vorbirii și vocabularului. În diferențierea față de bărbații care vorbesc de parcă se află în tribună, la un meci de fotbal.

Deci, ce trebuie să faci? Evită să înjuri în fața femeilor. Nu avem în limba română expresii „pozitive”, de genul „fucking awesome”, așa că mai bine renunți la acest gen de teribilisme verbale. Apoi, citește cărți bune, pentru a deveni erudit. Găsește cărți de substanță, în care se vorbește despre subiecte importante, ce te ajută să evoluezi ca persoană. Vrei să arăți unei femei că ești un tip sociabil, relațional, care poate comunica în orice condiții. În acest caz, orice amănunt e important: accentul, tonul vocii, modul în care spui da sau nu, cel în care refuzi sau aprobi.

Nu în cele din urmă, dezvoltă tehnicile prin care să devii un bun vorbitor. Folosește-ți vocea într-un mod care să atragă în mod plăcut atenția celor care te ascultă și să-i facă să le placă ceea ce dezvolți. Exersându-ți diafragma, e posibil să devii un bun orator. Iar femeile adoră bărbații care vorbesc bine.