7 lucruri pe care poate nu le știai despre Keanu Reeves

Academia Barbatilor

Keanu Reeves (numele lui înseamnă în hawaiană „briza răcoroasă deasupra munților”) e unul dintre cei mai apreciați actori americani. Filme precum The Matrix, Speed, John Wick l-au adus în prim planul Hollywood-ului. El glumește deseori, spunând că e nemuritor, fiindcă imaginea lui s-a schimbat prea puțin de-a lungul anilor, dar și fiindcă seamănă izbitor – spun unii – cu Paul Mounet, un actor francez din secolul 19, și cu… Vlad Dracul.

Dincolo de aceste lucruri amuzante, viața lui Keanu a fost o cavalcadă cu suișuri și coborâșuri, cu tragedii și bucurii, care au făcut din el un bărbat echilibrat, cu o filosofie de multe ori aplaudată la scenă deschisă. Este generos, este chipeș, este budist și refuză rolurile care i se par nepotrivite și mult prea violente, în ciuda sumelor de bani care i se oferă. Keanu Reeves și 7 lucruri pe care, probabil, nu le știai despre el:

Keanu s-a luptat cu Alice Cooper

Mister Reeves și-a petrecut o parte a copilăriei în cartierul Yorkville, din Toronto, o zonă boemă, comparabilă cu mai celebrul Haight-Ashbury din San Francisco. La acea vreme, mama lui lucra împreună cu un cunoscut designer de costume care venea mai mereu în vizită la ei acasă, însoțit de diverse vedete.

Conform spuselor lui Evan Williams, prietenul din copilărie al lui Keanu, legenda muzicii rock, Alice Cooper, se număra printre oaspeții care treceau din când în când pe la Reeves. Și tot Williams își amintește de un incident în care Cooper i-a provocat pe cei doi tineri la o mini-partidă de lupte pe covor. Și chiar dacă nu era ușor să te lupți cu doi adolescenți energici, Alice Cooper i-a dovedit pe amândoi, aproape înnodându-i și lăsându-i mască.

Și totuși, Keanu Reeves e greu de ucis

reeves motoReeves a suferit surprinzător de multe accidente pentru un tip care continuă să arate foarte bine. Fiindcă este un mare fan al motoarelor, Keanu a șters șoselele în multe rânduri, ba chiar trebuie să se felicite că încă este în viață. În timpul unei „curse demonice” (asta însemnând o cursă de noapte fără lumini) în Canionul Topanga, Reeves s-a lovit de stânca unui munte. A stat în spital o săptămână, având coaste rupte și ruptură de splină. Iar dacă asta nu sună suficient de dureros, în timp ce îl încărcau în ambulanță, unul dintre paramedici a scăpat targa pe care îl puseseră.

Un alt accident de motocicletă a avut în 1996, când și-a rupt glezna și s-a ales cu o cicatrice adâncă pe piciorul drept. Cu ocazia unui alt accident și-a distrus smalțul dinților după ce s-a lovit cu fața de ghidon. În fine, a avut un accident și pe platoul de filmare pentru A walk in the clouds. În noaptea dinaintea filmării unei scene de dragoste, Reeves a primit un puc de hochei direct în figură, rezultatul constând în șase copci. Și totuși a reușit să facă fără probleme scena în care trebuia să-și sărute iubita.

Keanu e un tip foarte citit

Dintr-un interviu pentru Details Magazine, am aflat că Reeves a citit toate volumele romanului lui Proust, În căutarea timpului pierdut. Pentru cei care nu știu, această carte are 1,5 milioane de cuvinte care se întind pe parcursul a 7 volume și a 3000 de pagini.

Și nu s-a oprit doar la Proust, lecturile lui fiind multe și variate. A fost descris de către Scott Derrickson, regizorul filmului The Day the Earth Stood Still, drept „unul dintre cei mai înrăiți cititori”. Iar cei de la revista Details i-au cerut să-i ducă într-un loc pe care-l iubește. Și i-a dus într-o librărie. Apoi a recitat Sonetul 30 al lui Shakespeare, din memorie.

Iar ca fapt divers, după o probă la unul dintre cele mai tari filme de acțiune din istorie (Heat, regizat de Michael Mann), a refuzat rolul (interpretat în final de Al Pacino) preferând să-l interpreteze pe Hamlet într-o producție de teatru minoră ce a avut loc în Canada.

Reeves se întâlnește cu oameni fără adăpost

reeves homelessSunt peste 50.000 de oameni fără adăpost în zona Los Angeles, un număr imens, care reprezintă o adevărată problemă. Unii le dau mărunțiș, alții îi ignoră sau chiar îi tratează ca pe niște subspecii. Nu și Keanu Reeves.

În septembrie 1997, Reeves, care are acum milioane de dolari, a vrut să-și petreacă dimineața alături de un om al străzii, în West Hollywood. Au vorbit, au împărțit prânzul, s-au comportat ca doi oameni egali. Nu a părut niciun moment dezgustat de acel individ, ba dimpotrivă, s-a coborât la nivelul străzii și a făcut lucrurile să pară perfect normale.

Multe vedete fac acest lucru doar dacă sunt rugate să ia parte la o acțiune pentru cauze nobile dar Keanu trăiește simplu și e de părere că nu e mare lucru să dăruiești, să fii bun și, în general, să ajuți pe cineva.

Keanu Reeves s-a născut în Liban

Patricia Taylor, mama lui Keanu, e englezoaică, originară din Essex. Tatăl lui, Samuel Nowlin Reeves Jr. (fost dealer de droguri), e american născut în Hawaii, care avea strămoși de origini chinezești, englezești, irlandeze, hawaiene și portugheze. Bunica paternală a lui Reeves este o combinație chinezo-hawaiană iar în copilărie, Keanu a crescut în mijlocul unei adevărate culturi chinezești. Mama lui l-a învățat manierele britanice, pentru care i-a mulțumit în mod special când a crescut.

Viața lui a fost marcată de două tragedii

Jennifer Syme, prietena lui Reeves, era o actriță americană și, totodată, asistenta lui personală. O vreme a lucrat pentru regizorul David Lynch și a fost asistenta lui Dave Navarro. A prins câteva roluri minore, unul dintre ele fiind în filmul lui Lynch, Lost Highway. În ianuarie 2000, după o sarcină de 8 luni, Syme a născut o fetiță moartă, Ava Archer Syme-Reeves. Durerea imensă care a urmat, a începărtat-o de Keanu.

Pe 2 aprilie 2001, după ce a plecat de la o petrecere dată de Marilyn Manson la el acasă, Syme a intrat cu Jeep-ul ei Grand Cherokee în trei mașini parcate pe Bulevardul Cahuenga din L.A. Mașina s-a răsturnat, s-a rostogolit de câteva ori, ea a fost aruncată prin parbriz și a decedat pe loc. Investigațiile au relevat faptul că nu purta centură de siguranță și că se afla sub influența a două medicamente pe care le lua pentru durerile de spate și pentru depresia de care suferea.

Reeves a fost portar de hochei

keanu hocheiDin cauza numeroaselor mariaje ale mamei sale, Keanu a fost nevoit să călătorească mult, mutându-se din loc în loc și, deseori, fiind exmatriculat „pentru că nu știa să-și țină gura”. În doar cinci ani a fost înregistrat în patru școli, inclusiv Școala de Artă Etobicoke, din Toronto, Canada. Deși nu excela la școală, fiindcă suferea de dislexie, era foarte bun la sport. Pe vremea când se afla într-o școală catolică privată din Toronto, a devenit un foarte valoros jucător de hochei (pe postul de portar), primind porecla The Wall (Zidul).