7 lucruri pe care să nu le porți niciodată la prima întâlnire

Academia Barbatilor

A găsi pe cineva alături de care să te simți bine, să te distrezi, de care să fii atras, cu care să petreci timp de calitate, nu e un proces tocmai ușor. Din momentul în care ai dat peste o femeie care pare să întrunească din calitățile pe care ți le dorești, e clar că vrei să o inviți undeva. Prima întâlnire e foarte importantă. Iar felul în care arăți și te prezinți din start este, la rândul lui, esențial. Atenție, însă: există câteva restricții și vom vorbi mai jos despre lucrurile pe care să nu le porți la prima întâlnire.

E foarte adevărat că femeile sunt mai „iertătoare” ca bărbații în legătură cu înfățișarea. Dacă ai ratat o dată, personalitatea puternică te poate scoate din încurcătură pentru a ți se acorda o a doua șansă. Și totuși, ar trebui să eviți acest lucru. E important ca la prima întâlnire să arăți prezentabil și să fii calm și zâmbitor. Dar la fel de important e și să nu porți ceva care transmite mesaje greșite, fiindcă s-ar putea să nu mai ai norocul s-o mai întâlnești vreodată. Ce ar intra în această categorie?

1 Sandale

prima întâlnire sandaleE greu de imaginat că prima voastră întâlnire „oficială” va avea loc la plajă. Dar în acest caz, ok, e acceptabil să porți sandale. Doar n-o să te duci pe plajă în pantofi de costum! Dar în altă situație, lasă-ți acasă încălțările din care-ți ies degetele ca niște cremvurști agitați. E complet greșit să porți sandale la prima întâlnire (am spune că la orice întâlnire, dar vom supăra fanii sandalelor) și, mai ales, e disgrațios. De fapt, sandalele nu arată bine decât dacă sunt purtate cu o pereche de pantaloni scurți.

Dacă vrei să rămâi în zona casual, poartă o pereche de mocasini, care sunt confortabili și arată întotdeauna smart.

2 Ochelari de soare

prima întâlnire ochelari soareNu e politicos să apari la prima întâlnire ascunzându-te în spatele unor ochelari de soare. Femeia cu care te întâlnești va avea automat impresia că ai ceva de ascuns sau că există un motiv pentru care eviți să o privești în ochi. Dacă faceți o plimbare după ce ați luat masa, și afară e soare puternic, da, îi poți pune, pentru o scurtă perioadă. Însă nu exagera și, atunci când vorbiți față-n față, scoate-i!

3 Prea mult parfum

Sunt multe aspecte ale vieții în care mai mult înseamnă, de fapt, mai puțin: grăsimea, berea, părul pe spate… Parfumul nu face excepție. A-l folosi cu subtilitate îți va aduce mai multe beneficii decât dacă te îmbibi din belșug cu el și apari la întâlnire ca o tufă de trandafiri, gata să-i asasineze simțurile olfactive. Adolescenții fac greșeala de a se parfuma prea mult. Bărbații adevărați… nu.

4 Orice obiect pe care e scris un mesaj

prima întâlnire tricouOrice trainer de dating îți va recomanda să nu abordezi niciodată un subiect care ține de „corectitudine politică” la prima întâlnire. Și mai ales să nu-ți împărtășești opiniile de orice fel prin mesaje inscripționate pe tricou. Riști să intri într-o discuție aprinsă și nu acesta e scopul întâlnirii. Multe persoane sunt foarte sensibile la anumite subiecte și se inflamează imediat ce ai scăpărat o scânteie.

5 Echipament de sală

Sigur, la a cincea întâlnire, care are loc în parc, unde alergați împreună, după care mergeți să beți o cafea, nu e o problemă să te îmbraci sport. Dar să vii la prima întâlnire îmbrăcat în trening și cu un tricou transpirat, e o lipsă de respect nu doar față de ea ci și față de tine.

E admirabil faptul că faci sport și că te menții în formă însă ultimul lucru pe care și-ar dori cineva să-l vadă este un bărbat care vine îmbrăcat în hainele de sală la o întâlnire. La prima întâlnire.

6 Pantofi vechi

prima întâlnireO pereche de pantofi noi s-ar putea să-ți creeze mici probleme în decursul unei seri lungi, petrecute în bar, urmată, eventual de o plimbare nesfârșită prin oraș. Cu toate acestea, merită sacrificiul. Mai bine alegi niște pantofi noi, sau unii care arată bine, decât să mergi la prima întâlnire încălțat în niște scâlciați sau în niște sneakerși purtați de un milion de ori și, pe deasupra, murdari.

Femeile se uită în mod special la pantofii bărbaților, acesta fiind un obiect care spune multe despre felul în care se îngrijește posibilul partener. Prin urmare, poartă încălțăminte curată, lustruiește-ți pantofii și lasă încălțările uzate, de tip sport, pentru sală.

7 Prea multe bijuterii

prima întâlnireDacă ești genul care obișnuiește să poarte mai multe bijuterii decât e cazul, există o regulă simplă: la prima întâlnire… mai lasă din ele acasă. Pentru că un exces de podoabe poate reprezenta din start o punte închisă în fața unei femei. Un lanț pe care să-l ascunzi sub cămașă sau un ceas clasic – acestea sunt elemente foarte în regulă. Însă de aici încolo, intri pe teren minat.

Citește și cum să porți o bandană