7 lucruri romantice pe care le poți face în Paris

Academia Barbatilor

Paris este cunoscut drept „orașul iubirii”, și chiar dacă în ultima vreme s-ar putea spune că și-a cam pierdut din strălucirea acestei titulaturi, capitala Franței rămâne unul dintre cele mai romantice orașe din lume. Unul în care poți face oricând o escapadă împreună cu iubita, pentru a petrece fericiți, ca doi porumbei, pe ritmuri de șansonetă modernă. Pentru a-ți veni în sprijin, îți propunem 7 idei de lucruri romantice pe care le poți face în Paris:

1 Declară-i dragostea la Templul Iubirii

paris

Foto: Trip Tap Toe

Pe insula aflată în mijlocul lacului din parcul Bois de Vincennes, Parisul ascunde acest Templu Romantic (sau Templu al Iubirii), o clădire cu coloane albe și dom în stil rococo, ridicată cândva, în secolul 19. Poți ajunge la ea trecând peste un pod sau, și mai bine, închiriind o barcă și transformând-o într-un cadru romantic pentru a-ți declara iubirea nemărginită.

2 Mergi într-un tur vintage Citroen

paris citroenAutomobilele Citroen 2CV au făcut istorie în Franța, odată cu apariția lor în anul 1948, când au fost prezentate la Salonul Internațional de Automobilism de la Paris. Le-ai văzut în filme iar acum poți să te plimbi într-unul, giugiulindu-te pe bancheta din spate cu iubita, în timp ce șoferul te poartă prin capitala Franței, prezentându-ți cele mai de seamă obiective.

3 Avântă-te în catacombe

Foto: sedimentality.com

Multe cupluri sunt fascinate de ideile macabre, iar Catacombele Parisului reprezintă unul dintre acele locuri în care istoria se împletește cu tenebrele. Ia-ți iubita de mână și pătrundeți în acest univers fascinant, în care vă veți trezi în mijlocul poveștilor care au zguduit Parisul vremurilor trecute.

4 Faceți împreună un curs de gastronomie

Parisul e recunoscut pentru bucătăria rafinată, iar dacă sunteți amândoi niște gurmanzi, o idee excelentă este să faceți un curs rapid de gastronomie pariziană. Unii dintre chefii de top ai Capitalei au început să-și dezvăluie secretele în cursuri pe care le susțin în fața celor care vor să le calce pe urme. Vrei să știi cum se gătește o vită bourguignon sau un ratatouille de calitate? Învață împreună cu iubita, apoi gătiți-le pe rând (sau împreună), la întoarcerea acasă.

5 Savurează arta de top, la Muzeul Louvre

louvre parisAveți amândoi suflete de artiști? Atunci lăsați-vă cuprinși de emoția artistică, vizitând poate cel mai impresionant muzeu al lumii: Louvre. Și nu doar pentru a vedea surâsul Monalisei sau pentru a compătimi lipsa de brațe a lui Venus din Milo, ci pentru a face cunoștință cu operele celor mai mari pictori și sculptori din istoria omenirii.

6 Mâncați pizza pe marginea canalului St. Martin

canal st martin parisNu sună neapărat romantic, dar este cu adevărat: mergeți pe marginea canalului Saint-Martin și cumpără-i un balon roz de la Pink Flamingo Pizza Parlour. Acesta e semnul prin care veți fi recunoscuți de către cel care vă va livra pizza fierbinte și deosebit de gustoasă. Petreceți-vă timpul vorbind vrute și nevrute în timp ce mâncați și privinți ambarcațiunile care survolează canalul.

7 Vâslește pe Grand Canal

grand canal versaillesUn excelent mod de a vedea orașul este să scapi de traficul infernal al Parisului și să închiriezi o ambarcațiune cu vâsle. Astfel, vei petrece împreună cu iubita câteva ore de neuitat, în mijlocul unui decor special, vâslind pe lângă spectaculosul (și istoricul) Palat Versailles.

Citește și top 7 cele mai bune tururi cu bicicleta în Europa