7 lucruri super-cool pe care ți le-ai cumpăra azi

Academia Barbatilor

Există o zicală: banii nu pot cumpăra dragostea. Romanticii apelează la ea, și, la urma-urmei, nu e nimic rău în a fi romantic. Mai ales atunci când nu ai bani. Dar dacă-i ai, poți cumpăra (aproape) orice. Iar pe lume sunt atât de multe lucruri cool ce s-ar lăsa cumpărate, încât când le vezi… te îngrozești. Pentru romantici, dar și pentru cei cu bani, iată 7 lucruri super-cool, de lux, care ar putea fi ale tale cu un simplu… click:

Coș de picnic Rolls Royce – 41.700 euro

cos picnic rolls royce

În momentul în care pregătești sezonul picnicurilor trebuie să ai la îndemână un coșuleț în care să îndeși mâncarea și băutura. Și doar n-o să ieși la iarbă verde cu un coș de răchită! Nu-ți face probleme: compania Rolls Royce nu te lasă la greu și îți propune un adevărat cufăr, cu care să faci senzație.

E făcut din fibră de carbon și aluminiu, la care se adaugă piele neagră și acel tip de lemn pe care-l găsești doar pe bordul unui Phantom. Iar forma coșului de picnic amintește de un motor V12. Nu l-am cercetat cu atenție în interior, dar se pare că are suficient spațiu pentru a depozita caviarul și șampania. Pentru mai multe informații, ai la dispoziție rolls-roycemotorcars.com.

Leica CL 100 Jahre Bauhaus – 3.320 euro

leica

Precum aproape orice brand german cool, Leica are mult de-a face cu Bauhaus, școala de artă, operațională între 1919 și 1933, care a combinat meșteșugurile cu arta de calitate. Dincolo de asta, se știe că atunci când vorbim despre fotografie pură, Leica e campioană. Iar pentru a-și sărbători centenarul, nu se putea să nu lanseze un model aniversar. Acesta este CL 100 Jahre Bauhaus.

Are un senzor de 24 MP, autofocus rapid și cadre în rafală de până la 10 frame-uri pe secundă. Cu alte cuvinte, e o cameră foto de mare excepție, având caracteristici tehnice de top. Diferența față de modelul clasic CL este dată de pielea care o îmbracă, marcată de logo-ul Bauhaus, un mod elegant de a aminti de un stil căruia Leica îi este fidel de atâta vreme. Mai multe pe en.leica-camera.com.

iFi Aurora All-in-One HiFi System – 1.470 euro

ifi aurora

Difuzoarele „All-in-One” sunt din ce în ce mai performante, fiindcă beneficiază de aportul unor specialiști audio care îndeasă în ele mai multe drivere ca niciodată, făcându-le, cumva, să funcționeze fantastic. Cu iFi Aurora se întâmplă același lucru, doar că aici intervine și factorul design, care fură ochii și-ți bagă mâna în buzunar.

Inspirat de arhitectura japoneză, noul sistem iFi Aurora e făcut din șipci de bambus care au fost tratate să arate mai bine ca materialul în stare naturală. Este acel gen de design menit să se potrivească la perfecție cu camera, în evidență ieșind cadrul în formă de A, de la care sistemul și-a tras și numele. E un obiect cool, contemporan și care sună mai bine decât ți-ai imagina. Mai multe, pe ifi-audio.com.

Geacă în stil calamar – 900 euro

geaca calamar

Te pregătești ca la iarnă să faci schi noaptea? Atunci e musai să faci rost de această geacă făcută de compania Vollebak și inspirată din lumea creaturilor marine. Pentru a mima mișcarea, are proprietățile unui calamar care-și schimbă culoarea, în materialul ei fiind inserate două miliarde de sfere de sticlă negre. La lumină slabă, geaca afișează un negru metalic ciudat. În lumina directă a soarelui e ca un șuier psihedelic, care se schimbă perpetuu în timp ce mergi sau dacă lumina își schimbă direcția. În plus, se întâmplă să fie călduroasă, anti-acvatică, gata de pus pe pârtie. Citește mai multe, pe vollebak.com.

Armand de Brignac Blanc de Noirs Assemblage – 1.235 euro

armand de brignac

Orice sticlă de Armand de Brignac e o declarație de dragoste față de lux, dar cea mai recent lansată este, totodată, o declarație de iubire făcută gustului de calitate. Vinul conține un trio de vintage-uri, din 2009, 2010 și 2012, fiind „odihnit” vreme de șase ani pentru a atinge profilul perfect. Ca majoritatea blanc de noirs-urilor, șampania este în întregime pinot noir și, odată cu cele 2.535 de sticle, numerotate individual, este una dintre cele mai colecționabile cuvées-uri, extrem de prestigioase.

Dacă o adulmeci, băutura are note intense și bogate, un complex de caise, mure, unt și turtă dulce. Când o guști, palatul e inundat de notele suculente de fructe de pădure și patiserie, cu un strop de vanilie cremoasă. Găsești acest Armand de Brignac pe harrods.com.

Omega Seamaster Aqua Terra Master Chronometer Worldtimer – 7660 euro

omega seamaster

Omega a lansat multe ceasuri de mână în ultima vreme dar, printre toate aceste Constellations și Chronograph-uri, nu se poate să nu întorci privirile după acest superb nou model Aqua Terra.

Ceasul are toate caracteristicile unui Aqua Terra pur-sânge, având aceeași carcasă, un cadran cu textură de masă de tec și rezistând în apă până la o adâncime de 200 metri. Diferența e că, de această dată, cadranul e dominat de o foarte frumoasă interpretare a emisferei nordice. Culorile provin de la sclipirile date de un metal în contact cu laserul, iar cele 24 de zone orare fac din acest Aqua Terra unul dintre cele mai remarcabile piese realizate de Omega în ultimii ani. Mai multe informații pe omegawatches.com.

McLaren GT – 184.000 euro

mclaren gt

Dacă ești un cunoscător al brandului, știi la ce să te aștepți de la un McLaren: șasiuri ușoare ca fulgul, un motor mai puternic ca o centrală nucleară și performanțe pe șosele care fac de rușine orice automobil. Acum, McLaren a ținut să-și depășească limitele, aducând în sfârșit pe piață un McLaren GT.

Echilibrând profilul sportiv cu un interior mai luxos și cu suspensii făcute să fie confortabile și pe distanțe lungi, acesta este cel mai apropiat model de o mașină de zi de zi, pe care-l poți avea de la McLaren. Mai ales dacă ne gândim că volanul și frânele au fost adaptate pentru viteze mai reduse. Mai multe detalii, pe cars.mclaren.com.

Citește și: Bentley, un nume ce rezonează cu luxul