7 modalități prin care să duci o viață mai activă, în aer liber

Academia Barbatilor

Iarna e mult în spate, până și urșii au ieșit de mult din hibernare, soarele e sus pe cer iar temperatura în termometre continuă să crească. Pe scurt: e vară. Cum s-ar traduce asta în stilul de viață al oricărui bărbat sănătos? O viață mai activă, în aer liber, pentru un boost de vitamina D. În cele ce urmează îți oferim 7 sugestii în acest sens. Urmează-le și vei simți că vara nu trece degeaba pe lângă tine. Și nici viața.

1 Mergi pe bicicletă

viață mai activă
Foto: Pixabay

O scurtă plimbare prin parc sau în împrejurimile orașului (cei care au orașul… mai mic) și iată cum timpul liber se transformă în timp câștigat în urma unei activități recreative. Nu ai nevoie decât de o bicicletă și, poate, de niște aer în pneurile acesteia. De asemenea, drumețiile cu bicicleta reprezintă cel mai ieftin mod prin care poți să călătorești. Costuri minime cu autonomie maximă. Dacă ai o bicicletă montană nu mai ai nevoie de mașină, benzină, costuri de parcare, autostradă, asigurare și așa mai departe.

Bicicleta poate înlocui și automobilul în viața de zi cu zi. Dacă mergi cu bicicleta la birou, în loc să folosești mașina, îți faci un bine și ție, dar și mediului înconjurător. În plus, buzunarul tău va zâmbi mai mult.

2 Fă drumeții

viață mai activă

Drumețiile sunt din nou la modă. Cândva devenise enervant să urci dealuri sau să te cațări pe munți, dar în ziua de azi, din ce în ce mai multe persoane redescoperă muntele și, automat, această activitate minunată. A ieși din oraș și a face drumeții înseamnă a te elibera, dintr-un anumit punct de vedere.

Un mare filosof spunea cândva că atunci când te plimbi îți vin cele mai bune idei. Probabil că există același adevăr și în privința drumețiilor. Pentru multe persoane, după o lungă sesiune petrecută în fața unui computer, bucuria de a vedea efectele revigorante ale unei drumeții în aer liber este de neprețuit. Plimbările lungi îți inundă cu oxigen întregul organism și îți împrospătează mintea.

Drumețiile reprezintă, totodată, o ocazie excelentă de a practica un pic de exercițiu cardio, în același timp lăsându-ți mintea să vagabondeze. Ca să nu mai vorbim că panoramele de pe drum merită surprinse în fotografii cât mai frumoase, bune de uimit prietenii pe Instagram.

3 Învață să navighezi

viață mai activă

Navigatul nu e doar pentru oameni în vârstă. Poate cândva așa se spunea, dar din ce în ce mai mulți tineri îmbrățișează acest sport. Și, slavă Domnului că România are ieșire la mare! În același timp, însă, navigatul nu e pentru oameni leneși, care vor doar să stea la soare pe-o barcă. Evident, și acest lucru e permis și e de dorit, dar navigația în sine necesită concentrare și atenție.

Citește și: 7 activități acvatice în aer liber pe care să le desfășori vara asta

Vei avea timp să te întrebi dacă ai făcut cel mai bun nod. Dacă ai făcut cea mai bună manevră. Cum este vântul? Vine furtuna? Adevărații profesioniști își dovedesc abilitățile de fiecare dată când ies în larg, dar ca începător ai nevoie de un pic de timp pentru a te obișnui cu marea.

4 Încearcă să faci windsurfing

viață mai activă

Un sport „pe val”, care s-a născut în anii 60 și care fascinează în continuare, atât tinerii cât și pe cei mai în vârstă. Windsurfingul e ușor de deprins și mult mai bun decât clasicul surfing, din moment ce începătorii evită plictisitoarea mișcare împotriva valurilor, folosind forța vântului.

Vela e conectată la placă, în așa fel încât ai un echilibru mult mai bun, iar mișcările sunt mai simple. Windsurferii experimentați au fani în întreaga lume, fascinându-i pe aceștia cu manevre spectaculoase, care fac din acest sport unul interesant și din punct de vedere vizual.

5 Bucură-te de un picnic

viață mai activă

Un picnic e un mod creativ de a aduce un strop de varietate în dieta zilnică. Surprinde-ți partenera cu un picnic organizat „din scurt”. Picnicurile nu trebuie să aibă loc neapărat la ora prânzului – ce-ai spune, de pildă, de un picnic la lumina lunii? Dacă ai curte și grădină, poți pur și simplu să arunci câteva pături acolo și să petreci o seară în aer liber, ronțăind ceva bun, alături de un pahar de vin și o companie pe măsură.

6 Fă escaladă

viață mai activă

În țară au apărut în ultimii ani din ce în ce mai multe panouri de escaladă în aer liber. Nu este un sport nou, dar am putea spune că e un sport în… ascensiune. Escalada outdoor a luat amploare la începutul anilor 70 și a câștigat o imensă popularitate în anii 90. Iar ce e special la acest sport este adrenalina. Chiar dacă ești legat, pentru siguranța personală, vei ajunge la câțiva metri deasupra solului, încercând să „învingi” panoul și, poate, teama de înălțimi.

7 Călărește

viață mai activă

Fericirea terestră vine de pe spatele unui cal – e o zicală veche, din vremuri imemoriale. Sporturile ecvestre au fost mereu considerate elegante și grațioase, fiind practicate de cavaleri și gentlemeni. Dincolo de asta, călăritul e o activitate în aer liber absolut minunată, care creează o legătură specială între cal și călăreț. Nu e deloc un sport ușor, poate fi chiar costisitor pe alocuri, dar poate fi făcut oricând și pe orice vreme.

Citește și: 5 motive pentru care să alegi o vacanță all-inclusive