7 moduri în care îți poți dezvolta simțul umorului

Academia Barbatilor

Studiile spun că una dintre calitățile cele mai importante pe care o femeie o vede la un bărbat este ca acesta să aibă simțul umorului. Fă-o să râzi și ai cucerit-o pe jumătate, din start. A avea simțul umorului nu înseamnă doar să fii atractiv, ci este, totodată, un semn de inteligență și creativitate. O însușire și o artă. Să fii amuzant și să-i faci și pe alții să râdă este, de multe ori, exact ceea ce… îți poate prescrie doctorul.

Simțul umorului te poate ajuta în multe situații din viață, fiind o calitate extrem de importantă. Cu care unii se nasc dar pe care alții pur și simplu o ignoră, uitând că umorul poate construi poduri, poate stabili relații excelente cu colegii de muncă sau poate salva o relație. Dacă prietenii spun despre tine că nu prea ai simțul umorului, iată cum îl poți dezvolta, în 7 pași simpli:

1 Uită-te la mai multe comedii și stand-up-uri

simțul umorului

Pentru a avea un simț al umorului mai dezvoltat, uită-te la mai multe comedii. Dacă nu știi de unde să începi, caută pe Internet liste cu cele mai bune comedii din toate timpurile. Vei descoperi filme precum Airplain, Raising Arizona, Annie Hall, A Fish Called Wanda, Some Like It Hot și altele. Sau, de ce nu?, Nea Mărin miliardar, Două lozuri și Filantropica.

De asemenea, uită-te la spectacole de stand-up comedy, acolo unde glumele vin peste tine sub forma de tsunami umoristic. Printre cei mai buni stand-up-eri: George Carlin, Robin Williams, Jerry Seinfeld, Ricky Gervais, Chris Rock, Steve Martin, iar de la noi – Mihai Bobonete, Dan Badea, Cosmin Natanticu, Adrian Văncică, Costel, etc.

2 Încearcă să vezi întodeauna partea amuzantă a lucrurilor

Dacă chiar vrei să-ți dezvolți simțul umorului, atunci ia situațiile obișnuite și fă haz de ele. Există o glumă ascunsă în spatele oricărui eveniment și situație prin care treci. Dacă ești prea stresat dintr-un motiv anume, încearcă să găsești un element amuzant acolo, fie el cât de mic. Acest lucru îți va schimba starea de spirit și îi va influența pe cei din jur în mod pozitiv, pentru a gândi la fel.

3 Învață câteva glume simple

simțul umorului

Fă un pic de documentare. Internetul e plin de tot felul de site-uri umoristice, care sunt doldora de bancuri, glume, caricaturi, stand-up-uri etc. Caută lucruri care-ți plac și, printre altele, încearcă să reții câteva glume și bancuri simple, pe care să le spui (și să le adaptezi) în diverse situații.

4 Ieși mai mult și observă cum se comportă prietenii și persoanele amuzante

Ieși în oraș din ce în ce mai mult, căutând compania prietenilor sau persoanelor amuzante. Cel mai bun mijloc de a-ți dezvolta simțul umorului este să stai în preajma unor asemenea oameni, observându-le comportamentul și încercând să te adaptezi unor situații simpatice. Nu te teme să-i completezi atunci când glumesc.

5 Nu renunța dacă cineva nu râde

Toți actorii de stand-up comedy au trecut prin asta, făcând față unor situații în care poantele lor nu au stârnit râsul nimănui. E posibil ca glumele tale și simțul umorului dezvoltat de tine să nu li se pară tuturor amuzante și să nu fie înțelese. Nu te da bătut! Caută să-ți readaptezi glumele și stilul – la un moment dat, cineva tot va fi amuzat.

6 Relaxează-te și lasă umorul să apară în mod natural

simțul umorului

Dacă vrei să fii amuzant, nu forța. Umorul trebuie să vină în mod natural, nu chinuit. Vei simți că glumele și replicile amuzante îți vor veni la momentul potrivit. Dacă ești nervos, stresat și ezitant, nu vei reuși nicidecum să devii simpatic pentru nimeni.

7 Rămâi pozitiv și râzi mai mult

Acesta este, probabil, cel mai important sfat din această listă. Cine râde la gluma unuia care e încruntat? Aproape nimeni. Dacă lași să se vadă faptul că ești nefericit, nimeni nu va râde la glumele tale, pentru că nici măcar tu însuți nu crezi că sunt amuzante. Relaxează-te, abordează un aer pozitiv, zâmbește mai mult și nu ezita să râzi din tot sufletul, atunci când e cazul.

Și nu uita că un bun simț al umorului reduce stresul, înlătură durerile, creează empatie în situațiile sociale și îți îmbunătățesc considerabil șansele de a-ți găsi o parteneră, în caz că nu ai găsit-o deja.

Citește și: 7 filme de comedie la care vei râde în hohote oricând