7 moduri de a reaprinde dragostea

Academia Barbatilor

Prietenei tale i-ar plăcea să știi ceea ce gândește. Despre tine. Uneori. Doar că nu-ți va spune niciodată. Din diverse motive, principalul fiind acela că nu vrea să te facă să te simți prost. Iar lucrurile pe care și-ar dori să ți le spună sunt lucruri pe care și le dorește cu adevărat în ceea ce te privește. Noi îți dezvăluim mai jos doar 7 dintre ele iar tu vei avea apoi pretenția că ai intrat în mintea ei și ai reușit să-i faci pe plac. Dacă vrei.

Ar vrea să o surprinzi plăcut

floriE un lucru care se întâmplă în aproape orice relație a unui cuplu care e de ceva vreme împreună. Cu cât intervine mai mult rutina în viața voastră, cu atât vei avea tendința să faci aceleași și aceleași lucruri în ceea ce o privește. Iar asta duce la plic-ti-sea-lă. Amintește-ți în permanență de un singur lucru: diversitatea este condimentul vieții. Și orice relație – pe termen scurt sau lung – trebuie condimentată, altfel devine bolnăvicioasă și nesărată. Ca o masă de spital.

Femeilor le plac lucrurile noi. Și nu trebuie să vii mereu cu soluții epice, gen să vă faceți cadou o vacanță-n Caraibe. Dar ai putea ca, din când în când, să o surprinzi cu:

 • Un buchet de flori pe care să i-l cumperi în drum spre casă.
 • O ieșire la un restaurant nou, cu o rezervare pe care s-o faci cu câteva zile înainte, fără să-i spui locul.
 • Planuri pentru zilele libere. Fiecare minivacanță e o ocazie de a petrece timpul împreună, într-un loc nou, fie el și în apropierea casei.

Și-ar dori să te îmbraci cu stil

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care un bărbat îl poate face cu el însuși este să se îmbrace bine. În special atunci când e într-o relație sau când urmează să intre într-una. De regulă, femeile fac clasamente în privința stilului unui bărbat, considerând acest lucru mai important decât aspectul fizic în sine.

Știm cu toții, însă: ești într-o relație, sunteți ok unul cu celălalt, v-ați obișnuit și, la un moment dat, începi să te îmbraci mai… confortabil. Sigur, confortul e minunat dar lenea nu e. Și numai lenea te împiedică să ții ridicată ștacheta stilului personal. Ce-ar fi să:

 • Porți doar hainele care ți se potrivesc. Pentru că nimic nu te va face să arăți mai nasol ca tricourile sau pantalonii prea mari sau prea mici. Concentrează-te pe modul în care-ți vin hainele – e primul aspect atunci când e vorba de stilul perfect.
 • Scapi de vechile haine. Pariu că ai o mulțime de lucruri prin dulap care nu-ți mai vin bine dar de care încă nu vrei să te desparți. Dă-le cuiva care are nevoie de ele. Tu nu mai ai.

Și-ar dori să-i faci cadouri cu sens

cadouPrietena ta adoră să-i faci cadouri cu sens pentru că ele îi vor demonstra nu doar că te-ai gândit cu adevărat la ea dar ți-a păsat suficient de mult ca darul în sine să-i facă plăcere. Mărimea sau prețul unui cadou nu sunt importante. Ceea ce contează e însemnătatea lui. Prin urmare:

 • Cumpără-i ceva care să se potrivească cu gusturile și pasiunile ei. Nu contează ce (sau, dimpotrivă, contează foarte mult) – de la un abonament la pilates la un cățel. Orice ar face-o să zâmbească.
 • Ia-i ceva ce va folosi în mod frecvent – e mult mai ok să faci un cadou practic decât ceva pe care-l va pune în vitrină și pe care se va așterne praful.
 • Dăruiește-i lucrul despre care vorbea mult în ultima vreme – asta va însemna că ai fost atent la nevoile și dorințele ei, deci ai o bila albă în plus.

Și încă ceva: fă un efort și împachetează-i cadoul frumos. Nu trebuie să o faci cu mânuțele tale: în multe magazine ți se oferă un astfel de serviciu.

Îi pasă de părul tău

Chelești. E un fenomen cu care se confruntă mulți bărbați (40%, dacă asta te consolează cu ceva) și… asta s-ar putea să te bage în depresie. Acum, există două vești: una bună și alta proastă. Cea proastă este că iubitei tale îi pasă de părul tău și și-ar dori să nu te părăsească atât de repede. Cea bună e că există câteva lucruri pe care le poți face pentru a preveni căderea părului și chiar regenerarea lui. În acest sens, trebuie să:

 • Abordezi cea mai potrivită tunsoare. Cel mai bun sfat în privința lungimii părului, atunci când începe să-ți cadă este să-l menții undeva între scurt și mediu.
 • Găsești produsele cosmetice care să încetinească fenomenul de cădere a părului. Probabil ai auzit de Rogaine. Americanii îl folosesc pe scară largă și, pe ici pe colo, a început să se găsească și în România. Dacă nu, în mod cert găsești Regaine, care conține, la rândul lui, aceeași substanță „minune”: minoxidil. E o spumă care se aplică pe scalp de două ori pe zi, dimineața și seara. Îți ia 30 de secunde (și circa 100 de lei) dar… nu merită să încerci, decât să stai cu mâinile-n sân?

Îi place când îi gătești

jamie oliverMulți bărbați sunt bucătari buni dar… nu-ți face probleme dacă nu faci parte dintre aceștia. Studiile au arătat faptul că femeile consideră că un bărbat care gătește este foarte sexy. Mai sexy ca oricând. Așa că important e să ai voință și chiar dacă nu știi să pregătești minunății gastronomice, ai putea să:

 • Pregătești o cină romantică, seara, la lumina lumânărilor, cu un vin bun și o porție de paste (cine naiba nu știe să facă paste?)
 • Îi aduci micul dejun la pat, când se trezește, pe o tăviță, „ca-n filme”, cu clătite, omletă, cafea, fresh de portocale sau ce-ți mai trăznește prin cap – pune și-o căpșună, de la noi.

Iar dacă vrei să duci lucrurile mai departe, poți lua în calcul să faci un curs de bucătari sau să înveți să gătești pe cont propriu: sunt atât de multe bloguri și site-uri care te învață asta încât numai dacă nu vrei nu reușești. Nu în ultimul rând, îi poți propune să gătiți împreună. E distractiv și se poate sfârși cu o partidă de sex în făină, pe masa din bucătărie.

Îi place când ești un gentleman

gentlemanAici, lucrurile stau mai simplu decât ai crede. La urma-urmei, e logic: ce ar alege o femeie? Un tip cu bune maniere, care o tratează cum se cuvine, sau un egoist căruia îi pasă numai de el și nu e interesat de nevoile și dorințele ei? Partea proastă din ziua de azi este că din ce în ce mai puțini bărbați sunt gentlemani (iar mitocănia e la mare putere în România). Partea bună e că, în aceste condiții, ai ocazia de a ieși mult mai ușor în evidență dacă te comporți ca un gentleman. Doar câteva lucruri:

 • Deschide-i ușa. Un gest simplu și la-ndemână. Pe care-l poți face și cu portiera de la mașină.
 • Trage-i scaunul, la masă. Când ajungeți la restaurant, trage scaunul, așteaptă să se așeze, apoi împinge-l la loc. Fă-o la-nceputul mesei, nu de fiecare dată când se ridică.
 • Fii politicos. Mulțumește, spune „te rog”, fii punctual, nu vorbi cu mâncarea-n gură, nu înjura.

Îi place să ai umor

funnySimțul umorului e cel mai mare afrodiziac pentru femei. În plus, femeilor le place, în general, să te vadă că te simți bine: râzi, dansezi ca nebunul, te strâmbi, ești amuzant. Fața „umană” pe care o abordezi o va face să simtă că are o conexiune cu tine, că stabiliți un nivel de intimitate a cuplului la care aveți acces doar voi doi și cu care ea se va simți extrem de confortabilă.

De aceea, încearcă din când în când să te eliberezi de stresul zilnic și să te relaxezi în prezența ei, arătându-i acest lucru. Fără telefon, fără emailuri, fără sms-uri, fără problemele de la job dar cu umor, cu zâmbete, cu poante, cu drăgălășenii.